Ako riešiť minulého klienta ako nového šéfa?
Ahojte, píšem radšej anonymne, keďže je to chúlostivá téma a už tu mám viacero príspevkov.
Ako študentka VŠ som si privyrábala ako luxusná "spoločníčka" na eskort (áno - prostitútka), pred 7 rokmi som s tým skončila. Detaily nebudem rozoberať, nie je to podstatné. Momentálne pracujem v banke na centrále a pred niekoľkými týždňami sme dostali nového vyššieho šéfa – riaditeľa divízie (board -1). A áno, je to môj bývalý pravidelný klient. Samozrejme ihneď po zoznámení sme vedeli, koľká bije – on vie, ja viem, vieme svoje obaja. Nie je nám to príjemné samozrejme. Zatiaľ sa jeden druhému vyhýbame, ako to len ide, najmä však on mne. Pozdraví ma len kývnutím hlavy keď sa nemôže tváriť, že ma nevidí. S podriadenými máva pravidelné bilaterálne 1:1 mítingy (či už osobne alebo cez Teams), so všetkými kolegami mal už 2 kolá, so mnou žiadne. Tento týždeň som obedovala v kantíne, mala som voľné miesto oproti sebe, on sa robil, že ma nevidí a radšej si sadol k cudzím kolegom dozadu. V tom inkriminovanom čase pred x rokmi som bola slobodná a nezadaná, on mal partnerku a dve malé deti, takže má viac za ušami. Ja osobne prácu určite nechcem kvôli tomu meniť, mám na to x dôvodov. On asi tiež nedá kvôli tomu výpoveď, lepší job už nedostane, toto je jeho kariérny vrchol. Nieže by ma táto situácia nejak brutálne zožierala, ale asi to budem musieť časom nejak vyriešiť, ignorácia z jeho strany nie je asi úplne v poriadku. Radila som sa s AI, no dostala som protichodné rady. Grok mi odporučil naschedulovať si s ním 1:1 míting a na ňom sa pokúsiť vysvetliť si veci. ChatGPT mi zasa radil nič nepodnikať. Tak to skúsim teda tu na MK u ľudí z mäsa a kosti, že ako by som to mohla riešiť.
Ďakujem.
Dnes už každá,,,,, chce mať vysokú školu. Ale nič sa ty dievka neboj k remeslu sa dá vždy vrátiť. Možno má z teba strach keď videl aká si šikovná.Vy by obaja sa k sebe náramne hodíte. Zeby to bola predohra?
@anonym_47ad9b urcite nikto nema strach ani ona a on uz vobec nie 🤣 toto je ako pribeh o popoluske bez popolusky.
Ženy, to vám vôbec nevadí ze slečinka chrápala so ženatým chlapom? A možno aj s tým vaším. Odrazu ste aké tolerantné. V inej téme by ste ju už roztrhli od jedu. A teraz nič?
Takže takto si zarábajú slečny vysokoškolácky? A potom sa tu chvália ze ved ja mam vš. No otras a hnus.
@anonym_895ae1 A keď to vadí, tak čo? Napíšeme jej, nech sa zastrelí, lebo už nikdy nemôže robiť normálnu prácu?
@anonym_47ad9b Hehe, si úplne vedľa!😂 Mám manžela, dieťa a absolútne nemám v pláne meniť posteľ ani prácu. Čisto teoreticky sa môže každá vrátiť k tomuto remeslu, ale každá s tým môže aj kedykoľvek začať, dopyt je aj po starších ženách. Máš záujem?
@anonym_autor odporúčam poradiť sa s manželom, možno ti bude vedieť poradiť,
@bluka2 Priama nadriadená navrhuje, jej šéf schvaľuje, pričom výšku odmien i zvýšenie platu môže výrazne zmeniť. V marci budeme mať odmeny, tak som veľmi zvedavá.
@anonym_autor on ti schvali to co tvoja nadriadena navrhne. Na co by putal pozornost niecim inym, ked s tebou nechce mat nic spolocne. Dostanes 1 klik, ok, to je vsetko
Bezpečnostného manažéra 😂😂😂 ja skapem
@anonym_autor tvárila by som sa, ze si nepamätám, nečumela by som nanho a vsimala iba ako ostatných kolegov.
Myslela si,že ťa minulost nikdy nijako nedobehne? Si pre neho hrozba a keď bude prilezitosť tak sa ťa zbaví.Dovtedy čuš,rob si svoju robotu a nevyčnievaj z radu.Nijako ho nekontaktuj ,ani pohĺadom,ak to nie je uplne nutné.
@janinah minulosť dobehla hlavne jeho, eso v rukáve má ona, nie on
Ja ti neverím. Bola si obyčajná ku.va a teraz sa tu prezentuješ aké maš ocenenia a neviem čo. Hotová pani riaditeľka zemegule, vzdelaná.
No jasné
@anonym_9e4c3a upokoj sa, vieš koľko vysokoškoláčok si takto privyrába? Divila by si sa a vzdelaný človek nepôjde s nejakou, ktorá šlape na kraji cesty. Netvrdím, že to schvaľujem, ale je to fakt.
Dala by som vymazat tuto trmu na tvojom mieste, lebo to su tak konkretne informacie, ze niekto vas a najma teda jeho tu velmi lahko najde…
Dala by som vymazat tuto trmu na tvojom mieste, lebo to su tak konkretne informacie, ze niekto vas a najma teda jeho tu velmi lahko najde…
@liv1 nenajde 😂
Aj keď to musí byť trápne, robila by som akoby nič, napísala by som mu pracovný mail čiste o mítingu.
Nemusíte sa o tom baviť, možno mimo práce ak bude nejaká aktivita raz, inak by som to nechala tak, je to dávna minulosť, na ktorú treba zabudnúť a sústrediť sa na prítomnosť a budúcnosť.
@anonym_9e4c3a upokoj sa, vieš koľko vysokoškoláčok si takto privyrába? Divila by si sa a vzdelaný človek nepôjde s nejakou, ktorá šlape na kraji cesty. Netvrdím, že to schvaľujem, ale je to fakt.
@anonym_2fe97b vzdelaný ak vyhľadá takú či onakú, by mal vedieť že také má rovnaký menovateľ
Aj keď to musí byť trápne, robila by som akoby nič, napísala by som mu pracovný mail čiste o mítingu.
Nemusíte sa o tom baviť, možno mimo práce ak bude nejaká aktivita raz, inak by som to nechala tak, je to dávna minulosť, na ktorú treba zabudnúť a sústrediť sa na prítomnosť a budúcnosť.
@anonym_72db1b ake trapne boze kde zijes. Urcite takym ludom trapne nie je nic.
Ja ti neverím. Bola si obyčajná ku.va a teraz sa tu prezentuješ aké maš ocenenia a neviem čo. Hotová pani riaditeľka zemegule, vzdelaná.
No jasné
@anonym_9e4c3a A čo keď bola, poznáš ju, vieš v akej situácii bola a prečo s tým začala? Čo keď potrebovala peniaze lebo mala chorých rodičov alebo nemala na podnájom a na stravu a bez toho by ostala na ulici? Môže byť x dôvodov prečo s tým začala to vie len ona sama. No nemám rada keď ľudia niekoho súdia bez toho aby videli do problému. Pokiaľ si si neobula jej topánky a neprešla tým čo ona tak nemáš právo ju súdiť. Hlavné je že s tým končila a určite to ľutuje no žiaľ nemala inú možnosť ako si zarobiť.
@anonym_autor podľa mna máš tiež dve možnosti - buď sa s ním dohodneš, stretneš a vysvetlite si to, alebo nepodniknes nič (zatiaľ) a budeš čakať, ako sa situácia vyvinie a kedy šéf už to nebude môcť ďalej odsuvat, bude musieť meeting s tebou spraviť, nejaké veci delegovať priamo (bude to práve čoraz divnejsie, viac ľudí pochopi, že sa niečo deje, bude upozornený atd a rozumenjsie bude z jeho strany “sa prekonať” a ďalej neputat pozornosť). Potom pomaly začnete fungovať normalnejsie, pracovať a nemusíte to riešiť vôbec, lebo sa to spravi samo.
Ako dlho tato situácia trvá?
@anonym_autor podľa mna máš tiež dve možnosti - buď sa s ním dohodneš, stretneš a vysvetlite si to, alebo nepodniknes nič (zatiaľ) a budeš čakať, ako sa situácia vyvinie a kedy šéf už to nebude môcť ďalej odsuvat, bude musieť meeting s tebou spraviť, nejaké veci delegovať priamo (bude to práve čoraz divnejsie, viac ľudí pochopi, že sa niečo deje, bude upozornený atd a rozumenjsie bude z jeho strany “sa prekonať” a ďalej neputat pozornosť). Potom pomaly začnete fungovať normalnejsie, pracovať a nemusíte to riešiť vôbec, lebo sa to spravi samo.
@tiika 😂😂😂😂 tu robite vsetci dramu z NICOHO. 😂 On si platil spolocnicku a ona bola spolocnicka to je cisto profesionalny pristup. Spolocnicky su diskretne to vedia obaja ak to nie je pribeh starej matere. Ani jeden nic nemusi riesit. obaja vedia ze nic neurobia pripad vyrieseny.
@tiika 😂😂😂😂 tu robite vsetci dramu z NICOHO. 😂 On si platil spolocnicku a ona bola spolocnicka to je cisto profesionalny pristup. Spolocnicky su diskretne to vedia obaja ak to nie je pribeh starej matere. Ani jeden nic nemusi riesit. obaja vedia ze nic neurobia pripad vyrieseny.
@anonym_90499f odpisujem autorke, ona sa pýta, nie tebe (ktorú/ho to netrápi), nedramatizujem. Autorku situácia zaujíma, jej šéf sa evidentne nespráva štandardne. Ak sa ti diskusia zdá zbytočná, máš možnosť z nej odísť.
@tiika Ako dlho - nastúpil k nám v septembri tento rok. Rozhodla som sa, že nebudem nič podnikať, nechám to tak, budem viac využívať možnosť home office. Možno si na tú ignoráciu zvyknem a budem to považovať za normálny stav veci. Ak bude on niečo chcieť riešiť, budeme to riešiť.
@tiika Ako dlho - nastúpil k nám v septembri tento rok. Rozhodla som sa, že nebudem nič podnikať, nechám to tak, budem viac využívať možnosť home office. Možno si na tú ignoráciu zvyknem a budem to považovať za normálny stav veci. Ak bude on niečo chcieť riešiť, budeme to riešiť.
@anonym_autor ake si mala ceny ?
Prestaala by som sa s nim obchadzat, normalne by som komunikovala na pracovnej urovni, ak by zacal s tebou alebo neviem cim, tak by som povedlaa, ze je to minulost a proste bude najlepsie ak na to obaja zabudneme. Ak je to tvoj sef a budete sa dlho ignorovat, moze to prejst az do vypovede, nad tym si neuvazovala? z hocijakeho dovodu. Ja by som si to veru ujasnila s nim, najma ak mate spolu nieco pracovne riesit, ale ak byvaju mitingy 1:1 tak by som sa opytala, ci ma bude obchadzat :DD asi.. neviem.. proste pracovne by som zacala s nim riesit veci a normalne sa zdravit. Ako sa da pracovat v takomto dusnom prostredi, ak sa tam maju ludia obchadzat a trpnut ci na seba narazia? :D
Prestaala by som sa s nim obchadzat, normalne by som komunikovala na pracovnej urovni, ak by zacal s tebou alebo neviem cim, tak by som povedlaa, ze je to minulost a proste bude najlepsie ak na to obaja zabudneme. Ak je to tvoj sef a budete sa dlho ignorovat, moze to prejst az do vypovede, nad tym si neuvazovala? z hocijakeho dovodu. Ja by som si to veru ujasnila s nim, najma ak mate spolu nieco pracovne riesit, ale ak byvaju mitingy 1:1 tak by som sa opytala, ci ma bude obchadzat :DD asi.. neviem.. proste pracovne by som zacala s nim riesit veci a normalne sa zdravit. Ako sa da pracovat v takomto dusnom prostredi, ak sa tam maju ludia obchadzat a trpnut ci na seba narazia? :D
@simca06022011 ak dvaja spolu spavali za peniaze ake dusne prostredie ? 🙄
@anonym_5bd09d Odkiaľ vieš, že sa mu chcem naďalej predávať a aby mi skočil do náručia?? Keď som s týmto skončila, ešte rok a pol mi písal a volal, či si nedáme ešte stretnutie alebo či nechcem aj čosi viac, ponúkal mi také peniaze, že by som si za to mohla kúpiť parkovacie miesto v garáži v Bratislave. Nikdy som mu neposkytla moju adresu ani moje priezvisko, ale zistil si to a posielal mi kadejaké dary na Vianoce a na na deň žien a ešte do konca roka 2022 mi posielal maily si želaním šťastných Vianoc. Údajne sa pred časom rozišiel s partnerkou, to možno vysvetľovalo zvýšený záujem z jeho strany o moju osobu. Ja nechcem od neho NIČ, len to, aby ma neignoroval, aby veci so mnou neriešil zbytočne cez sprostredkovateľov, aby si dal so mnou 1:1 míting (on fiškus ho dokonca aj nascheduloval, aby nevzbudil podozrenie, ale potom ho zrušil) a pod. That's it.
@simca06022011 ak dvaja spolu spavali za peniaze ake dusne prostredie ? 🙄
@anonym_90499f tak viditelne tam maju dusne prostredie, ked sa obchadzaju... ci sa ti to zda v poriadku prostredie, ked on sa vyhyba vsetkemu moznemu a ona sa snazi co najviac byt HO??
@anonym_5bd09d Odkiaľ vieš, že sa mu chcem naďalej predávať a aby mi skočil do náručia?? Keď som s týmto skončila, ešte rok a pol mi písal a volal, či si nedáme ešte stretnutie alebo či nechcem aj čosi viac, ponúkal mi také peniaze, že by som si za to mohla kúpiť parkovacie miesto v garáži v Bratislave. Nikdy som mu neposkytla moju adresu ani moje priezvisko, ale zistil si to a posielal mi kadejaké dary na Vianoce a na na deň žien a ešte do konca roka 2022 mi posielal maily si želaním šťastných Vianoc. Údajne sa pred časom rozišiel s partnerkou, to možno vysvetľovalo zvýšený záujem z jeho strany o moju osobu. Ja nechcem od neho NIČ, len to, aby ma neignoroval, aby veci so mnou neriešil zbytočne cez sprostredkovateľov, aby si dal so mnou 1:1 míting (on fiškus ho dokonca aj nascheduloval, aby nevzbudil podozrenie, ale potom ho zrušil) a pod. That's it.
@anonym_autor je to proste zbabelec :DD zober to do vlastnych ruk :D vsaktreba to snim odkomunikovat, presne ako si to tu napisala.
@anonym_autor Dobre, že vieš, čo chceš. chat gpt čo radi? Keby si mu na začiatok poslala nejaký email ohľadom toho, čo žiadal alebo reakciu na zrušený meeting, skôr formalnejsi..? Možno, ak to ty prestaneš riešiť, brat vážne a sama budeš v pohode, začnete nejako komunikovať, hocijako, prelomite mlčanlivosť a bariéry. Vidíte sa len náhodne alebo máte spoločne zadania?
@anonym_autor toto je pekna blbost. Ty vies zecta uhanal a teraz tam je 4 mesiace a nic ano? Nechces nic tak potom co ta trapi ze ta ignoruje? Pozri na rovinu ked dvaja spolu sukaju tak je jedno kto napise. Ked je sef cislo nanho mas sprava a vyriesene. Toto je tak troooochu neuveritelny pribeh. Keby tento "pribeh" bol realny tak davno mu napises spravu. Normalni milenci nikdy nemaju k sebe takto akoze zrazu daleko.
@anonym_5bd09d Ja hovorím o období cca rok a pol po poslednom našom stretnutí, nie teraz. Asi má teraz priateľku - počula som ho telefonovať s niekym, kto sa tváril ako jeho priateľka / družka / manželka.

Dnes už každá,,,,, chce mať vysokú školu. Ale nič sa ty dievka neboj k remeslu sa dá vždy vrátiť. Možno má z teba strach keď videl aká si šikovná.Vy by obaja sa k sebe náramne hodíte. Zeby to bola predohra?
@anonym_47ad9b Hehe, si úplne vedľa!😂 Mám manžela, dieťa a absolútne nemám v pláne meniť posteľ ani prácu. Čisto teoreticky sa môže každá vrátiť k tomuto remeslu, ale každá s tým môže aj kedykoľvek začať, dopyt je aj po starších ženách. Máš záujem?