icon

Ako odmietnuť prácu bez straty podpory

majkabr
7. okt 2024

Čo povedať na pohovore aby ma neprijali do práce a zároveň aby ma nevyhodili na ÚPSVR. Potrebujem byť ešte doma do konca roka.ďakujem

bublinka1426
7. okt 2024

@majkabr och kebyze kricia hotentoti, to je este ''krasa''. asi nechodis medzi deti a nevies ako tam sa chovaju a prezyvaju. asi by si bola velmi sklamana. ja som. zial. a v praci, ked raz niekde nastupis, tiez cakaj ze sa moze stat hocico. clovek si zije doma svoju bublinu na RD ale potom pride tvrda realita.
prajem ti pootom vela stastia pri hladani prace, ked prejavis skutocny zaujem pracovat a znova sa zaradis do bezneho zivota, kde naozaj nadavka hotentot v dnesnej dobe nie je nic zle. resp ako hotentot.
myslim ze dotahovat sa za slovicka nema vyznam a ked ti to urobi krajsi den, tak sa ti naozaj ospravedlnudjem za vyraz hotentot. nuz skoda, ze uz aj na fore clovek aby chodil po spickach a pracoval s krehotou v cipkovanych rukavickach.

majkabr
autor
7. okt 2024

@aurora33 Myslím dievčatá, že ma nevytočíte tým že sa tu budete do mňa navážať , zato že niekoho poprosím o slušné vyjadrovanie. Prose ja keď neviem odpovedať tak neodpovedám
@ns994 Presne tak máš pravdu😉

simca06022011
7. okt 2024

@lenka2710 asi nie 😂som si domiesala nie len prispevky, ale aj ich autorky :DDD

domka222
7. okt 2024

To si vážne musela založiť ďalšiu diskusiu?😂 však poviem,ak vám nevadí častá chorobnosť mojich troch detí, tak nastupujem

aurora33
7. okt 2024

@majkabr ja sa do teba nenavázam, len tu citam konverzáciu a píšem, aky mám z teba pocit. To je všetko.

majkabr
autor
7. okt 2024

@bublinka Tak vieš ja som sa slušne spýtala ,možno som to nenapísala zrozumiteľne ale stačilo slušne napísať. Nie som zvyknutá aby niekto nadával . Aj keď v živote je to bežné možno . Kebyže tu oslovím ženy čaute Vy hotentotky tak prosím nadávajte mi.

majkabr
autor
7. okt 2024

@aurora33 A ja tu mám zase pocit , že tu niekoho slušne upozorním na slušné jednanie a ten dotyčný tu ma kopec kamošov , ktorí sa ho zastanú hoci vedia , že spravil chybu.😉

romi0310
7. okt 2024

@majkabr
odporucam pytat sa na otazky ohladom dovolenky, premii, pracovnej doby, nadcasov a pod 🙂 takych zvedavých ludi fakt nema nikto rad 😀 lebo takto jasne ukazes, ze nebudes zena, ktora vezme akukolvek pracu, necha so sebou zametat a este aj podakuje za zdrbanie.

Ja stale nechapem, preco ludi irituje to, ked clovek chce ostat na urade? Lebo tu, ked niekto polozi otazku, tak normalne ste niektore vylozene podrazdene na to, ked chce clovek vycerpat celu podporu:D Akoze, clovek si plati kazdy mesiav poistenie v nezamestnanosti, tak je pochopitelne, ze ked ma niekto moznost, tak toho pol roka moze byt doma a ostatnym to moze byt srdecne jedno, nakolko to poistenie za teba neplatili :D chapem, ze su ludia, ktori nemaju na vyber a musia sa ihned zamestnat ( tie su asi na to vyslovene podrazdene) ale ked ma niekto moznost ostat doma, tak nechapem, co tu niektore riesite a davate poznamky, ze niekomu sa nchce robit a pod :D vsak ked niekto odrobi vo firme 5 rokov a potrebuje sa dat psychicky aj fyzicky dohromady, tak ten pol rok je na to idealny cas. Ja som vzdy podporu vyuzila a som za to vdacna, nakolko som nemusela brat prvu pracu, ktora sa mi naskytla a oddzchla som, nacerpala sily, ktore clovek bude potrebovat v novej praci. A fakt mi pride odveci, aby som sla niekoho hejtovat zato, ze vyuzije podporu :D

domka222
7. okt 2024

@majkabr ja mám skôr pocit,že ty do tej roboty vôbec nechceš ísť. Však nastúpim, som často doma,tak ma vyhodia. Nič sa nedeje,život ide ďalej. Ja tiež nastupujem v januári, deti častejšie doma ako v škôlke, ale nejdem vymýšľať, ako za každú cenu byť doma. Vyhodia ma,tak ma vyhodia

majkabr
autor
7. okt 2024

@romi0310 Ďakujem za podporu a slušné vysvetlenie.

aurora33
7. okt 2024

@majkabr zase ako v škole 😅😅😅😀😀 ty si kamoska s tou tak jasne, že bla bla bla. Popravde tu druhu diskutujucu ani nepoznám, píšem len čisto na základe svojich pocitov. Ale Ved fuč sa koľko chceš, mne je to fuk 😀

majkabr
autor
7. okt 2024

@domka222 Už som písala vyššie asi si nečítala , jedna pani z úradu práce ma poslala na kurz ktorý začina v oktobri a druha ma poslala na pohovor. Tak ako mám nastúpiť do práce keď mám ísť aj na kurz? Keď som sa to tej pani pýtala na Úrade tak mi povedala , že to mám uhrať tak že neodmietnem to miesto ale musím sa nejako dohodnuť. A ten kurz však som si ho už zaplatila a bol drahy peniaze mi už nevrátia aj to som sa už pýtala. A áno mám malé deti som na podpore tak chcem ostať čo najdlhšie na urade práce kým tu podporu mám.

romi0310
7. okt 2024

@martinkatinka nehnevaj sa, ale uz si niekiedy zazila taky pohovor z uradu?:D v zivote mi na urade nenasli pracu, ktoru by som chcela robit. Ako prepac, ale snad sme v slobodnej krajine a moze si clovek vybrat pracu, aku chce on a nie taku, ktoru ti vyberu ini a este taku, len aby si splnili nejaku statistiku :D

majkabr
autor
7. okt 2024

@romi0310 Neviem som tam krátko ešte na úrade a preto sa pýtam tu na MK žien. A okrem normálnych odpovedí sa tu dozviem aj to, že som hotentot a podobne...

domka222
7. okt 2024

@majkabr no,tak rovno napíš, chcem podporu. Nie mám často choré deti a bla bla bla. Áno, čítala som aj o tvojom kurze,pretože to nie je tvoja jediná diskusia. Však som ti písala, čo máš povedať. Len ty bojko,sa nevieš vynájsť. A áno v prvom príspevku si písala ako "hotentot". Som na rodičovskom,potom na úrade a chcem byť na neplatenom rodičovskom.

martinkatinka
7. okt 2024

@romi0310 pozri, ved nemusi byt na urade prace. Ale potom nema ani ziadne vyhody.

elzena2
7. okt 2024

@11bodka11 tak ja neviem. Zas je nerealne si myslieť,že nebudu chore. Čiže bud ich máš kam dat a povies im kam (ku babke a pod) alebo sa nemozes cudovat. Horsie je,keď sa nespytaju,lebo nemozu, čiže ani ty tu temu nezacnes a potom si domyslia, že ich nemas kde nechať. Alebo keď len dufas, že to nejako s chorým deťmi v homeoffice vyriesis, tak im zaklam, že máš nejakú studentku zaplatenu, ktorá vám opatruje. A uvidis,či ta potom zoberu

majkabr
autor
7. okt 2024

@domka222 Ale ja mám aj často choré deti . Tri deti mám v školke a kebyže som v práci tak už 5 OCR však to mi tolerovať nebude nik

majkabr
autor
7. okt 2024

@domka222 Niektoré pochopili hneď niektoré nie . Niektoré opovedali hneď tak , čo som potrebovala vedieť. Tak ja zato nemôžem . Že si hotentot a nechápeš hneď,. Nieže by som Ti chcela nadávať ale keď je to normálne slovo tak nadávam aj ja už

domka222
7. okt 2024

@majkabr však ale ty nevieš čo chceš. Teraz píšeš, že chceš podporu. Predtým si písala ,že chceš byť doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Chceš zároveň robiť kurz. To ty nevieš, čo chceš. Teda vieš, byť doma. Ja by som bola už tiež 5x doma a čo teraz nejdem nastúpiť kvôli tomu do roboty?

bublinka1426
7. okt 2024

@aurora33 ako v skolke.

sashabb
7. okt 2024

@majkabr opýtaj sa aký je termín nástupu a rovno im povedz, že môžeš od decembra nakoľko máš zaplatený kurz a musíš tam dochodiť. Kľudne im povedz, že máš o danú pozíciu záujem, a budeš veľmi rada ak ti miesto podržia do daného dátumu. Samozrejme, nikto na teba nebude čakať keď tam budú mať XY záujemcov a aj keby, tak za ten mesiac-dva sa tebe situácia môže zmeniť a miesto už potrebovať nemusíš.

majkabr
autor
7. okt 2024

@sashabb
Ďakujem za slušnú a výstižnu odpoveď , ktorých je tu naozaj málo. 🙂 Potešilo ma že sa tu nájde aj niekto , čo vie rozumne odpovedať . Naozaj ďakujem

nikoletah
8. okt 2024

@majkabr zober tie 3 male deti na pohovor so sebou 🙂 že maju chripkove prazdniny

janette2021
8. okt 2024

@majkabr tieto dôvody povedz, zaplatený kurz, ktorý si rozhodnutá absolvovať, tri malé deti v škôlke stále choré. Určite ťa nezoberú.

pomaranc24
8. okt 2024

@romi0310 môjmu chlapovi našli presne to, čo chcel. Len volal tam ešte pred pohovorom, že na 8 sa nevie dostaviť, lebo nemá auto a verejnou dopravou tam skôr ako o 11 nedokáže prísť 😂 tá pani z firmy nechápala, prečo mu to vôbec nukali, keď to je vyše 100 km od bydliska a nedá sa homeoffice 😂

romi0310
8. okt 2024

@martinkatinka ale preco by nemala byt na urade preboha? Ved predsa si kazdy mesiac kazdy z nas plati poistenie v nezamestnanosti a preco? Aby si potom ludia naaaahodou nesuskali, ze preboha, berie peniaze za to, ze sedi doma?:D teba vytaca to, ze niekto sa nedajboh opovazi ostat doma, nemusi chodit do prace a este mu aj za to zaplatia. Iba hlupak alebo velmi solventny clovek, by si dobrovolne platil zdravotnu miesto toho, aby nevyuzil podporu. Vola sa to podpora v nezamestnanosti. To, ze ju niekto naplno vyuzije, je uz jeho vec a nie tvoja 🙂

majkabr
autor
8. okt 2024

Žienky dobre to dopadlo na UPSVR ďakujem za rady😉😉🙂

evansova
9. okt 2024

@slavomira236 Aj by mali. Nie je to zneuzivanie systému? Ak potrebuje byt doma, nech je a nech si plati zdravotne poistenie. Kazdy podvod sa mi z duse hnusi.

vevebono
9. okt 2024

Ja som hovorila že kradnem