Ako sa vyrovnať s ohováraním kolegov v práci?
Ako ste riešili keď vás kolegyne ohovárali? Som na pn a počuvam samé drby o mne, su to staršie ženy. Mam 27 a dovolila som si mať nejakú diagnozu a už su reči, že naschval som doma, prečo chodim von cez vychádzky keď som chorá. Hlavne že niektore z nich boli doslova rok doma na pn a nemala som žiadne reči.
@cyberk ty si planujes choroby? Mimo dovolenoveho obdobia, mimo Vianoc a vsetkych sviatkov a aj mimo inventur a uctovnych uzavierok? Kazdej chorobe vopred oznamis, kedy sa ma dostavit, vtedy kedy to najmenej ohrozi plnenie tvojich pracovnych povinnosti?
@viestta ano! inak neudivuje ma, ze ty pohlad tych druhych ludi, co autorku musia zastupovat nechapes. Ty ked ides na PN, tak mas zastup brigadniciek, ktore su radi za euro naviac, kedze predavacku moze robit hocikto… no su pozicie, ktore nenahradis lusknutim prsta a potom to kvantum roboty si odnasaju ludia, ktori si leto predstavovali aj inak ako backupovat niekoho, komu nahodou vysla PN na leto ;)
Na druhu stranu, ano zdravie prvorade, ale je to k pousmiatiu, ze jej to zrovna takto vyslo a ma sa tak “zle”, ze ma aj vychadzky vybavene ;)
@viestta ano! inak neudivuje ma, ze ty pohlad tych druhych ludi, co autorku musia zastupovat nechapes. Ty ked ides na PN, tak mas zastup brigadniciek, ktore su radi za euro naviac, kedze predavacku moze robit hocikto… no su pozicie, ktore nenahradis lusknutim prsta a potom to kvantum roboty si odnasaju ludia, ktori si leto predstavovali aj inak ako backupovat niekoho, komu nahodou vysla PN na leto ;)
Na druhu stranu, ano zdravie prvorade, ale je to k pousmiatiu, ze jej to zrovna takto vyslo a ma sa tak “zle”, ze ma aj vychadzky vybavene ;)
@cyberk pracujem v hoteli, za mna robi pracu ukrajinka ktora je pomocna sila a nie moje kolegyne. 🙂
@cyberk a neboj sa kolegyne stihli ist aj k moru na 2 tyzdne kym som ja na pn, cize nemusia sa stazovat.
@anonym_autor tak potom co vyplakavas? Ked ta tak lahko nahradia, jednym uchom dnu druhym von. Ale teda mat vychadzky, tak to take strasne nemoze byt a tebou 🫠
@cyberk a do lekarne kto za mna pojde? Na nakup? Tu sa tvarite ze ze ani jedna z vas v zivote nebola na pn pritom kopec ludi chodi na pn aj bez dovodu a ja k nim nepatrim. Ale hadzat do jedneho vreca to tak ide kazdemu.
@cyberk nie, nestalo sa mi nikdy v zivote, ze som tahala za kolegynu, ktora bola na marodke, dovolenke alebo na OCR. Tak ako tahaju za mna kolegyne ked ochodrim, idem na dovolenku alebo som na OCR.
Ale nikdy by mi nenapadlo zahlodnut "naplanovala si chorobu na leto".
A ano, pri niektrych dignozach su vychadky bezne. Nie je na tom nic, co by mali riesit kolegyne. Aj ja som mala vychadzky ked som arodovala s krizami. Odmarodovala som 3 mesiace, mala som vychadzky ked lekarka uznala, ze mozem mat aj vychadzky a napriek tomu som nemohla ist do roboty zdvihat prepravky so zeleninou. Vies zlaticko, my predavacky nesedime len za pokladnou a tam zneprijemnujeme zakaznikom zivot (a aj tam nadvihas za jednu sichtu metraky), ma mame aj ine na praci. Napriklad prekladat 10 kilove debnicky s ovocim lebo ukladat 9 kilove regesy s mineralkami alebo s pivom...
Ale dufam ze si si napravila den, ked si si hubu o mna obtrela. Ak ano, tak potom ti to prajem.

A zazracne ti to vyslo na leto :D no to je nahoda 😂 a necudujem sa im, v lete je kazda ruka dobra.
@cyberk ty si planujes choroby? Mimo dovolenoveho obdobia, mimo Vianoc a vsetkych sviatkov a aj mimo inventur a uctovnych uzavierok? Kazdej chorobe vopred oznamis, kedy sa ma dostavit, vtedy kedy to najmenej ohrozi plnenie tvojich pracovnych povinnosti?