icon

Ako postupovať pri chorobe bez PN?

peterfi
22. aug 2024

Ahojte potrebujem poradiť, som chorý a potreboval by som aspoň 3-4 dni nech sa dám dokopy ale zajtra mám voľno a v sobotu mám ísť do práce, hadam by som sa dal za 3-4 dni dokopy ale nechcem si brat marodku kvôli jednému dni (kvôli tej sobote), viete mi poradiť ako postupovať ?

patka06
22. aug 2024

dovolenka alebo sa vymeniť s kolegom ak máš tú možnosť

lilinka76
22. aug 2024

@peterfi vezmi si dovolenku, ak máš nadčasové nevyčerpané hodiny tak môžeš aj NV, ak pracuješ v turnuse, dohodni sa s iným kolegom na vzájomnej výmene pracovných zmien (on odpracuje Tvoju šichtu a potom Ty jeho). Iné má nič nenapadá

ella1234
Autor odpoveď zmazal
luliu
22. aug 2024

Buď si vezmeš dovolenku alebo PN, iná možnosť nie je.

@ella1234 pohotovosť, vážne? Tá slúži na niečo iné, ako na pytanie pečiatok, lebo nechcem ísť do práce. Nemám slov......

thirstymonk
22. aug 2024

@luliu Nielenže som šiel na pohotovosť "po pečiatku", ešte som sa musel tváriť ako veľmi ma seklo a dostať inekciu do pravej polky :D Čo človek neurobí kvôli novorodencovi, aby nemusel na nočnú :D

janinah
22. aug 2024

@thirstymonk a hlavne toho novorodenca vychovaný tak.ze účel svätí prostriedky a klamstvo je v pohode ...nemám slov...určite bola aj iná možnosť..
@peterfi zavolaj šéfovi.ci nevie ti s niekým vymeniť smenu.ak si myslíš.ze v nedeľu už budeš ok.co nie je isté...

thirstymonk
22. aug 2024

@janinah Nebola iná možnosť... v skušobnej dobe mysliš, že by dakoho zaujimalo, že mam novorodenca? Narok na dovolenku nič... Fakt sa nedalo inak a potreboval som byť v tú noc doma proste.

jaroe
22. aug 2024

@ella1234 na pohotovosti sa niekedy sedi aj par hodin, to by si velmi nepomohol s tym liecenim, keby pol dna trcal na pohotovosti, namiesto oddychu. Nehovoriac teda o tom, pohotovost nie je na taketo somariny

ella1234
Autor odpoveď zmazal
luliu
22. aug 2024

@ella1234 tvoj komentár je riadne odveci. On je chorý, vie to riešiť klasický so svojím lekárom - možno aj riešil, len nechce PN a ty mu radis zneužívať pohotovosť kvôli P. Spamätaj sa.

ella1234
Autor odpoveď zmazal
luliu
22. aug 2024

@ella1234 ale on sa ťa nepýta, čo robit keď sa mu v sobotu pohorší. On už teraz vie, že v sobotu nechce ísť do práce a nechce PN a ty si mi poradila zneužiť pohotovost. Tu nejde o zhoršený zdravotný stav ako tu teraz otacas.

ella1234
Autor odpoveď zmazal
luliu
22. aug 2024

@ella1234 lepšie ako zneužívať pohotovosť. A už ma neoznacuj, ty zjavne nechápeš elementárnu slušnost.

riyadh
22. aug 2024

@luliu
@luliu takym spekulantom by som. Dala aj 50e zaplatit za zneuzivanie pohotovoti, a potom sa po niektori rozculuju ako treba cakat, platit atc mnoo presne koli spekulantom ktori pohotovost zneuzivaju, fuj hanba.. A taky Co potrebuje sa pomaly na radu nedostane, Lebo niekto potrebuje peciatku a klamat..

martinkatinka
23. aug 2024

Vymenit smenu, odpracovat inokedy.