Chorobná klamárka

tantum
19. feb 2016

Ahojte, mám problém, mám známu, ktorá chorobne klame. Nie že klame, ale vymýšľa si neexistujúce situácie a príbehy zo života, kde je bohatá a úspešná, kde všade bola na dovolenke, aké majú autá aj neskutočné príbehy o svojich príbuzných. Ako keby žila v nejakom paralelnom svete lebo ten jej vlastný je asi nudný a smutný 🙂 Ako sa baviť s takým človekom a reagovať v takej situácii? Mám ju poslať k psychiatrovi?

pupavka123
19. feb 2016

@tantum ...Nestretavat sa,max.to obmedzit

alaguema
19. feb 2016

@tantum prečo by si ju mala niekam posielať? Ak ti jej spoločnosť nevyhovuje, tak to má veľmi jednoduché riešenie.

sardinka335
19. feb 2016

@tantum a ty si myslíš, ze ako ona na tvoje odporučanie k cvokarovi zajde???? Nechapem čo riešiš - blazna neprerobiš, tak to nerieš. Nestretavať sa, nevyhladavať kontakt - max. obmedzit ako vravi @pupavka123 a ked uz nedaj boze ju stretneš, tak ju počuvaj, prikyvuj a potom velavravne pozri na hodinky a povedze, ze uz musíš ist lebo maš este niečo vybaviť, nakupit, s niekym sa stretnut.

tantum
autor
19. feb 2016

Nemá to jednoduché riešenie, lebo vyhnúť sa jej práve bohužiaľ nemôžem a to my verte rada by som sa.

seahorse27
19. feb 2016

Ak je to len tvoja znama a nie blizka priatelka, na ktorej zdravi ti zalezi, nechaj to plavat. Ona na tvoje odporucanie ist k psychiatrovi (aj ked by ho ebidentne potrebovala) bude zvysoka kaslat. Nestretavaj sa s nou a hotovo. Mala som taku spoluziacku na vyske - s nou sa nedalo bavit, to som vzdy len na nu civela s pootvernou pusou, ze co to zas trepe...na to sa nedalo ani reagovat.

bajana
19. feb 2016

A prečo by si mala nejako reagovať a vôbec ju riešiť? Však prikyvuj a mysli si svoje...

tantum
autor
19. feb 2016

No neviem kto by to celé roky denne v práci vydržal, práve ja som už z toho zrelá na psychiatra 🙂 Ok budem sa naďalej tváriť že nič a raz mi praskne hlava 🙂

dekoracnemydielka
19. feb 2016

@tantum ja som mala presne takú spolužiačku. Už som po čase presne vedela, kedy klame a vtedy som na jej slová nereagovala, tvárila som sa, že nepočujem. Keď dohovorila, tak som začala o niečom úplne inom a ona sa normálne zapájala do debaty. Takí ľudia potrebujú veľa lásky, nemajú sebavedomie. Ona mala komplexy zo svojej úspešnej, múdrej a peknej sestry. Teraz je už aj ona úspešná a myslím si, že aj múdra.

tantum
autor
19. feb 2016

@dekoracnemydielka tiež mám pocit, že tým rieši niečo iné vo svojom živote, lebo zlá ona nie je. Niekedy je mi jej až ľúto.

misel0806
19. feb 2016

@tantum jednoducho ju ignoruj. Ak by som toto mala denno denne pocuvat tak ma klepne. Alebo sa jej skus raz ti niecim pochvalit vymysli si hystorku trosku to okoren pritvrd a uvidis ci jej nezavres hubu...😀

dekoracnemydielka
19. feb 2016

@tantum ani tamtá nebola zlá, mala som ju veľmi rada. Moja triedna bola psychologička a tá mi odporúčila si klamstvá, resp. výmysly nevšímať a správať sa k nej tak, aby mi časom verila a mala sa komu vyrozprávať. A poviem ti, že sa mala z čoho vyrozprávať, v škole sa nikomu nepáčila, nemala žiadne zážitky, žiadneho "frajera" s ktorým by sa pochválila. Ako dospeláci to berieme inak, ale pre pubertiakov sú toto problémy najväčšie na svete. Ak sa s ňou zblížiš a bude ti veriť, vtedy sa s ňou začni rozprávať a možno sa ti otvorí. Veľmi jej tým môžeš pomôcť.

enia74
19. feb 2016

ja neznasam klamarov, ale mozno to v hlavicke nema v poriadku.. :-/
no ked sa jej nevies vyhnut, zacni pisat knihu s jej pribehmi.. mozno budes slavnejsia ako Daniela Stillova 😉

janinah
19. feb 2016

nepočúvaj,nereaguj,neodpovedaj....časom sa zmierni,ak uvidí,že nehíkaš nad jej super životom...je to chuderka v podstate....tiež mám v práci občas slepičinec,každý vraví to svoje,vtedy sa dvihnem a odchádzam z miestnosti...

bobulazelena
19. feb 2016

@tantum ja mam taku kolegynu...vsetkym je na smiech a ona si mysli ze je zosobnena dokonalost. Osobne si myslim,ze keby som ju poslala k psychiatrovi,tak by to zobrala ako urazku a nie dobre mienenu radu 🙂

lintu
19. feb 2016

psychiater by bol na mieste v prípade, ak svoje klamstvá už sama považuje za realitu.... čo jej dokázať asi nevieš a v konečnom dôsledku to nie je ani tvoj problém.... sú dve možnosti - ak už s ňou musíš zdieľať spoločné priestory, snaž sa ju čo najviac ignorovať alebo sa s ňou bav (aspoň nateraz) prevažne na neutrálne témy, ktoré ju ako osobnosť nebudú "ohrozovať".... ako tu už párkrát odznelo, pravdepodobne má nejaký problém v osobnom živote, s ktorým nie je naplno vyrovnaná.... žiaľ, niektorí ľudia radšej poprú vlastnú identitu, ako by nemali byť spoločensky obľúbení alebo mali uznať fakt, že sú v niečom neschopní.... otázka sebavedomia, nedôvery voči ostatným, strachu zo zlyhania a pod..... a čo vám pomáha, keď ste na dne? niekto sa oklepe sám, niekto k tomu potrebuje "milé slovo" iného človeka, no a niekto sa nezmení nikdy, lebo mu taký stav jednoducho vyhovuje.... navyše nevraživosť a nepochopenie okolia negatívne pocity zvyčajne len prehlbuje 😒

bobulazelena
19. feb 2016

@tantum a keby si ju skusila poslat do kelu ze nech na teba nerozprava ze sa musis sustredit na pracu?

jana_eyre
19. feb 2016

mala som taku kolegynu, po case sme vsetci v praci prisli na to, ze jej pribehy su klamstvo.. bavila som sa s nou normalne, vypocula ju, pokyvala hlavou a dalej neriesila.. naco? mna jej klamstva nijako neobtazovali, bola to len bezna konverzacia ale aspon som vedela, ze ju mam brat s rezervou..

niektori kolegovia si z nej zacali robit srandu a zacali vytahovat jej klamstva tak, aby sa sama zamotala v klamstve dalsom, mne je ale take spravanie cudzie..

netusim, ci si len kompenzovala nudny zivot a chcela byt zaujimavejsia, alebo mala hlbsi problem.. bola mladucka, prave vysla zo skoly a mozno sa nam chcela len zapacit.. neviem, mozno teraz uz z toho "vyrastla"..

zabkazelena007
19. feb 2016
Používateľ zabkazelena007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabkazelena007.

no presne povedala by som jej ze sa neviem sustredit na svoju pracu ked ti stale nieco rozprava

bobulazelena
19. feb 2016

@zabkazelena007 tak tak lebo vusvetlovat jej ze rozprava kraviny nema zmysel,zbytocnr to cloveka zatiahne do jej hry. Najlepsie ju poslat nejako elegantne do riti vyhovorkou. A ked jej to povie 3 krat tak snad jej to dojde a uz ju otravovat nebude

katka1981
19. feb 2016

@tantum, neries ju, nestretavajte sa, maj na haku 🙂

valentinkaa
19. feb 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

@bobulazelena lenze niekedy to ludom treba povedat na rovinu a nie elegantne 🙂)))

bobulazelena
19. feb 2016

@valentinkaa no to je sice pravda ale cvokpvi sa tazko vysvetluje ze je cvok. A este je to aj mojou debilnou povahou ze ja sa vyhybam konfliktom a radsej si necham s prepacenim srat na hlavu ako sa s niekym hadam. No truba som. 😀

miriam11
19. feb 2016

@tantum ja by som jej priamo povedala, ze ma nezaujímajú trapne a vymyslene pribehy, lebo viem, ze klame. Snad sa spamätá.

dominika6
19. feb 2016

@tantum
takému človeku sa vyhýbaj a vôbec sa s ním nebav o svojom súkromí,lebo má tendenciu vykresliť aj tvoj život iným osobám vo svojom chorom obraze

valentinkaa
19. feb 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

@bobulazelena mam pocit, ze to sme kazda taka bola 🙂 ja tiez.. len casom sa udiali veci ktore ma zmenili

bobulazelena
19. feb 2016

@valentinkaa no ale ja uz som neni zas tala mlada...asi mi to ostane 😀

kuceravasue12
19. feb 2016

@tantum no aspoň ťa má kto rozosmiať 😀

nyusika
19. feb 2016

neviem, co je horsiue - ci vymyslkac, alebo osoba, ktora takychto vymyslacov "riesi"

@tantum
ved sa s nou nestretavaj, ak je stretavanie sa spolocensky nevyhnutne, tak jednym uchom dnu, druhym von.
co ine by so chcela ?

bobulazelena
19. feb 2016

@nyusika ved tu pise ze je s nou kazdy den v praci,tak akl sa s nou prestane stretavat? A ono ta to vysiluje pocuvat zvasty kazdy den. Takze myslim si ze tvoja kritika nie je na mieste

nyusika
19. feb 2016

@bobulazelena ale je. To, že sú kolegyne neznamená, že musia byť kamarátky. Jedným uchom dnu-druhým von a má kľud. J tomu zdvorilo stránka komunikácia.