Ako sa vyrovnať s ohováraním kolegov v práci?
Ako ste riešili keď vás kolegyne ohovárali? Som na pn a počuvam samé drby o mne, su to staršie ženy. Mam 27 a dovolila som si mať nejakú diagnozu a už su reči, že naschval som doma, prečo chodim von cez vychádzky keď som chorá. Hlavne že niektore z nich boli doslova rok doma na pn a nemala som žiadne reči.
a kolko si uz na PN?
@anonym_autor uz zas píšeš ,sa asi nudíš
@minenkaa Pišem prvýkrat, viem že su tu podobné temy.
@mamina7070 mesiac a ešte do konca augusta budem.
@anonym_autor tak sa im necuduj ze ta musia v dovolenkovom obdobi zastupovat
ak neporusujes liecebny rezim nemusis riesit nic
Ženský kolektív najhorší kolektív.
Ohováranie,intrigi , závisť, súperovivosť......
Úplne normálna vec.
Jedným uchom dovnútra , druhým von.
Niekto tu robotu musí za teba robiť kým chýbaš, za ďalšie leto dovolenkové obdobie ženy majú rodiny, deti atď. je logické, že sú vytočené, ale ak si oprávnene na PN nie s chrbticou ako sa to na Slovensku robí, ale proste musíš ležať celé dni po operácii atď. mali by to pochopiť
@anonym_autor nenazvala by som to priamo ohovaranie, ale jedna kolegyna si ma na porade brala do huby, tak som potom na druhy den za nou sla a podakovala som sa jej, ako ma “podrzala”. Zacala sa vykrucat,ze to tak nebolo myslene…Potom sa mi ospravedlnila. Nepovazujem to za uprimne, ale predpokladam, ze nabuduce si da v tomto okruhu ludi pozor, lebo vie, ze mi to niekto odtial povedal.
Nijako. Mna intrigy nezaujimaju a nedam sa do nich ani zatiahnut. Proste nech si hovoria co chcu, ked nemaju co ine na praci. Neriesim to. Lebo proti tomu sa nedokazes nijako branit.
Ja som mala nedavno konfrontaciu s kolegom, lebo sa mi nepacilo, ako sa vyjadroval o kolegyni, co od nas odisla v skusobnej dobe. Aj napriek tomu ze je to je klamar a patologicky, ze poprie nos medzi ocami, tak som to riskla. Oboril sa na mna, co si to dovolujem, on nic nerobi a vyprosuje si, aby som toto hovorila. Ja som bola pri tom, co hovoril, takze som to pocula. Nic, karavana ide dalej. On je lietadlo, nikdy nic nepovedal. Takze ja ani priamu konfrontaciu neodporucam.
@anonym_autor aj ked to budes riesit v desiatich diskusiach stale od znova, nic sa nezmeni.
Bud ukonci pn a chodievaj do roboty, nech sa im zavdacis a nemozu ti nic povedat, ak ta to tak stve.
Alebo ostan doma na pn, kedze to potrebujes, a neries ich.
Nic ine s tym neurobis. Co chces pocut? Ze si chuda, ze ta ohovaraju?
Kto chce ohovarat, ten bude ohovarat. Vezmes mu jednu temu, najde si inu. Mozes sa na to vykaslat. Nech si melu jazykom.
Ty sa liec.
A ty tam mas odpocuvacie zariadenie? Alebo ako viec co kto o tebe hovori?
Neriešila. Nezaujíma ma, čo kto hovorí, keď to nie je pravda.
@anonym_autor jednym uchom dnu, druhym von.
@anonym_autor ved si doma na tej PN a oni sú v praci- tak ako ich teda toľko počúvaš? To ti na drzaka volAju alebo chodia domov?Obmedz kontakt a máš pokoj.
Ak počúvaš tieto drby sprostredkovane cez tretiu osobu, môže to byt dosť prifarbené/nafúknuté..
@jvasenka pokial ti ma kto postrazit dieta tak brat si OCR je z tvojej strany trosku odveci, nemyslíš? Odhliadnuc od toho, že si ešte následne berieš dovolenku, vsak? Cize sa nečuduj, ze sa to ostatn kolegyňami nepáči a ze neskacu 3 metre od radosti. Keď ty máš dovolenku potom mesiac a oni iba 2 týždne. Ale chápem, že z tvojho (sebeckeho) pohľadu je to ôk. A to, ze sa vyjadria, ze sa im to nepáči, nie je ohováranie, ale vyjadrenie názoru. Ohováranie je to, keď si niečo vymyslis.
A zazracne ti to vyslo na leto :D no to je nahoda 😂 a necudujem sa im, v lete je kazda ruka dobra.
A zazracne ti to vyslo na leto :D no to je nahoda 😂 a necudujem sa im, v lete je kazda ruka dobra.
@cyberk Prosím ťa, máš nejaký tip, že ako dohovoriť chorobe, že "teraz nie, teraz je leto, príď v septembri"? A vlastne... prečo by si človek účelovo dal PN na leto? Aby mohol sedieť doma a ísť von LEN cez vychádzku?
@jvasenka pokial ti ma kto postrazit dieta tak brat si OCR je z tvojej strany trosku odveci, nemyslíš? Odhliadnuc od toho, že si ešte následne berieš dovolenku, vsak? Cize sa nečuduj, ze sa to ostatn kolegyňami nepáči a ze neskacu 3 metre od radosti. Keď ty máš dovolenku potom mesiac a oni iba 2 týždne. Ale chápem, že z tvojho (sebeckeho) pohľadu je to ôk. A to, ze sa vyjadria, ze sa im to nepáči, nie je ohováranie, ale vyjadrenie názoru. Ohováranie je to, keď si niečo vymyslis.
@lienka.7 ohováranie bolo že si nerobim prácu a musia ju robiť za mňa čo nebola pravda keďže aj keď som mala ocr neurobili ani veci čo by mali a všetko ma to počkalo takže som dorábala prácu a priebežne robila novú. a nie sebecké to nie je pretože to je moje dieťa a nie dieťa mojej matky či svokry takže ak je MOJE dieťa choré tak s ním ja ako jeho matka pôjdem na ocr. to či sa to niekomu páči alebo nie ma nezaujíma. so sebou na pnky nechodím. narobila som sa dosť ako bezdetna kedy som aj chora chodila do prace, nebrala pecka ani pnky. síce ta do toho nič ale nie dieťa mi nemá kto postrážiť pretože obe babky sú pracujúce a bývajúci mimo nás
@anonym_autor ako sa vyrovnať? Nerieš ich. Na PN je zo zákona nárok pokiaľ sú zdravotné dôvody. A je povinnosťou zamestnávateľa si to zariadiť tak, aby to fungovalo aj bez Teba. Každý je nahraditelny. Tiež som roky brala ohľad na kolegyne a keď sa mi zdravotný stav výrazne zhorsil, som si uvedomila že v prvom rade treba hľadieť na seba a svoje zdravie. Práca sa dá nájsť ale ak sa zdravie zničí, zato nestojí žiadna práca.
lepší kôň od teba ťa nikdy nekopne - len horší.
@lienka.7 ohováranie bolo že si nerobim prácu a musia ju robiť za mňa čo nebola pravda keďže aj keď som mala ocr neurobili ani veci čo by mali a všetko ma to počkalo takže som dorábala prácu a priebežne robila novú. a nie sebecké to nie je pretože to je moje dieťa a nie dieťa mojej matky či svokry takže ak je MOJE dieťa choré tak s ním ja ako jeho matka pôjdem na ocr. to či sa to niekomu páči alebo nie ma nezaujíma. so sebou na pnky nechodím. narobila som sa dosť ako bezdetna kedy som aj chora chodila do prace, nebrala pecka ani pnky. síce ta do toho nič ale nie dieťa mi nemá kto postrážiť pretože obe babky sú pracujúce a bývajúci mimo nás
@jvasenka v tom zmazanom príspevku si práveže písala, že ti ho môžu postrazit, ale prečo by mali, keď si môžeš zobrať OCR, tak potom ako to teda je? A o to ide, môžu. Cize možnosť mas. A ano, dieta je to tvoje, ale je to aj ich vnúča.
Ide iba o pristup z tvojej strany. Ako kolegyňa musíš byť fakt super, tak sa potom nediv dôsledkom. Inak zaujímavé, ty na OCR, kolegyne nič nerobia... ešte nebodaj ty potom robíš za ne, my z toho vychádza. 🤔👍
@jvasenka v tom zmazanom príspevku si práveže písala, že ti ho môžu postrazit, ale prečo by mali, keď si môžeš zobrať OCR, tak potom ako to teda je? A o to ide, môžu. Cize možnosť mas. A ano, dieta je to tvoje, ale je to aj ich vnúča.
Ide iba o pristup z tvojej strany. Ako kolegyňa musíš byť fakt super, tak sa potom nediv dôsledkom. Inak zaujímavé, ty na OCR, kolegyne nič nerobia... ešte nebodaj ty potom robíš za ne, my z toho vychádza. 🤔👍
@lienka.7 nie nepísala som že mi ho môžu postrážiť ale že kolegyne to berú tak že veď sú babky (im deti strážia tak musia všetkým nie?!) to že ich máme neznamená že im znížime kvalitu ich života lebo my sme si urobili deti (a nebudem dieťa nosiť každý deň kilometre a nech si babka vezme pn alebo dovolenku)..sú to ich vnúčatá tak musia postrážiť. to čo je za primitívny názor? ja to beriem tak že naši si už deti vychovali a majú mať vnúčatá na radosť a nie aby suplovali rodičov kt sa nedokážu obetovať pre svoje deti. naco si ich potom robia? deti sú malé iba raz a choré taktiež nebudú roky. ja som dieťa dokonca brala do prace ak nebolo vážne chore takže tie tvoje premúdrelé názory o nicom si láskavo nechaj. a kľudne nech som sebec len preto že mi záleží na vlastnom dieťati viac ako na kolegyniach (to že sú sprosté a nevezmu ocr na choré dieťa ich vec)...
nie nerobím za ne každý ma svoju prácu pridelenú ale áno sú veci kt sa urobiť musia či v práci som či nie.
neviem prečo to komentujes vlastne, ja s tým problém nemám a som šťastná že viem byt prítomná pre svoje dieťa keď ma najviac potrebuje a neodkladam ho niekomu na krk;) maj sa
Vy niektoré co tu píšete že si vymýšľa diagnózu ste riadne mimo. Moja kolegyňa bola PN rok kvôli zlomenej nohe a po roku chodí do práce a nonstop kriva a kým vyjde po schodoch tak aj druhý deň začne. Niektorí máte mylnú predstavu že doktor každému vystaví PN ale tak už to nefunguje
@anonym_autor ja som konfrontovala tu čo má ohovarala... Zhodou okolností to bola moja nadriadená. Bola som mladučká, bolo to moje prvé zamestnanie. Nastúpila som na miesto baby čo šla na materskú. Bola som tam asi týždeň. Po pracovnej dobe som sa vrátila, pre niečo čo som zabudla a ona vo vedľajšej kancelárií má ohovarala, že nie som tá čo, tam bola pred tým... Na druhý deň som jej povedala, že som nechtiac zapocula čo o mne hovorila.... Že ak má so mnou nejaký problém, nech to povie mne. Že je to moja prvá práca ..... Bola som rok a pol na inom oddelení a preložili ma na toto k tejto pani... Bola to úplne nová práca. Zakrátko som odišla, lebo pracovať s falošnou nadriadenou, nič moc...
@lienka.7 nie nepísala som že mi ho môžu postrážiť ale že kolegyne to berú tak že veď sú babky (im deti strážia tak musia všetkým nie?!) to že ich máme neznamená že im znížime kvalitu ich života lebo my sme si urobili deti (a nebudem dieťa nosiť každý deň kilometre a nech si babka vezme pn alebo dovolenku)..sú to ich vnúčatá tak musia postrážiť. to čo je za primitívny názor? ja to beriem tak že naši si už deti vychovali a majú mať vnúčatá na radosť a nie aby suplovali rodičov kt sa nedokážu obetovať pre svoje deti. naco si ich potom robia? deti sú malé iba raz a choré taktiež nebudú roky. ja som dieťa dokonca brala do prace ak nebolo vážne chore takže tie tvoje premúdrelé názory o nicom si láskavo nechaj. a kľudne nech som sebec len preto že mi záleží na vlastnom dieťati viac ako na kolegyniach (to že sú sprosté a nevezmu ocr na choré dieťa ich vec)...
nie nerobím za ne každý ma svoju prácu pridelenú ale áno sú veci kt sa urobiť musia či v práci som či nie.
neviem prečo to komentujes vlastne, ja s tým problém nemám a som šťastná že viem byt prítomná pre svoje dieťa keď ma najviac potrebuje a neodkladam ho niekomu na krk;) maj sa
@jvasenka jaj, cize ked raz za čas stari rodicia postrazia vnúčatá, tak sa im znižuje kvalita ich života???? 😳😳😳Wau👌 tak takýto kec som už dávno teda nepočula. Verím teda, že ani ty nebudeš znižovať potom kvalitu života tvojich deti nútením chodiť a starať sa o nich. Nikto netvrdi, ze nemáš byt doma s chorým dieťaťom, tak si zase nevymyslaj a neotacaj to, ako sa tebe hodí. Inak podla tvojich vyjadrení je každý sprosty, len ty si to lietadlo. Gratulujem. Fakt musíš byť super kolegyňa 👌👎
@anonym_autor ak je to naozaj tak, ze za teba musia robit a dorobis si, ked prides, naco to vobec riesis. Ale asi to az take ruzove nebude, inak by ta nemali v zuboch.
@cyberk Zamysli sa nad sebou. Poznam pripad,kedy zena pred letom ochorela. Zensky kolektiv ju isiel ukamenovat. A tie pizdy,co ju najviac ohovarali sa jej na jesen sklanali nad hrobom. Nevravim,ze autorka ide umriet len chcem napisat,ze nikoho chorobu nemozes zlahcovat. Praca je praca a zdravie je prvorade. Vzdy treba mysliet na svoje zdravie a take pizdy,co pindaju priamo konfrontovat. Ja nie som za to,aby si to ludia nevsimali. To dokedy budeme normalizovat ohovaranie a spinenie nevinnych ludi?

@anonym_autor uz zas píšeš ,sa asi nudíš