Ako pracovať ako asistentka stavbyvedúceho?
Pracuje tu niekto ako asisitentka stavbyvedúceho? Alebo pracovala? Aka to je práca? Výhody/nevýhody. Dakujem😁
@autorka určite chod na pohovor, nech ti presne vysvetlia, čo budeš robiť. Ono všetko sa dá naučiť, pokial si aspoň trošku chapava 😁
Vyslovene odbornú robotu ti určite robit nedajú, ale keď ti dajú špecifikácie, co mas objednať, objednáš. Stavebný denník tiež nie je problém napísať. Počítať výstuž ani statiku ti nedajú, nemáš sa čoho báť. Keď ťa budú chcieť, zaucia ta.
Btw, mam kamosku, rozpoctarku, ktorá keď sla na pohovor, nemala o tom ani paru😉
Ja som technik BOZP a úprimne priznám, že by som mala riadny rešpekt kontrolovať dodržiavanie BOZP na stavenisku.
kľudne pošli životopis, je to skôr práca, aby si odbremenila stavbyvedúceho od papierovej roboty a poobjednávala, čo Ti nakážu, nebudeš behať po stavbách a koordinovať práce. Veď o tom hovorí aj ten plat. Na toto Ti obchodná stačí
@lienka.7 ty si niekdy písala stavebný denník, keď tvrdíš, že to nie je problém? Do denníka sa píše okrem iného aj súhrn prác, ktoré sa vykonali za daný deň. A toto robí stavbyvedúci sám. A to podklady k objednaniu? Znamená to otvoriť výkresy, napočítat kubatúry materiálu, presne určiť druh, pre rátať na balenia resp. palety. A keď to už je takto prichystané tak to objednať trvá asi 2 minúty. A to si už stavoš pošle aj sám. A potrebuje toho asistenta práve na tie výpočty. Predpokladám, že kamarátka mala stavarinu, keď išla na rozpočtárku.
@mk1111111111 áno má stavbyvedúceho odbremeniť od papierovej roboty v tom duchu, že jej povie objednaj tehlu. Asistent otvorí výkresy, nájde typ tehly, naráta kubatúru, preráta na palety. Toto je odbremenenie stavbyvedúceho od papierovačiek, lebo keď toto už má zrátané tak si to objedná sám.
@jankaju závisí co presne od nej budú chcieť. A ano, písala som kedysi stavebný denník, nie je to nič ťažké, keď máš podklady. Dokonca ma ex priatel naučil vyrátať a objednať železo, štrk, betón, tehly a pod. Nie je to nič ťažké, keď ti to vysvetlia. Plus môže riešiť objednávky v zmysle administratívy, koordinovať napr.dovoz betónu a pod. Na to stačí sedliacky rozum. A nie, kamoska nemala stavebnú, všetko potrebné ju naučili. To je co?
@lienka.7 každá firma má svoje požiadavky na uchádzačov a aj nároky na výkon. V našej firme by ju ani na pohovor nepozvali, lebo už v základných požiadavkách majú podmienku stavarina na SŠ resp. VŠ a aj na prípravárov, rozpočtárov, stavbyvedúcich. Kľudne si môže poslať životopis, uvidí.
Nieco podobne som robila po vs, bola to praca charakteru dievca pre vsetko 😀, budes riesit administativu, dochadzky, komunikovat s bezpecakom,asistovat pri nastupoch novych robosov, autocad mininimalne tlacit vykresy, mesacne vykazy prac, odsuhlasovat faktury zivnostnikov na stavbe, skladat dokumentaciu, certifikaty, vstupne povolenia na stavby pre ludi,material,sluzby,objednavat prepravu ... Ked si organizacny typ mohlo byt ta to aj bavit 😀, a podla toho kde budes sediet ci v kancli, alebo v unimobunke na stavbe, k dispoziicii takmer stale, priprav sa ze prides do kontaktu s nie najinteligentnejsimi chlapmi zo stavby,nadavky kazde druhe slovo ... Ja som to dala 6 rokov, po MD som nemala na to nervy, ale vela mi to dalo
@jankaju ked ma OA, hlupa nebude. Lahko sa priuci.
V inzeráte ale je napísané , aké požiadavky má adept spĺňať - a to je vzdelanie v odbore stavebníctvo. Ja pracujem v tomto odbore dlhé roky a prijala by som len stavbára. Ide o veľkú firmu a záujemcov bude do bezvedomia.... a medzi nimi väčšina stavbárov . Predpodkladám, že odpíšu len niektorým a určite stavbárom, ale držím palce.
Tak pozvali ma na pohovor 🙃
... urcite nebudete kontrolovat vystuz, ako tu strasia. Ja som to robila ako brigadu cez skolu (stavebnu). Chodila som na stavby s veducim a robila som mu administrativu. Tam bolo viacero stavieb, takze sme ich postupne obchadzali. Kontrolovalibsa denniky, dochadzku, faktury na stroje a dodavky, ci maju vsetkeho dost. Potom v kancelarii som robila podklady pre mzdarku, lebo niektori boli plateni na vykon, niektori na hodinu, niektori TP, niektori SZCO... pocitala som, kolko coho objednat na ktoru stavbu s spracovavala tie papiere, co sme brali na stavbe, cestaky. Zapisovala som zapisy zo stretnuti. Rano som bola vacsinou prva na firme a do kancelarie mi este niekedy prisli povedat, predtym, ako isli na stavbu, co budu potrebovat doniest/vybavit. Ale ja som bola len brigadnik. Mne vcelku vadilo pracovat ako jedna z dvoch zien medzi 50 chlapmi, ale praca ti bola fajn.

@jankaju Ja som len chcela povedať že požiadavky na zamestnanca si určuje každý sám . A teda dotyčná osoba rozhodne či autorka na to má alebo nemá, nie niekto z modrého koňa . Preto jej píšem nech sa nenechá odradiť 🙂