icon

Ako si vybudovať úspešnú a ziskovú kariéru?

5. jan 2024

Áno, dovolenka v New Yorku, zivot v novostavbe, dovolenkový dom pri mori, z príspevkov mi vychádza ze tu máte niekolko tisícove platy. Ako to prosím robíte, vy úspešne žienky aj muži? Kto ma chut podelte sa o vase pribehy, pretoze sa drzim toho, ze nic nie je v dnesnom svete zadarmo a zaujíma ma akou cestou ste si prešli, co vsetko ste obetovali. 😊

Strana
z2
tenerifka
5. jan 2024

odkedy som vysla zo skoly, zacala som pracovat, zarabat, zit a hlavne setrit. Moj manzel detto. Neplatila som prenajom, mala som hypoteku.Investovala som potom do dalsej nehnutelnosti. Manzel mal dokonca kedysi 2 prace. S detmi som bola doma vzdy 1 rok , potom som isla robit na plny uvazok a striedala sa doma pri detoch s muzom.
Uz dlho podnikame, pracujeme sami na seba.
Nezijeme na Slovensku.

kate211
5. jan 2024

Niekolkotisicovy plat mam ja aj manzel. Neni to ziadna zazracna suma. V New Yorku som bola raz v zivote ako slobodna, bezdetna. Mame 5izbovy asi 5rokov postaveny dom, dve priemerne auta a uspory. Nic viac nemame. Ziadny dovolenkovy dom pri mori nemame. Ked sa este podari nieco nasetrit, tak o cca 10 rokov kupime mensiu chatku na Slovensku. Pracujeme s manzelom od 19 (pocas VS - len brigadne). Vypadok prijmov sme mali len raz - na RD - dva roky - jeden rok ja, jeden rok manzel.

macik166
5. jan 2024

@tenerifka bude ti vadiť, keď sa ťa opýtam na tvoj vek?

miskakyska
5. jan 2024

📌sa zo zvedavosti 🤭

amy2807
5. jan 2024

nie vzdy je vsetko take ako sa zda..ja som si o kamaratke a jej muzovi dlho myslela ze aki su zamozni a pri peniazoch ze stale niekde lietaju na dovolenky a podobne..az potom vysvitlo ze peniaze na dovolenky jej daval jej otec oni by si to bez neho nemohli dovolit vobec, ked jej otec ochorel a zomrel vylety a nakladny zivot im skoncili, nasledne aj samotne manzelstvo..takze nebyt penazi jej otca nechodili by nikde..a to som si myslela ze pri ich sposobe zivota zarabaju obidvaja tak po 3000 eur.

dzejny656
5. jan 2024

Obaja sme sa presťahovali do BA, vyštudovali VŠ, už popri škole sme si nasli brigády v našich odboroch a po skole sme sa zamestnali. Obaja robíme v IT oblasti. Podľa mňa žiaden extra príbeh ani extra "obetovanie" za tým nemáme. Zarábame dobre, ale samozrejme milionári ani ťažko za vodou nie sme.

marseillefan
5. jan 2024

Podnikám a jedinú vec, ktorú som obetoval, boli naše celoživotné úspory cca 10 rokov dozadu, keď sa rozbiehal môj súčasný biznis. Videl som v ňom obrovskú príležitosť a tak som zariskoval a vložil doň všetko.

luciaaaaa
5. jan 2024

Pre mna nic z tebou popisaneho nie je extra nadstandard. Novostavba domu 20km od mesta stoji tolko ako byt v meste, dovolenka v NY, ak sledujes letenky a vymaknes ich za dobre ceny ta nezruinuje a apartman v nejakej chorvatskej dedinke stoji menej ako byt v krajskom meste.
V dome byvam, NY ma nelaka, cestujeme do primorskych destinacii a apartman v HR sme zvazovali, ale je okolo toho vela papierovaciek, covid ukazal, ze aj neistoty prenajmu, tak sme kupili investicny byt na Slovensku. A nekradneme, ja pracujem (teraz som na RD) a manzel podnika. 500eurovkami sa neohadzujeme, ale myslim, ze sa mame dobre.

0silvia0
5. jan 2024

@miskakyska pripinat do diskusii sa da aj kliknutim na zvoncek vpravo hore.

janai1
Odpoveď bola odstránená
sima338
5. jan 2024

Tak vieš, u susedov je tráva vždy zelenšia a to nehovoríme len o susedoch a tráve. 😀 Ja som ako mladá veľmi závidela, nie v zlom, že som niekomu priala niečo zlé, ale vždy mi bolo ľúto, že napr. kamošky chodili na super dovolenky, my nie, iná kamoška bola vysoká a mala super krásnu postavu, čo ja nie, ďalšia spolužiačka mala boháteho frajera, ja nie a vieš takých vecí sa nájde vždy plno. Tiež som sa xykrát zamýšľala, o čo som ,,horšia", že ja to nemám, že nie som taká a pod. Ale potom som si začala dávať svoje vlastné ciele a sny a začala na nich pracovať. Celý život je od nás niekto lepší, krajší, múdrejší atď. Ak máš ty svoje sny a ciele, spíš si ich. Normálne si ich daj na papier alebo do PC a začni na nich pracovať. Túžiš ísť do NY na výlet? Našetri si na výlet a choď. Chceš byť fit? Začni chodiť do fitka alebo cvič doma. Chceš mať čas na knihy? Jasné, založ si preukaz do knižnice a čítaj...vieš, na veľa vecí prídeš časom, že ani nechceš alebo ťa nenáplňajú...pri veľa veciach zisiš, že ťa omrzia...máš pravdu, že zadarmo nie je nič, ale hlavne by som poradila ísť vlastnou cestou a za tým, čo si želáš. Keď vieš, čo chceš, cesta k tomu si ťa nájde...

zmrzlinka2021
5. jan 2024

Dovolenkový apartmán by som rada 🥰

ivangeline
5. jan 2024

Ja sa zas cudujem,co sa cudujete. ;D Tazsie je mat rodinu,udrzat ju a vychovat dobre deti,kt sa budu s radostou vracat domov na navstevu. ;)

marseillefan
5. jan 2024

Mne tiež pomohlo, že som z chudobnej rodiny a niekedy som tak trošku so závisťou pozeral na mojich rovesníkov z bohatých rodín. Všetko u nich bolo jednoduchšie... mojou veľkou motiváciou je, aby moje deti nemuseli prežívať to, čo ja vtedy. Je to ale dvojsečná zbraň, pretože na druhej strane nebudú mať ten drajv, čo som mal/mám ja... teraz oni sú tí z tej bohatej rodiny a sú inšpiráciou pre ostatných.

luciaaaaa
5. jan 2024

@marseillefan suhlasim, aj mojho manzela presne to nakoplo k podnikaniu. A kdesi cital, ze v zivote funguje pravidlo "prva generacia zarobi, druha zveladi, tretia to preflaka."

tiezjedna
5. jan 2024

Ja som prvej pracovnej skúsenosti objavila v sebe to, že nie som schopná pracovať na niekoho iného. Ako veľmi mladá som založila firmu, do toho som otehotnela, takže je škoda líčiť, čo to boli za šialené časy. Ako sa mňa dívali ako na naivného idiota, že sa nechcem firmy vzdať hoci máme mimino na krku... Našťastie ma vždy podržal manžel (vtedy priateľ, na svadbu nebol čas ani peniaze) a rodičia tiež. Pomáhali ako mohli🙏 Makala som ako šrób,

tenerifka
5. jan 2024

@macik166 takmer 50

zmrzlinka2021
5. jan 2024

@tiezjedna ak to nie je tajomstvom, v čom podnikas?

miskakyska
5. jan 2024

@janai1 ešte aj 📌 vás rozhodia?😆 dýchať môžem?

@0silvia0 viem ..ale zachcelo sa mi tu nechať 📌🤷

Hlboko sa teda ospravedlňujem všetkým podnikatelkám, ktorých sa dotkol jeden 📌 v diskusii.

0silvia0
5. jan 2024

@miskakyska pardon, som myslela ze nevies. Aj ked som sa cudovala, kedze si tu uz dlhsie.

buberova
5. jan 2024

@luciaaaaa prepáč, že ťa musím uviesť do reality, ale na Slovensku pre väčšinu ľudí toto popísané je nadštandard

janai1
Odpoveď bola odstránená
autor
5. jan 2024

Ďakujem za Vaše príbehy, prečítala som všetko, až mam zimomriavky z niektorých. Nech sa Vám všetkým dari, všetkým Vám to prajem.
@tenerifka 😉
@kate211
@dzejny656
@luciaaaaa
@sima338 dakujem🙂
@tiezjedna

Super
@marseillefan

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
5. jan 2024

@zmrzlinka2021 už nepodnikám, firmu som predala po 17 rokoch. Pôsobí (stále) v oblasti medzinárodného športového marketingu👍

oriesocek
5. jan 2024

za mna - staále sa vzdelávam, pracujem sa sebe, mám 2x VS. pocas druhej som uz pracovala na plný uvazok a mala dieta. na materskej som bola vzdy par mesiacov, urcite nie 3 roky (mám 3 deti). vedela som to riesit cez ciastocny homeoofice, alebo uplny homeoffice, ked boli deti mensie. a ano, ani mi sme toho doma vela niekedy nemali, nehladovali sme, ale teda v detstve sa nedovolenkovalo, nosilo oblecenie po surodencoch, atd...

valeria_h
5. jan 2024

A ešte si zabudla na byty ktoré prenajímajú ľuďom, ktorými pohŕdajú 🙈

autor
5. jan 2024
luciaaaaa
5. jan 2024

@buberova moj komentar zacinal slovami "pre mna..." su taki, pre ktorych je toto len snom a su taki, ktori maju omnoho viac.

Strana
z2