Ako školské prázdniny ovplyvňujú prácu v školstve?
Ahojte zienky . Mala by som nastúpiť do novej prace do školstva ako od od odborny zamestnanec . Ešte stále sa rozhodujem . Chcela by som však spýtať, tie ktoré tam pracujete ako riešite prázdniny? . Tam si musíte brat všetko dovolenku ? . Napr keď sú vianočné alebo aj letné. Koľko dní ste doma a koľko v práci 🙏. Pýtam sa na to preto lebo mam doma male deti tak Aby som aspoň zhruba vedela dopredu ze ako to riešia v školstve. To si cely rok šetrite dovolenku napr aby ste v lete mohli ostať doma ?
Tuším je to 45 dni dovolenky.
Ďakujem
Presne tak ako píšu žienky vyššie. Počet dní dovolenky nepokryje prázdniny, časti to riešim návštevou lekára s deťmi.alebo so sebou alebo vyberiem náhradné voľno ak mám.
@milanemila kde sa na dovolenku sťažuje učiteľ s deťmi?
@1ryba povedali mi ze budem mat 45 dni dovolenky ze presne tak ako učiteľ budem mat toto už som sa dnes na to pýtala
samozrejme, budeš mať 45 dní dovolenky, je to v Zákonníku práce §103 odsek 3 (8 týždňov) + KZVS jeden týždeň dovolenky naviac
Ako odb.nemozes suplovat a nemas ako zbierat hodiny.prac.dobu mas do 15/15.30. Nadcas je len ak ostanes dlhsie,ale nie ze ty chces. Ja mam nadcas len za rodicovske alebo nejake akcie s detmi. V lete budes v praci urcite o niekolko dni/tyzdnov dlhsie ako pedagogicki zamestnanci. Ja v lete robievam denne tabory pre deti zo skoly,ked uz ostatni su doma...

Buď akčná a zapájaj sa do akcií, u nás je to celkom dosť hodín. Len teda na úkor voľného času.