Ako riešia učitelia prázdniny a dovolenku?
Ahojte, prosím vysvetlite mi ako to funguje s prázdninami keď ste ucitelky? Ja pracujem v školstve len od septembra takze ešte nemam nejaké skusenosti. Viem, že mi vraveli že sa to riesi dovolenkou, lenze teraz mam 31 dni, čiže mi to vychadzat nebude. Som na polovičný úväzok takze ani paragrafov nemam 14 na rok.
Ako to teda bude riešené cez letné prázdniny? Kolko dovolenky mate vy ostatne ucitelky?
A zase sa dostávame k tomu zavideniu jediného trnu v päte nepedagogických zamestnancov a to letné prázdniny 🙄 tak nech nie sú ... Zruste aj školy. Načo učiť deti , veď im stačí doma sa učiť od rodičov. Tí aj tak väčšinou všetko vedia lepšie.
Tiež teraz nastupujem ako učiteľka a zaujíma ma, ako to bude cez tie letné prázdniny. Známy tiež učí a vravel, že cez prázdniny čerpá akoby základný plat, ktorý je nižší ako bežný plat. Ako to teda je, ak nebudem mať ani dosť dovolenky, ani nazbierané dni na náhradné voľno? Môžem napr.čerpať neplatené voľno? Alebo musím chodiť do školy aj keď tam nebudem mať čo robiť? Ďakujem za prípadné odpovede.
@elizabeta56 učitelia počas prázdnin čerpajú dovolenku, náhradné voľno, prípadne pár dní môžu byť v škole, u nás je to za kalendarny rok cca 5 dní. Ďalej môžeš mať návštevu lekára.
Ten tvoj známy tým základným platom asi myslel bez príplatkov, napr za suplovanie, ktoré logicky nie je.

@okseen ja ti iba toľko poviem...súhlasím s
@zuzanockamt a tie drísty o zaplatení akože dvoch mesiacov prázdnin - kde máme dva mesiace? Také som ešte nezažila . V iných krajinách majú zaplatený rok psychohygienickeho voľna a aj napriek tomu krásny plat a všeobecnu úctu. Tu len politik alebo nejakí právnici môžu mať celé leto voľno a nik nerieši koľko zarobia cez rok ? V lete sú aj iné inštitúcie zavreté z dôvodov čerpania dovoleniek tak nerozumiem čo každý rieši pár týždňov voľná ,ktoré keby učitelia nemajú tak už neviem skutočne kto by toto robil. Je to extrémne náročná práca a dva týždne voľná skutočne nikomu nepomôžu ,aby sa dal psychicky so pohody. V októbri je už aj tak človek tam kde bol v júni 🙄 pri tomto systéme.