icon

Ako riešiť negatívnu reakciu šéfky na OČR?

10. apr 2024

Ahojte..oznámila som včera šéfke že idem sk synom na ocr lebo je chory máme zápal priedušiek vysoké teploty..jej reakcia ? Na očr ? Zase ?..nechápala som to " zase " nakoľko naposledy som s ním bola na ocr minulý rok vo februári..a aj to som bola len tri dni..tak ako teraz čiže nie celý týždeň ..nechápem ..vám tiež takto " tolerujú "ocr?..ešte doplním že šéfka je bezdetna

siska53
10. apr 2024

Nevsimla som si, ze by dakto mal nejake nebhodne pripomienky k ocr ci pn.

autor
10. apr 2024

Syn má 5, rokov chodí do škôlky

simca06022011
10. apr 2024

Ved toleruje, len to okomentovala nahlas 1 slovom ( mohla si ten komentár nechat pre seba ale...)

elanor
10. apr 2024

Jednym uchom dnu a druhym von. Ked treba, tak treba, nie je o com. A najma ked byvas ocr par dni raz rok.
Kasli na ignoranta(tku).

hylary
10. apr 2024

Typická reakcia bezdetnej 🤔

autor
10. apr 2024

@simca06022011 tak áno ale tak mi to prišlo akoby som bola na ocr každý mesiac..máme takú kolegyňu čo je viac doma.ako v práci ale to je sefkina vzdialená rodina takže to sa nerieši ani nekomentuje

autor
10. apr 2024

A ešte keď zvážim že pracujem tam dokopy 5 rokov (3 roky pred RD ešte )z toho Pn som bola raz a na ocr idem teraz druhý krat

jumama
10. apr 2024

Asi si ta s niekym pomylila. Skus jej nabuduce jemne povedat tuto vetu a obhaj sa.

autor
10. apr 2024

@jumama povedala som že však som naposledy bola pred vyše rokom..a ona že no ale aj nedávno si.mala.lekara ( tým myslí pred mesiacom kde som bola s malym u lekára hodinu)..

simca06022011
10. apr 2024

Zbytočne riesis, možno to myslela vseobecne na vás všetkých a tak. Nerieš fakt iba si vrásky robíš..
Nezakazuje ti ísť tam, nevyhrala sa ti... takže nič sa nedeje..

portret7
10. apr 2024

Neries ju. Pokial nie je tvoje miesto ohrozené, chodi ti výplata, tak to ber iba ako nevhodnú poznámku.

viestta
10. apr 2024

Na co to riesis? Vsak povedala, no a?

miriam11
10. apr 2024

Dúfam, že si jej povedala ako to myslí a tým zase.

iwesska
10. apr 2024

Mala si povedat "ano zase" a neriesit.

ivanabat
10. apr 2024

Ja to počúvam zakaždým, nielen od šéfky. Od 90% mojich kolegov, ktorých sa to absolútne netýka, lebo moju prácu nespraví za mňa nikto. Netreba si to brať k srdcu, zdravie je dôležitejšie.

buberova
10. apr 2024

Možno to nebolo že zase ty, ale že zase niekto na OČR.

metoyou4
10. apr 2024

Máš na to nárok,neznášam tieto trúbky.

candii
10. apr 2024

Pfff ja by jej povedala ako zase? Stále 😁

katica06
10. apr 2024

Mne bývalý zamestnávateľ nepredĺžil zmluvu, bola som na očr s 3r. dieťaťom, prvý krát po odpracovaných 11,5mes. Samozrejme nezaobišlo sa to bez poznámok na moje konto

mikadooo
10. apr 2024

Prečo si sa jej slušne a neutrálne neopýtala, že "prečo "zase"? Veď naposledy som bola pred rokom..." Možno by sa šéfka zbadala... Ona si to podľa mňa ani neuvedomila, čo tresla. Keď je bezdetná, tak naozaj len robí pózičku, ale nemá šajn, čo to znamená mať doma škôlkara. Moja šéfka má dve deti a dnes som zas na home office, lebo už mám 3 deti z 3 k.o. a jedno potrebuje ísť dnes k dr., tak aby 2 neostali samé doma, tak ide muž s ňou k dr. a ja budem s dvomi doma, ešte aj také prípady sú, god bless moju šéfku, že tá je s tým našťastie úplne v pohode.

deti95060810
10. apr 2024

@hylary tiež som chcela napísať, že bezdetná má asi iné komplexy pri OČR.
autorka , a by som jej povedala kedy som naposledy bola... 😉

tehotna40
10. apr 2024

Podľa mňa je to nevhodná poznámka, máš dieťa a na OČR máš nárok. Ja by som sa určite ozvala a vyrozpravala si to s nou, prečo tak zareagovala keď naposledy som bola vtedy a vtedy toľko a toľko, čo by nato povedala.

tatisna
10. apr 2024

A potom ze prečo sa rodí malo deti...mňa to tak irituje, že spoločnosť sa takto chová k vlastnému " pokracovaniu", trendom je konzum, sebectvo, zarábanie peňazí. Len všetci pracujte až do odpadnutia, najlepšie keby sme v robote aj spali a nemali osobný život.

romi0310
10. apr 2024

@deti95060810 no tak prr, zas nemam rada rieto narazky na bezdetne. Ja som bola bezdetna do 35ky. A tiez som odisla z jednej prace kvoli mamickam, ktorym sa tolerovali pn, ocr a velakrat to totaone zneuzivali. Boli sme na oddeleni 3 a ked sa dve medzi sebou vkise striedali na pnkovani, ocr, dovolenkach a ty tahas vyse roka za niekoho, tak ta to s prepacenim naserie :D ja chapem, ze chore deti potrebujú rodica. Ale nepochopim byt s 13 rocnym synom dva tyzdne na pn, ked mal anginu. Ja som mavala tiez anginy a mama bola so mnou tak 2-3 dni max doma a v takom veku som dokazala byt sama. Netvarme sa, ze na SR sa neskutocne zneuzivaju pnky, ocrky a velakrat si zeny chodievajú na on len oddychnut, lebo sa im nechce pracovat ;) a zamestnavateliansu tiez vytoceni, ked zamestnaju zenu s detmi, ktora hned v prve mesiac s jednym dieťaťom doma, potom s dalsim atd. Pokial mate take chorlave deti, treba si najst pracu, kde mate zastupitelnost a nikoho to neobmedzuje v praci. Ked pracujes niekde, kde za teba musia tahat vkuse ini, tak samozrejme, ze to nahneva.

deti95060810
10. apr 2024

@romi0310 príspevok ozaj ktorý môže napísať len žena bez detí...
prepáč, ale čo má tá žena robiť? má nechať dieťa doma samé?
dieťa troška pokašle , má menší soplík a už v mš povedia že dieťa je choré a do mš nesmie. mne sa zas zdá že až moc to zneužívajú mš... chápem že uč. má v tr. dosť detí , je vyčerpaná atď, ale zas úplne zbytočne sú potom deti na liekoch - lebo čo má matka robiť - ide k lekárovi a ten už len predpisuje kopu liekov...
a takto je to dookola.
a nedajbože ak má niekto viac detí - to je koniec. a účty platiť musí každý.
zaujímavé že v zš nikto nerieši žiadne soplíky u detí, ani kašeľ.....
mne pred pár rokmi vrátila uč. dieťa že má herpes... malo 7 r. dnes má herpes - tiež, tá istá škola, len dcéra má 14 r. o čom to svedčí - učiteľka chcela mať pokoj od autistky.
ale ktorý lekár ti dá očr kvôli herpesu? samozrejme zas zazerali že mám dovolenku a som doma.

tatisna
10. apr 2024

@romi0310 ako prepáč ale to potom nech všetky ženy s detmi nech ostanú v domácnosti 😀 a muži sa budú vyvysovat že koľko oni zarábajú a žena nič. Žena s detmi vždy taha za kratší koniec a je v tom veľa nespravodlivosti. Napr. mam choré dieťa a aj ja som od neho chorá- zaujíma to niekoho, že aj ta žena potrebuje sa pozviechat? Nie,nikoho to nezaujíma. Pri 2 a viac deťoch je to masaker, alebo ideš k doktorovi s jedným a druhe choré musí byť doma, čo s tým? Je veľa podobných situácii...

romi0310
10. apr 2024

@tatisna nikto ti nekaze chodit do prace, ked mas dieta chore ;) ja som hovorila o uplne inych pripadoch. Tebe by sa pacilo tahat za kratsi koniec vo firme, kde musis zaskakovat zeny, ktore uz maju velke deti, ale zneuzivaju to, ze do urciteho veku maju pravo na ocr?:D tak naco by chodili pravidelne do prace, ked nemusia. Zvlastne, ze tam, kde tieto pn a ocr zamestnavatelia neriesia, tak tam zeny ostavaju doma, aj ked nemusis, ale ked natrafia na zamestnávateľa, ktory to az tak netoleruje, zrazu sa to da poriesit aj inak, ako ostavat s velkymi detmi doma, uz sa zrazu dokazu aj rodicia prestriedat. A ja som skor reagovala na trapnu rekaciu od zeny, ktora si mysli, ze teraz kazda bezdetna zena jej zavidi deti 🙂 ja som jej oponovala v tom, ze velakrat to kolegovia, sef riesia kvoli tomu, ze ked niekto vkuse chyba, tak ho musia zaskakovat. A urcite to nie je kvoli tomu, ze zavidia 🫣

larinka552
10. apr 2024

Nic si z toho nerob, jednym uchom dnu, druhym von 😉 To ako mna sa pytala, ked som dostala covid, ze mam cim skor dat vediet kedy nastupim 🤨 Potom som mala PN tyzden a nieco a ze sa jej to zda hrozne dlho. No poserme sa vsetci 😃 Znama podobne, druhy den (ci ktory) doma, s kaslom a teplotou a bolestou a sef sa jej pytal, kedy nastupi. Chora doba toto... 🥴😐

simca06022011
10. apr 2024

Ale možno to aj rieši ale ty o tom nevieš. Minimálne ona v sebe somre určite.... Lebo ono to nie je len tak dnes zamestnávat ľudí viac kvôli výpadkom.

@romi0310 tiez to poznám, zamestnanec píše ze berie si dovolenku, veľká noc. Ok. A bum Bac Pcka od lekára. A každé jedno pcko celý deň u lekára:D ide mi to na nervy, ale bohužiaľ ak to šéfovi nevadí, rovnako som sa chalana, čo musí za neho ťahať pýtala na to... nevadí. Tak keď bude vadiť = budú riešiť. Ja nemám rada.caste absencie, ak ide o pozície kde si to zamestnanec nedorobi, lebo nepočká ho to. ja napr nemôžem.ostat len tak doma na pnke.ked mam robiť výplaty, daňové veci atď... nik to nespraví za mňa a keby som to posunula ako oni, že veď vydržia. Asi by sa im nepáčilo:D pri pozíciách kde je flexibilita by mi to nevadi. Dorobi keď si zariadi veci. Druhá vec chápem, že keď je dieťa choré naozaj sa nedá nič robiť, niekto doma musí ostať.

macinko321
10. apr 2024

Ja som mala taku p..u sefku tiez. Bezdetna slobodna. Do oci sa usmievala a tvarila sa ako najvacsia kamoska a ako ma chape. Za chrbtom ohovarala kazdeho z oddelenia. S OCR bol problem, s covidovou PN mala problem, ked ma auto zrazilo mala problem. Syn ma poruchu autistickeho spektra, s terapiami a skorsim odchodom mala problem. Odmietla mi dat polovicny uvazok, aj to som pol roka cakala na jej vyjadrenie, ci to bude mozne. Stale sa na miekoho vyhovarala. Pritom to bolo iba v jej kompetencii. To bolo pred dvoma rokmi. Dala som jej vypoved. Najlepsie, co som kedy spravila. Drzim Ti silno palce, aby sa situacia vyriesila v Tvoj prospech. Ci uz tak, ze sefka to zacne chapat a prestane mat blbe pripomienky. Alebo lepsou pracou a laskavou sefkou.