Ako presvedčiť šéfku, že nie som tehotná?
Baby neviem ci sa smiat alebo plakat. Dnes za mnou prisla sefka, ze potrebuje odomna potvrdenie o tehotenstve. Ja som na nu pozerala ci jej nesibe. A ked som sa pytala preco tak ona, ze mam obrovske brucho takze si mysli, ze som jej zatajila, ze som v tom. Mam sice partnera ale dieta planujem az buduci rok. No ona tvrdosijne ziada papier od gynekologa v ktorom mesiaci som lebo, ze uz zacala za mna hladat zastup. Ja odmietam s niecim takym chodit ved je to sibnute na hlavu. Ako ju mam presvedcit, ze nie som v tom?
Tak to si mohla napísať naraz v Tvojom úvodnom príspevku, to o Tvojich zdravotných problémoch, lebo Ty stále pridávaš nové a nové info a nie každý číta všetky komentáre, no snaží sa poradiť na základe prvého príspevku. Ak by si hneď napísala, že máš zdravotné problémy, o ktorých Tvoja šéfka vie a aj napriek tomu od Teba žiada nejaké potvrdenia, pribrala si za ten čas 27 kg a Tvoje brucho vyzerá naozaj ako v 9- tom mesiaci, moja rada (a možno aj iné) by vyzneli inak...🤷🏼♀️
@danyelia v zivote by som ale nesla na to tak, ze ci je tehotna, ked 22 kg nenabrala za mesiac. Skor by som teda mozno riesila, ci nema celkovo zdrav problemy. Je to uplne netaktne za mna. Ja som mala cely zivot s tymto problem a to skrz zdravie, mam sice 52kg, ale staci jedna chyba a za hodinu vyzeram ako v 5 mesiaci. Mna zduje ako kralika. Potom aj 3 dni a mozno aj dva tyzdne na liekoch odburavam tu chybu. Pre mna toto bolo zranujuce, ked sa ma to napr spytali vo wellness v hoteli. Mne pritom bolo z tej ich hotelovej stravy tyzden zle ako psovi
@kiki68 Tak áno, všetko je o úprimnej komunikácii...no neviem, či je lepšie sa ženy opýtať či je tehotná alebo len zdutá 😬 (,,Anička, pripadáte mi nejaká nafúknutá, aký máte zdravotný problém?,,) Ono šéfku nemusí trápiť, či ju po nejakom jedle nafukuje alebo či má iné ,,brušné,, problémy- to, že sa opýtala na tehotenstvo chápem viac, pretože to by už riešiť musela (ten zástup, materskú...) A áno, po zjedení 2 tanierov kapustnice na Vianoce som aj ja pred rokmi dostala otázku od rodiny, či čakám piate dieťa 😁
Autorka, ten gynekológ inak nie je zlý nápad. To nafukovanie môže mať aj gynekologické príčiny a to vážne. Držím palce.
@anjelicek26
ale tu šéfku je veľké guľové do jej zdravotných problémov! Keby zamestnanec zo dňa na deň zomrel, tiez si musí poradiť. A nik jej to neoznámi.
Ja som napr. v pondelok podpísala zmluvu s Tagesmutter, všetko v pohode. V utorok mi príde mail, ze od budúceho pondelka túto činnosť iz vykonávať nebude. Bola jediná široko ďaleko q dieta ju už poznalo a bolo zvyknuté.
A co som mala robiť? Treba vždy rátať s ľudským faktorom. Taky je život.
@svetlonos no ja to tak nevidim. Sefka sa zaujima o svojich zamestnancov a aj musi vediet, keby jej zamestnanec odchadza na matersku v rozumnom termine, ano zamestnanec moze aj umriet, ale na co to zasa tematicky takto hrotit. Je to normalna otazka, aj ked osobna a taka blba v tomto kontexte (kedze tehotna nie je), ale keby mam zamestnankynu, co vyzera, ze by ide rodit, tak sa opytam aj ja, ze kedy chce odovzdat papiere a nie, nebolo by mi to blbe, skor by som sa citila dotknuta, ze nema tolko dovery vo mna ako sefku, povedat mi to nacas, lebo ju stiahnem s projektov a sluzobiek a a a...
@anjelicek26
no áno to di ty ale nie každý nadriadený je normálny a veeelmi často sú to psychopat a podobní s rôznymi osychoporuchami. Pokial jej ona povedala, že tehotna nie je, tak to ma rešpektovať. Tiez je to prejav dôvery v zamestnanca. A ta ma teda platiť obojstranne. Odo mňa tak chcel jeden kolega s DE vedieť termín pôrodu- nemal pracovne so mnou nič spoločné.
Dookola asi 5 x naliehal a smial sa, že to už predsa nezatajim a on je zvedavý!
Keď som mu poveda, ze mam helikoptéra a preto nafúknuté brucho, išiel sa hanbiť do kancelárie vo vedľajšej budove a po zvyšok jeho sluzobky sa ukázal veľmi striedmo. Keď som mu to povedala, takmer okoktavel a hneď odišiel, sranducky ho prešli.
A neviem si teda predstaviť, že by ma takto buzerovala sefka, pokial by som jej povedala jasne a zrozumiteľne, ze tehotna nie som.
Žiadaj to od nej písomne. A potom môžeš prípadne kontaktovať inšpektorát práce
@anjelicek26 toto sa ani pýtať nemá, rovnako ako na zdravotný stav. Platí to nielen pri pohovore, ale aj pri zamestnancoch.
@angel993 vravim toto je take, ze nema no... 27 kil a brucho velke, proste logicky 2+2 zrata kazdy a tych zdravotnych problemov, co by toto sposobovali, je velmi malo no... v drvivej vacsine jedine tehotenstvo, ako sefka to proste chapem do urcitej miery, samozrejme ked jej povedala, ze tehotna nie je, nemusela sa v tom uz vrtat dalej, ze ano 🙄
@anjelicek26 tak táto šéfka zjavne nepozná svoje právomoci. Maximálne sa môže opýtať ako kamarátka a nie za ňu hľadať náhradu.
Krava. Toto je snáď sen.
Hľadaj si prosím ťa lepšiu prácu
:D tak teraz som uz asi videla vsetko…
@anjelicek26 prosím tá, ty čo? Každý pricetny človek rozozná tehotenské brucho od tučného brucha, veď to vyzerá uolne inak
Navyše toto nie je zaujímanie sa o zamestnanca, ale porušovanie základných etických noriem, zákonník prace nič?
Akože ty za posledné obdobie máš veľmi cudne názory
Baby, samozrejme že všetky máte pravdu. Je to blbosť. Len si trošku rýpnem. Koľkí z nás si len toť nedávno každý týždeň nechali špárať v nose, len aby nás vôbec pustili do práce?
Jedine potvrdenie, ktore jej o netehotenstve mozes dat, je pouzita vlozka cerstvo po navsteve wc 🤷
38 r a o rok plánuješ dieťa 🤔. Veľa šťastia
Inak o šéfke sa radšej nevyjadrujem, asi by som ju niekam poslala
ja by som si hladala novu robotu ak to nevies riesit s HR a jej nadriadenym ... mat veducu ktora robi sceny lebo som tucna je dost daleko cez hranicu
Ja som jej hovorila, ze ak by som otehotnela okamzite idem na rizikovu PN takze ma ani neuvidi. Neviem naco riesi, ze mam velke brucho. Vcera tak isto ma presviedcala ze som urcite tehotna 🙄
@andrea2667 ty ale porovnávaš hrušky s jablkami
Áno, ľudia si nechali sparat v nose, lebo majú zodpovednosť za svoje rodiny… potrebovali chodiť do prace, zarábať aby zaplatili strechu nad hlavou jedlo oblečenie lieky….toto je čosi úplne iné
Sefka je uplne mimo, co sa slusneho spravania tyka a nemoze od teba nieco take ziadat. Nech si da sedenie so psychologom, precita si zakonnik prace a ospravedlni sa ti.
Choré🤦🏻♀️

@danyelia jasne pisem ze mam zdravotne problemy ktore to zapricinuju. Chodim po doktoroch, myslis, ze mna to nestve, ze som tlsta? Lenze ked som mala 50 tak som bola zas vychrtlina