Ako postupovať pri pracovnom úraze v skúšobnej dobe?
Kvôli pracovnému urazu musím ísť na PN.V práci som krátko.
Od nového mesiaca o mňa prejavil záujem a ponúka mi prácu iný zamestnávateľ.Ovela lepšie podmienky atd.
Ako postupovať,aby to bolo fér aj voči mne?
Pracovný úraz som nenahlasila.
No keď im oznámim,že k novému mesiacu končím...vypoved nakoniec dostanem z ich strany a mne budu chýbať tie posledne 2 týždne.
Ostať na PN do konca mesiaca a v posledný deň doniesť vypoved ci ako postupovať?
Oznámiť im skôr,počas PN,že koncom mesiaca končím?
Ďakujem za rady.
@anonym_autor Ak si pracovný úraz nenahlásila, tak to oficiálne pracovný úraz nie je. A keď si v skúšobnej dobe, žiadnu výpoveď nosiť nemusíš. Len oznámiš, že už ďalej nenastúpiš. Na PN si dokedy?
@anonym_autor Ak si pracovný úraz nenahlásila, tak to oficiálne pracovný úraz nie je. A keď si v skúšobnej dobe, žiadnu výpoveď nosiť nemusíš. Len oznámiš, že už ďalej nenastúpiš. Na PN si dokedy?
@ha_ha netreba písomnú vypoved?
@ha_ha netreba písomnú vypoved?
@anonym_autor Vieš čo, nerada by som sa k tomuto vyjadrovala, ja som takto odišla v skúšobnej dobe len tak, povedala som, že práca nesplnila moje očakávania a na ďalší deň už neprídem, ale to je už veľa rokov dozadu, tak netuším, či sa niečo nezmenilo, nerada by som ti dala zlú informáciu. Keď tak si skús zistiť.
@anonym_autor Ja som tak odisla v skusobnej dobe s tym, ze si chcem riesit zdravie. Nechcela som byt na PN a obmedzovat sa vychadzkami, no liecit som sa potrebovala. Takto som to aj vysvetlila. Sprocesovalo sa to v priebehu tyzdna.
Treba to dat pisomne, ale nie je to vypoved. Je to pisomne oznamenie o skonceni PP v skusobnej dobe, kludne aj posledny den v mesiaci.
Tu je vzor https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vzory-d....
Vypis, 2x vytlac, podpis a jedno si nechaj potvrdit zamestnavatelom.
Samozrejme na nete najdes mnoho inych vzorov skoncenia.
Pn ti konci 31.7.? Do novej prace nastupujes 1.8.? V starej si v skusobnej - ak chces byt korektna,oznam pisomne 3dni pred, ze koncis - ak je ti jedno, ako sa zachovas, oznam to pisomne 31.7. je to skoncenie pp v skusobnej dobe
Úprimne, ak si on a Chces končiť tak pracovný pomer proste skonci. Aspoň za teba zamestnávateľ nebude musieť platiť prvých desať dní on a preplatí to sociálna poisťovňa. Zároveň - hovoríš pracovný úraz - urcite ho bolo potrebné hlásiť v zamestnaní aj lekárovi, nakoľko z tho vznikajú ďalšie povinnosti
Úprimne, ak si on a Chces končiť tak pracovný pomer proste skonci. Aspoň za teba zamestnávateľ nebude musieť platiť prvých desať dní on a preplatí to sociálna poisťovňa. Zároveň - hovoríš pracovný úraz - urcite ho bolo potrebné hlásiť v zamestnaní aj lekárovi, nakoľko z tho vznikajú ďalšie povinnosti
@janagem ak ukončím pracovný pomer hneď cca v pondelok-budem musieť sa ísť hlásiť na urad prace,či ako to vlastne je?Vôbec sa v tom nevyznám.
@janagem co sa týka toho urazu,tým ze som v tej práci krátko,nechcela som to takto riešiť.Vedia o tom v práci,ale len "vedia".Do buducna ma to nebude nijako obmedzovať a pod.
@janagem ak ukončím pracovný pomer hneď cca v pondelok-budem musieť sa ísť hlásiť na urad prace,či ako to vlastne je?Vôbec sa v tom nevyznám.
@anonym_autor si teraz na PN? Tak v pondelok ukoncis prac.pomer dohodou (len oznamis ze ukoncujes, aj mailom) a dalej si na PNke, ak treba tak aj do 31.7. A 1.8.nastupis do novej prace.
Ak sa mylim opravte ma niekto.
@anonym_autor si teraz na PN? Tak v pondelok ukoncis prac.pomer dohodou (len oznamis ze ukoncujes, aj mailom) a dalej si na PNke, ak treba tak aj do 31.7. A 1.8.nastupis do novej prace.
@tykat vypoved podám k poslednému dnu v mesiaci ci k cca 21.7 a môžem byť dalej PN?
@tykat nie som ešte PN,chcem to riešiť ešte len
@tykat nie som ešte PN,chcem to riešiť ešte len
@anonym_autor ty si mala uraz a este nie si pn? trocha divne.
@anonym_autor autorka - ak budeš na on, nemusíš sa hlásiť na úrade práce. Keďže plánuje skoncit tak či tak, ja by som ukončila pracovný pomer tak deň po nástupe na PN.
Čo sa týka toho úrazu, ak je to zavinen zamestnávateľom a nie tebou (napríklad nedodržanie nosenia osobných pomôcok etc) tieto by mali byť hlásené aby aj zamestnávateľ videl prerobiť svoje dokumenty prípadne upraviť prostredie a predchádzať takému urazu
@anonym_autor autorka - ak budeš na on, nemusíš sa hlásiť na úrade práce. Keďže plánuje skoncit tak či tak, ja by som ukončila pracovný pomer tak deň po nástupe na PN.
Čo sa týka toho úrazu, ak je to zavinen zamestnávateľom a nie tebou (napríklad nedodržanie nosenia osobných pomôcok etc) tieto by mali byť hlásené aby aj zamestnávateľ videl prerobiť svoje dokumenty prípadne upraviť prostredie a predchádzať takému urazu
@janagem ďakujem za radu,čiže keď chcem byť ferova môžem ukončiť pracovný pomer počas PN-na druhý deň PN s tým,že ostávam do konca mesiaca PN a nemusím riešiť úrad práce?Potom rovno nastúpim do nového zamestnania.
@janagem ďakujem za radu,čiže keď chcem byť ferova môžem ukončiť pracovný pomer počas PN-na druhý deň PN s tým,že ostávam do konca mesiaca PN a nemusím riešiť úrad práce?Potom rovno nastúpim do nového zamestnania.
@anonym_autor presne tak. Predpokladám že si nebola rok pred touto prácou na PN? Počas PN ti bude vyplácaná dávka zo socialnej poisťovne, inak by ti ju platil terajší zamestnávateľ, ak by si bola unho zamestnaná (prvých 10 dní). Počas PN sa hlásiť na úrade práce netreba, to si poistencom štátu. A ak od 1.8. nastupujes na nové miesto, tak posledný deň pn musí byť 31.7.
@anonym_autor presne tak. Predpokladám že si nebola rok pred touto prácou na PN? Počas PN ti bude vyplácaná dávka zo socialnej poisťovne, inak by ti ju platil terajší zamestnávateľ, ak by si bola unho zamestnaná (prvých 10 dní). Počas PN sa hlásiť na úrade práce netreba, to si poistencom štátu. A ak od 1.8. nastupujes na nové miesto, tak posledný deň pn musí byť 31.7.
@janagem V tejto práci som od tohto mesiaca,žiaľ,stal sa úraz a mňa oslovili s inou ponukou práce.Rozhodla som sa pre lepšiu možnosť.
No pred touto prácou som bola necelé 2 mesiace na PN tiez-ine dôvody samozrejme.
Inak niekoľko rokov zamestnana,žiaden úrad práce.
@janagem V tejto práci som od tohto mesiaca,žiaľ,stal sa úraz a mňa oslovili s inou ponukou práce.Rozhodla som sa pre lepšiu možnosť.
No pred touto prácou som bola necelé 2 mesiace na PN tiez-ine dôvody samozrejme.
Inak niekoľko rokov zamestnana,žiaden úrad práce.
@anonym_autor tak potom s pn nebude problem 🙂 takto by som to urobila ja 🙂
@anonym_autor tak potom s pn nebude problem 🙂 takto by som to urobila ja 🙂
@janagem čiže aj keď som bola pred mesiacom na PN u iného zamestnávateľa...teraz zase-nie mojou vinou-mozem podať vypoved v skusobnej dobe aj budúci týždeň s tým,že dátum výpovede bude k 31.7.?
@janagem čiže aj keď som bola pred mesiacom na PN u iného zamestnávateľa...teraz zase-nie mojou vinou-mozem podať vypoved v skusobnej dobe aj budúci týždeň s tým,že dátum výpovede bude k 31.7.?
@anonym_autor mi prides ako riadna spekulantka. z mesiaca na mesiac menis pracu, fuuuuu
@anonym_autor môžeš, ale ak má zamestnávateľ aspoň trochu rozumu pošle ti ukončenie k oveľa skoršiemu dátumu - veď prečo má za teba do konca mesiaca platiť pn este
@anonym_autor môžeš, ale ak má zamestnávateľ aspoň trochu rozumu pošle ti ukončenie k oveľa skoršiemu dátumu - veď prečo má za teba do konca mesiaca platiť pn este
@janagem presne, pocas skusobnej moze aj pocas PN dostat vypoved.
@anonym_autor mi prides ako riadna spekulantka. z mesiaca na mesiac menis pracu, fuuuuu
@anonym_b330e1 15 rokov som pracovala v predošlej práci... čiže toľko k tomu.Teraz,pokiaľ di môžem vybrať,prečo nie?
@anonym_b330e1 čiže môžem kľudne ísť na PN q bude mi platiť,aj keď podstate vypoved cca o 3 dní,že to nebudem zbytočne naťahovať?A chcem byt fér....
@anonym_b330e1 len aby som sa vyhla úradu prace na tých par dni
@anonym_b330e1 čiže môžem kľudne ísť na PN q bude mi platiť,aj keď podstate vypoved cca o 3 dní,že to nebudem zbytočne naťahovať?A chcem byt fér....
@anonym_autor to som sa ti už snažila vysvetliť. Ak pôjdeš na PN a ostaneš zamestnaná platí ti zamestnávateľ on prvých 10 dní potom sociálna poisťovňa. Ak zamestnaná nebudes platí ti sociálna poisťovňa
@anonym_autor to som sa ti už snažila vysvetliť. Ak pôjdeš na PN a ostaneš zamestnaná platí ti zamestnávateľ on prvých 10 dní potom sociálna poisťovňa. Ak zamestnaná nebudes platí ti sociálna poisťovňa
@janagem čiže môžem byť ferova voči zamestnávateľovi a podať na druhý deň od PN vypoved s tým,že žiaden úrad práce nemusím riešiť do konca tohto mesiaca.Vypoved by som teda podala k 22.7. a PN by som ostala do 31.7. Je potrebné v takomto prípade niečo niekomu dokladovať?Sociálna poisťovňa...napr.Fakt sa v tom nevyznám.
@anonym_b330e1 len aby som sa vyhla úradu prace na tých par dni
@anonym_autor chod na PN a tipujem ze zamestnavatel to vyriesi za teba a ukonci s tebou PP. Jedine ze by to bol.ludomil a velmi ta chcel tak potom to vyriesis ty "ukoncenim PP v skusobnej dobe". A co sa tyka platenia tvojej PN, ak by to s tebou neukoncil a cakal, tak z toho fakt neskrachuje.

Nemyslím si, že s tým nejako vybabres. Počas skúšobnej doby ti môže dať výpoveď aj v čase trvania PN