icon

Ako si zarobiť reálne peniaze počas tehotenstva?

alaxandrafranova1
30. mar 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať jednu vec . Otehotnela som na konci 17tich rokov a som ešte na strednej škole kôli ročnému odkladu počas škôlky . Momentálne mám štatút študenta ale som na PN pre zhoršený zdravotný stav v tehotenstve štát mi platí len poisťovňu a peniaze mi neposiela keďže nemám nárok . Neviete ako si prosím zarobiť na PN ? Nejaké dotazníky alebo niečo aby som tu len tak nesedela ale niečo čo mi naozaj zarobí aspom 20 euro reálnych čo aj prídu na účet .Potrebujem si zarobiť lebo si musím kúpiť lieky ktoré momentálne zlepšujú môj stav a stav dieťaťa , plus mám tehotenskú nádchu tak mi doktor odporučil kvapky aj pre tehotné a tie nie sú lacné .Potrebujem tak 2 až 3 krabičky mesačne . Aj veci do pôrodnice si musím kúpiť sama .Moja mama sice dostáva na mňa ešte prídavky a alinemty ale na toto mi určite nedá tak si musím zarobiť sama . Kúpila mi len základné veci ako oblečenie pre mňa a bábo. Kremiky plienky a také musím kúpiť sama . Nechcem žobrať po sociálnych sieťach ,čo som s prepáčením ,,posrala ''to aj musím napraviť . Musím a nesiem zodpovednosť sama za seba . Potrebujem len niečo kde si zarobím reálne peniaze,zase nie 1000 mesačne ale kľudne aj 20 mi stačí nejako ušetrím . Budem rada za každú radu a viem že tu bude veľa ľudí čo mi bude hovoriť že som si pokazila život . Prosím také veci mi tu nepíšte ,sama si to uvedomujem že som na dieťa mladá aj keď ho mám v 18tich ale na potrat by som v živote nešla. Dieťa nemôže za moje sprostosti.Ďakujem za všetky rady 🙂

Strana
z2
jaja1979
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 odkiaľ si?

alkoholik
30. mar 2025

A kto moze za vasu sprostost?

summer23456
30. mar 2025

@alkoholik a za tvoju?

alex49
30. mar 2025

Otec dieťaťa je kde? Dieťa ste spravili dvaja, treba sa spolu aj postarať.

martul
30. mar 2025

@alkoholik ona si svoju ,, sprostosť " aspoň uvedomuje a snaží si, ty žiaľ nie

kitycat
30. mar 2025

Takze, na PN sa pracovat neda. Vybavicku nech ti dofinancuje frajer. Sprej do nosa si kup detsku verziu alwbo morsku vodu (ale nepomoze ti to, su slabe)
No a to ze si mala odklad snad nijako nesuvidi s tym, ze si v 17 tehotna

kvietok173
30. mar 2025

@kitycat Chcela tým len vysvetliť že je stále študentka.

lasona
30. mar 2025

Keď si pn, tak robiť nemôžeš....nikto ta tehotnú nezamestna...kde je otec dieťaťa? Jeho rodina? Bohužiaľ si mala na takéto myslieť skôr....

balerina2025
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 och, v prvom rade treba ist pracovat. resp aspon daka brigada. na par hodin. mas 17 rokov. mas rodicov a otca dietata, snad nie si na to sama. kvoli comu si na PN? snad nie kvoli tehotenskej nadche. nevieme kolky si mesiac. popripade mozno dake vencenie psikov, no proste nieco.
snad sa ti zdravotne polepsi. a ty nemas narok na tehotenske? ved studenti nemaju narok?

no, zial mat tak skoro dieta, je skoda, ze si predtym nemyslela na to,ze sa to moze stat a ze nemas ziadne peniaze. ale poucis sa, a ides dalej.

potom uvitas, ze si mala skro dieta, snad ti mamina bude viac pomahat, ked sa male narodi. babo za nic nemoze, to je pravda.

a zas poznam viacere take, v 35 uz boli babkami 🙂 ...vyhoda to je isto, viac casu v zivote s dietatom.

len to budes mat na zaciatku tazke. drz sa

janinah
30. mar 2025

Aky nazov maju tie kvapky pre tehotne?

veronikaszabova
30. mar 2025

@zuzanaete ona narok na tehotenske nema

balerina2025
30. mar 2025

@veronikaszabova ani na to stipendium? ci vadi ze ma prerusene studium?

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
30. mar 2025
veronikaszabova
30. mar 2025

@balerina2025 podla mna nie, lebo nenavstevuje skolu.

balerina2025
30. mar 2025

@veronikaszabova hej no to ma napadlo tiez, ked ma to prerusenie, skoda.

veronikaszabova
30. mar 2025

@balerina2025 zmazala som to, lebo ona pise "na konci 17tich rokov".... Tak 18 uz asi ma

balerina2025
30. mar 2025

@veronikaszabova hej hej vsimla som si, no autorke ostava len si to overit. skoda ze baby tak bezhlavo ....

veronikaszabova
30. mar 2025

@balerina2025 tak narok by mala mat

balerina2025
30. mar 2025

@veronikaszabova super a problem vyrieseny.

alkoholik
30. mar 2025

@summer23456 Za moju zial nikto lebo niesom sprosty.
A mat dieta v 18...
Najpr som si zabezpecil vzdelanie, pracu,byvanie a az potom som rozmyslal nad dietatom. Ale to vy asi tazko pochopite...

lilope
30. mar 2025

@alkoholik áno, ťažko pochopiť ľudí ako si aj ty, aj mnoho iných prispievateľov tu, ktorí absolútne nič k téme nenapíšu, vybíjajú si tu svoju frustráciu, ukazujú nadradenosť, kritizujú alebo hejtujú autora a myslia si o sebe, že á teraz som jej/jemu to ukázal. Mnoho ľudí si to zariadilo ako ty, a čo teraz? Každý tu teraz zaspamuje diskusiu aby sa pochválil? Ty pochop, že nikoho tu tvoj úžasný život nezaujíma. Keď nevieš ponúknuť pomoc, iba výčitky, tak sa nabudúce neunúvaj.
Pretože to už nie je ani trápne, ale len úbohé.

alkoholik
30. mar 2025

@lilope Ja si vobec nevybijam frustraciu ani nadradenost.
Ok ale uz chapem preco SR je tam kde je.
A ako jej mam pomoct ze jej poslem 1000€ alebo 10 000€?
P.s dakujem ja pekne zhodnotenie

simona92101
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 a co otec dietata?

nika11103
30. mar 2025

Ja ti neporadím , ale držím ti palce , a podľa mňa čím skôr dieťa tým lepšie . Ty budeš mať 30 rokov a budeš mať už v podstate samostatnú jednotku . Držte sa , zvládnete ❤️

lilope
30. mar 2025

@alkoholik tak si skús sám odpovedať na otázku: ako som svojím príspevkom autorke pomohol? Ak som nepomohol, neuškodil som?
Čo s tým má SR? Opäť totálne odveci výrok. Keď nemáš ako pomôcť, tak to jednoduchšie nemôže byť, neprispievaj do témy. Ak si všimneš hore, komentujúce ju upozornili na tehotenský príspevok, možno o tom nevedela a nepoberá ho.

alkoholik
30. mar 2025

@lilope dobre.

martinkatinka
30. mar 2025

Pocas PN nezarobis, lebo si praceneschopna. Mozes ziadat vyzivne od otca dietara aj na seba. Ak chces brigadu, ukonci PN a pracuj. Ak mas zdravotne problemy a nemas 18, vyzivovat ta maju rodicia.

slavka1988
30. mar 2025

@alaxandrafranova1 nebojsa po porode dostaneš niake peniažky plus kocikovne len to trvá napis odkiaľ si pomôžem ti

Strana
z2