icon

Ako riešiť nežiadúce otázky v second hande?

3. apr 2025

Ahojte, prosím vás, tie ktoré vlastnite skáče alebo v nich pracujete, to aj vás sa tam chodia ľudia pýtať ci vám môžu doniesť svoje veci aby ste ich predali? Akože nepoviem nič keby to je symbolická cena, ale ešte si povedia také ceny ze reálne to oblečenie sa nedá ani za polovicu predať. Mam týždeň sekáč a už asi 10 ľudí sa ma to prišlo opýtať. Ako, nemám nervy už na to.

tibor79
3. apr 2025

@simona20201309 ja som veľa darovala kedysi na portáli pod....ďal. 😉Vieš, kebyže mám rodinu, susedov a pod.kľudne. Ak viem, že pomôže. Ale naozaj už neviem.... Na východ išlo, na moje náklady. Ludia myslia, že ak darujem, je to rovno do koša 😞. Ale ja si ľudí vážim, nikdy by som nedarovala haraburdu nenositeľnú.
Aj tu na MK predávam za zlomok...

simona20201309
3. apr 2025

@tibor79
Nie nie je to tým ze si ľudia myslia ze je to haraburda. Len ľudia sa naučili dostávať všetko zadarmo, alebo radšej si kúpia smetie z pepca za 2e ako kvalitnú čistú bavlnu.
A ti co na to majú si kúpia nové.

tibor79
3. apr 2025
camelie12
3. apr 2025

@tibor79, dobrý večer.
Ak ste z BA, Trenčína alebo BB, môžete odniesť svoje veci (nové alebo v top stave) do swapoveho sekaca Rezke 😉
Pozrite si na ich stránke info o tom, ako fungujú.

alickapusinka
3. apr 2025

@vevesh hej teraz to znova toho roku od 1 januára 2025 sprisnili. Papierov toľko že by sa Ti hlava krutila.Nikedy nekontoluju to je pravda a však ak by namatkove pýtali a nemala by som pokuta a poriadna.To sama hygienička hovorila že je za to pokuta.Takže vieš neoplatí sa riskovať.Samozrejme jednoduche by to bolo odkupovať nemáš žiaden odpad textilní ale ked to ma byť tak tak musime sa prispôsobiť.Sú rôzne tovary netriedene to máš tam od vymyslu sveta triedene teraz máš, Francúzsko, Nemecko, Rakúsko, Taliansko Usa Takže zaleži v akej kvalite kupuješ a ako to vonia.Alebo či 1 trieda bez odpadu alebo 2 trieda s nejakým množstvom odpadu.

alickapusinka
3. apr 2025

@jankalukasova presne máš pravdu presne tak

alickapusinka
3. apr 2025

autorka napíš to na dvere upozornenie že nevykupuješ.

ahhola
3. apr 2025

@jankalukasova myslis, ze plostica-bzdocha 0,5 az 1cm sa da priniest vo vacku rifli, ci kde sa schova? 🪳

karmen118
3. apr 2025

Neviem odkiaľ si ale v Prievidzi a Nitrianskom Pravne sú swapy Ber to! Tam môžeš doniesť veci po dohode, a môžeš si zas niečo u nich vybrať, všetko je zadarmo.

jankalukasova
3. apr 2025

@ahhola 🤦Hej.. sedká tam, číha a čaká, ktorý z tých veľkých zadkov sa do tých riflí zmestí, aby sa konečne dostala tam kam chce.
Skús rozmýšľať... Určite ploštica nečaká vo vrecku nohavíc... Ale samice kladú milimetrové, lepkavé vajíčka a rýchlo sa množia. S najväčšou pravdepodobnosťou si na veciach prinesieš práve tie.

monicatko20
3. apr 2025

Dámskeho oblečenia XL sa rada ujmem 🙏🥰
A nemusíte si s ním robiť ťažkú hlavu 😊

abbey1
3. apr 2025

V UK je úplne bežné nosiť oblečenie, obuv, knihy, hračky do charity shops.

ahhola
3. apr 2025

@jankalukasova to by muselo byt ozaj z brlohu, ci x rokov neprane... V Parizi sa im to prehana po sedadlach v mhd a teda ok, predstavila som si svu vo vlasoch a miniaturne hnidy a reku plostica vacsia, aj vajicka vacsie, ale maju tiez do 1 mm. Ja mam inak zvyk nechavat kufre z hotela v garazi a postupne vyberat satstvo z dovci. Tetula tak dava na balkon a vsetko prezrie a povytriasa.

jankalukasova
4. apr 2025

@ahhola muselo, nemuselo... Tie baby to dotiahli s nejakou starou kabelkou, ktorú takto niekde kúpili.

autor
4. apr 2025

Baby, ale to je ako už choré co jedna urobila. Mala som zákazníkov a ona len otvorila dvere zakričala ze: od dneska mam dovolenku, doma potriedim veci a donesiem vám ich tu, dohodneme sa na nejakej cene a zavrela dvere a odišla. Ani som jej len nestihla nič povedať, zákazníčky pozreli na mňa, ja na nich a hovorím im ze: pani asi nevie ze ja neberiem veci od zákazníkov. Normálne ma skoro vykotilo

alickapusinka
4. apr 2025

Niektorym musiš po lopate ak nepomôže zrevať aby si uvedomila že takto nefunguje.Hlupaci skušaju. A ešte jedna vec a rada odomňa v dobrom. TY ak odkupiš nikdy nevieš či nebude to nejaký nastrčený človek z hygieny pribuzný niekoho nejakeho hygienika a mala by si zle.Napiš veľkým červeným že neberieš nič ani nevykupuješ.A ta ked by doniesla tak jej poviem že neberiem a čo kam sa pôjde sťažovať snad na lampareň.Preboha hlupota. Nerozumiem tomu fakt.Nikdy nepochopiš ľudsku debilitu pokiaľ nerobiš s ľudmi.

rozculena
4. apr 2025

to na akých lazoch si si otvorila sekáč,keď si ľudia myslia,že tam budeš vykupovať ich staré handry? Mńa by v živote nenapadlo,že toto môže niekoho napadnúť.....

alickapusinka
4. apr 2025

@rozculena prečo na lazoch ja mám otvorení v kúpeľnom meste a tiež chodia či im nevykupim oblečenie.To neviem ako teba mohlo vôbec napadnuť niečo take že na lazoch ma secondhand. To normalny človek taku vetu ani nenapíš na lazoch. Však humana alebo textil house vykupuje a dáva za to kúpony a môžeš si kúpiť tovar v predajni.Takže ja neviem ako teba taka to vec a myšlienka vôbec napadla že na lazoch.Aj v KE ma moja kamarátka tiež to iste a chodia ľudia nemaju vedomosť takže asi tak.

jaro123321
Odpoveď bola odstránená
vespertine
Odpoveď bola odstránená
vanilkovazmrzka
6. apr 2025

Normalne im povies ze oblecenie nevykupujes. Alebo si to rovno napis na dvere.

moonlighting
6. apr 2025

@alickapusinka Textil house vykupuje? Akým spôsobom?

toscania
6. apr 2025

@jankalukasova ja len k tým plosticiam dodám, že moja neboha babiná žila v DSS od roku 1993, v roku 2007 dostala úplne novú posteľ - valendu, otváraciu, látkovú. A v tej úplne novej valende bolo obrovské "hniezdo" ploštic, ktoré sa jej rozšírili po celom byte. Čiže ploštice si môže človek domov doniesť nie len s vecami zo second handu, ale aj s fungl novou posteľou z obchodu....

alickapusinka
6. apr 2025

@moonlighting neviem presne či to je textil house presne ale viem že môžeš doniesť oblečenie do predajne ak ho nenosiš a dostaneš zľavu na dalši nakúp oblečenie.Len neviem naisto že či textil hous.Prepáč neviem či som sa nepomýlila.

margotka17
6. apr 2025

@alickapusinka veď si daj tašku za poplatok cez kasu normálne.

alickapusinka
6. apr 2025

@margotka17 ja ich mám položene voľne kto chce napísal som zadarmo a beru si.

margotka17
6. apr 2025

@alickapusinka no my tak nemozeme mať voľné. Mali sme kontrolu pred cca 2 rokmi a zakázali nám to.

alickapusinka
6. apr 2025

@margotka17 no ja čakam teraz kontrolu takže akurat som sa rozhodla ich odložiť.Máš pravdu lepšie ako pokuta.

margotka17
6. apr 2025

@alickapusinka hej, oni radi šupnu 250 € pokutu, občas mám pocit, že len kvôli tomu prišli, hľadajú kým niečo nenájdu. Mňa vytočila cedulka Zákaz fajcit a aj Alternatíva k zákazu. No glupotky jak blesk z neba.

dadka_bb
6. apr 2025

Ženy a z kade mate tie veci z druhej ruky čo predavate v second hande,ked nemožete prijimat veci z druhej ruky kvoli hygiene? Nejak som sa stratila v úvode