Ako sa stať učiteľkou?
ahojte dievcata mam na vas jednu prosbu, tie ktore sa do toho vyznate, uz som nieco studovala po intedrnete ale...mam ukoncnu strednu skolu z maturitou a chcela by som ucit v skolke alebo deti na 1 stupni. to je jedno co, nemam neake zameranie jazyky neovladam na komunikativnej urovni...co by som mohla ucit? a vlastne ako ziskat taketo vzdelanie na ucenie ako dlho trva co sa uci, Viete mi niektora poradit ako s adopracujem na taketo vzdelanie? musim mat vysoku skolu?pedagogicke minimum, vobec sa do toho nerozumiem, prosim info 🙂
@bielkaaa nie nemusis. Musis odznova studovat vysoku skolu 🙂 Pedagogicku fakultu, niektorej z univerzit
Dobrý deň,
V novembri otvárame novú materskú škôlku.
Hľadáme pani učiteľku do materskej škôlky v Bratislave v Ružinove, na Jadrovej ulici,
keby Vás bavilo montessori, tak by to bolo úplne super.
Cakame na Vas email.....
Lubo
@papierka javmam maturitu vychovavatelstvo a to je kvalifikacia do skolskeho klubu.Teraz som zacala s dvojrocnym pomaturitnym ucitelstvo v materskej skole, aby som mohla ucit aj v skolke.Zalezi od zamestnavatela.Niektori ta zoberu hned, s tym ze do dvoch rokov mudis nastupit na studium.Pedagpedagogike minimum sa robi po vyske.Napr.mas chemicku a aby si mohla chemiu ucit, musis si urobit pedag.minimum.Do skolky staci maturita
@bielkaaa staci ti nova maturita.Na pedag.skole sa prihls na pomaturitne studium odbor ucitelst o v MS.Robia sa talentovky.Pozri moj prispevok vyssie
Pre mna je najlepsia kvalifikacia ucitelky, ak ju maju deti radi a radi chodia do skolky.
Dnes sme mali na pohovore taku pani ucitelku, ktora desila deti a ani papier jej nepomohol.
Poznate milu osobku, ktora ma rada deti, tak nam dajte vediet......
@2010lubo samozrejme.Ucitelka musi byt ucitelkou srdcom
@2010lubo Dobry den, uz ste nasli tu pravu pani ucitelku? V sucasnosti som na rodicovskej dovolenke s dcerkou doma, no velmi sa pohravam s myslienkou skusit v buducnosti pracu s detmi a k tomu pridat aj vyucbu anglictiny. Momentalne nemam ziadne kurzy v "rukave"(okrem vseobecnej statnice z AJ) ani kvalifikaciu, no koncept Montessori, Helen Doron, lesna skolka a kazda spravna motivacia dietata su mi velmi blizke a som rozhodnuta absolvovat akukolvek pripravu v tejto oblasti. Moje dve deti a deti, s ktorymi sa denne stretavame, su pre mna tou najvacsou inspiraciou a "hybnou silou" pre takuto pracu. Aj ked mi zhodou okolnosti uz na zakladnej skole vychadzala (z psychologickych testov) pedagogika, ako spravny smer uberania sa, vystudovala som financny manazment. Je super mat o vsetkom prehlad, ale ten pocit zadostucinenia mi chyba a neviem, ci moze byt nieco viac ako vidiet stastne dieta;) pravdepodobne nesplnam ani jednu poziadavku na ucitelku v skolke (okrem pohlavia;)), no keby ste ma usmernili spravnym smerom ako sa dopracovat casom k takej profesii, budem Vam velmi vdacna. Zatial Vam drzim palce a verim, ze mate kopec stastnych deticiek v skolke;) majte sa krasne. Lubica
Dobrý deň, tiež by som potrebovala poradiť ohladom tejto témy. Mam VS sociálnu a teraz si robím nadstavbové štúdium pedagogické pre materské školky a vychovávateľstvo. Chcela by som vedieť čí by sa dalo ísť aj učiť na prvý stupeň alebo druhý stupeň predmety ako obcianska, prirodoveda, vlastiveda, dejepis. ďakujem za radu :D
Ahojte
Prepáčte, že prerušujem , alebo vstupujem do rozprúdenej debaty.Keď mám Mgr. Odbor aplikovaná soc.práca, čo mi poradíte, aby som mohla učiť poprípade vychovávať ????
@rene75 nič...vychovávať jedine vtedy,ak máš PaSA ... A učiť bohužiaľ nič,len začať študovať.
@rene75 mozes sa uchaadzat o praacu v MŠ. Mozu ta zobrat aj ako nekvalifikovanu. Mala by si platovu tr.7. Tvoja vysoka skola by ti uznana nebola. Prihlas sa na PASA a urob si novu maturitu Ucitelstvo v MS a vychovavatelstvo. Po maturite postupis do platovej tr.8
@zuzanockamt ďakujem už som si hľadala školu čo hovoríte na Trnavu?
@rene75 a v Trnave čo konkrétne?
@rene75 ja som v maji koncila pomaturitne ucitelstvo v MS na PASA
V Trnave som myslela Pedagogiku a tiež špeciálny pedagóg dvojročné štúdium
@rene75 ved PASA je dvojrocna (pedagogicka a socialna akademia) robia aj specialneho pedagoga
@katarinka289 vďaka za info ešte stíham do septembra

Dobrý deň. Mám stredoškolské vzdelanie s maturitou ale úplne iný odbor.
No po rokoch som zistila že by som veľmi chcela učiť v škole deti. Prosím Vás žiadny kurz som nenašla. Musím ísť študovať od znova na Strednu školu?
Poprosím Vás info.
Ďakujem
Lenka