icon

Ako prekonať strach a nízke sebavedomie pri hľadaní práce?

19. feb 2025

Ahojte. Hladam si pracu no s mojou povahou je to tazke. Mam neskutočne nizke sebavedomie. Poposielala som si ziadosti. Ked vidim ze mi vola nejake cudzie cislo aj sa bojim zdvihnut lebo sa bojim ze ma budu volat na pohovor. Ze tam budem musiet ist,medzi ludi. Je mi az zle od zaludka. Pracu chcem a uz velmi potrebujem ale strasne sa bojim. Brzdi ma strach. Minule som mala ist za jednou riaditelkou a zrusila som to lebo som mala panicky strach. Prisla som tak o sancu na pracu. Co mam robit?

Strana
z2
888elizabeth
Odpoveď bola odstránená
autor
19. feb 2025

@888elizabeth pozriem

believe3589
22. feb 2025

Ako sa to niekto dozvie, že si bola u psychológa alebo psychiatra? Veď to nemusíš nikomu hovoriť. Ďalšia vec, keď s tým nebudeš nič robiť, ako sa chceš zamestnať? Prepáč, ale v dnešnej dobe mať takýto názor na psychológa a psychiatra nie je normálne. Prečo Ti vadí, čo povedia iní... Veď je to Tvoj život. Takto ho chceš žiť? Možno by si bola prekvapená, koľko ľudí v tvojom okolí muselo riešiť nejaký problém s takýmto lekárom, len o tom nevieš.

zuzanazimna
22. feb 2025

Ja ťa chápem....mala som podobné stavy keď som si po 10 ročnom pobyte doma hľadala prácu.....ja som skoro infarkt dostala keď som mala prvý pohovor....samozrejme že ma nezobrali,bola som príšerne vystresovaná.Ale potom prišiel druhý.....tretí pohovor a vzali na do práce,neustály kontakt s ľuďmi ma tak vycvičil že teraz neviem fungovať bez ľudí 😂 momentálne rozmýšľam o pozícii obchoďáčky...proste chce to čas a potrebu prekonať stres a paniku...držím palce nech to prekonáš a nájdeš si prácu svojich snov 🙂

kvetinka_2
22. feb 2025

Toto veľmi dobre chápem, a ten kto to nezažil, to pochopiť nevie. Nevie, aké ťažké to je ísť medzi cudzích ludi, ktorých som v živote nevidela, nevieš, ako sa môžu prejaviť, zle vlastnosti na človeku nie sú na prvý pohľad vidieť. Prejavia sa až po niekoľkých týždňoch, mesiacoch. Ja ti veľmi držím palce, aby si to zvládla, pretože veľmi dobre viem ako sa cítiš. Neboj, všetko bude dobré.❤️

autor
23. feb 2025

@zuzanazimna
@kvetinka_2 dievcata dakujem za povzbudenie. Pondelok mam pohovor. Som v strese odkedy mi volali. Snad to zvladnem.

zuzanazimna
23. feb 2025

Určite áno,obleč si niečo pekné...aby si sa cítila dobre,ráno začni fajnými raňajkami a neboj,zvládneš.Potom napíš ako to dopadlo,držím palce 🍀❤️

lacibo
23. feb 2025

Chod tam s niekym..aspon na chodbe nech ta caka ako podpora..ja som zazila ze aj na konkurze na riaditela mala moja konkurencia kamaratku so sebou..co mi uz az vtipne prislo..ale tiez potreboval asi psychicku podporu..nakoniec to vyhral a hned si ju tam aj zamestnal..asi aby sa citil sebaistejsie a je z neho dobry riaditel..proti tomu je tvoj pripad malina..ak niekam ides stale si hovor ti druhi ludia su rovnako neisti ako aj ti len to lepsie skrývaju..a tiez moje oblubene: Z nosa mi nikto neodhryzne, za vyskusanie nic nedam" najtazsie aby ta do prace prijali, potom to uz volako pojde

jojomacko
23. feb 2025

prajem veľa šťastia 🍀 dokážeš to 💪🏻

evkatk
23. feb 2025

Lekárske správy sú centrálne evidované. Dostanú sa k nim lekári, no únik info je možný. Jediná návšteva psychiatra ťa môže označkovať na celý život. Len ty máš v rukách svoju budúcnosť, ktorá nie je o nízkom sebavedomí, ale o nedôvere samej k sebe. Musela si žiť v prostredí, kde sa ti neušlo dostatok uznania a tým sa u teba nebudovala sebadôvera. K jej budovaniu od útleho detstva prispieva rodina a prostredie, v ktorom jedinec vyrastá. Nedostatok sebadôvery s následkom nízkeho sebavedomia nie je vrodená povahová vlastnosť, ale dôsledok správania sa všetkých z prostredia, v ktorom si vyrastala a v ktorom žiješ. Jedno si uvedom, určite v niečom vynikáš, porozmýšľaj a upri sa na to. Každý je v niečom schopný a to musí prezentovať. Iba tak sa posunieš dopredu. Musíš sa predierať širokými lakťami, aby si sa nestala obeťou svojho okolia, ktoré ťa nebude uznávať, bude ťa považovať za neschopnú a aj verejne ponižovať. Nedopusť, aby sa o tebe hovorilo ako o niekom, kto je totálne neschopný na nič. Váž si seba a nedopusť, aby sa tvoja sebadôvera ešte znižovala. Je to potom len krok k obrovskej nespokojnosti so sebou s následkom depresie a ďalších psychických problémov, ktoré sa ťažko zvládajú. Nenič si život dobrovoľne, hlavu hore, prekonaj sa a na pohovory choď s tým, že možno od teba tam lepšia nebude. V práci svoju sebadôveru a sebavedomie môžeš intenzívne rozvíjať, najmä ak ti sadne a budeš v nej uznávaná.

zazka666
23. feb 2025

psychologičku vyhľadaj, nie psychiatričku Celkom rozdiel. Alebo rozhovor s kamoškou. Alebo si povedz, čo najhoršie sa ti na pohovore môže stať? To najhoršie, bude, že ťa nezoberú, a to ťa nezoberú tak, či tak, ked tam nepôjdeš. Ale ked to prekonáš, pôjdeš tam a normálne im povieš. Veľmi o tú prácu stojím, ale mám trému, zoberú to v poho. Ja napr. som celoživotná študentka angliny, no asi sa ju nikdy nenaučím poriadne. Akože viem, ale nie dosť. A bola som v zahraničí a musela som prednášať, v angličitne pred 70 ludmi z rôznych štátov. Tak som na začiatok rovno povedala, že je to moja prvá prednáška v angličtine, nech prepáčia chyby. Taký potlesk som zožala a už potom som kecala, čítala z prirpaveného a všetci v poho . Ked nejde o život, ide o ho..o. Držím palce

Strana
z2