icon

Ako ste dostali výpoveď v práci?

2. apr 2025

Zaujímalo by ma, akým štýlom vám šéf oznámil výpoveď. Medzi štyrmi očami, dal vám hodinku alebo celý deň na prečítanie v kľude alebo ako? Mne to totiž oznámil v prítomnosti asistentky, čo mi nebolo 2x príjemné a ešte k tomu som si ju mohla prečítať len pred nimi a musela som ju hneď podpísať alebo by mi podpísal on s asistentkou výpoveď bez odstupneho. Teraz viem že to nemohli tak urobiť,ale ja som bola úplne v šoku, že som to podpísala, keďže som nechcela prísť aspoň o odstupné.

Strana
z5
pieksamaki
2. apr 2025

Print screen spolu s telefonátov, a potom kuriérom

diewcatqoo
2. apr 2025

Este nikdy som nedostala vypoved, vzdy som bola ja ta, ktora chcela ukoncit PP.
No, toto bolo chrapunske. Neviem, ci teraz uz nieco zmozes, ked si to podpisala. Asi by to bolo len slovo proti slovu. Aspon mas poucenie do buducna, ze nabuduce musis byt asertivnejsia.

balerina2025
2. apr 2025

ano moja sefka raz tak dostala vypoved, podpisala a dostala odstupne. jej sa to oplatilo. odstupne mala vysoke. zial rusili miesto a bola nadpocetna, z hodiny na hodiny jej to oznamili. netusila nic.

eeffka
2. apr 2025

Z akeho dovodu by ti dal vypoved bez odstupneho? Lebo mi napada len porusenie prac discipliny, vsade inde je odstupne.
Asistentka tam nebola preto aby ta strapnili ale aby mali svedka ze vypoved podali a zacala plynut lehota, ak by si nepodpisala prevzatie.

olimuc
2. apr 2025

Raz za pritomnosti najvyssieho a priameho nadriadeneho … dalsich 5 mesiacov sme komunikovali len cez pravnika. Oplatilo sa … keby som mala viac casu a podpory mohla som mat viac € 🤷🏻‍♀️. Moja dalsia vypoved bola fake aby som mohla dostat odstupne … ja som povedala kedy chcem odist a firma mi dala vypoved a €… kedze vtedy odchadzalo vela manazerov zo starej generacie pekne pobrali, co sa dalo a kto sa pridal nemal problem (nie na Svk )

autor
2. apr 2025

@diewcatqoo
@balerina2025
@eeffka tiež som nič netušila, údajne sa ruší miesto. Že má prepustili by som ešte brala, ale ten štýl, že tam pred ním mám podpísať a ak nie,vraj oni mi podpisu bez nároku na odstupné.dal mi to prečítať. Ja som v strese jasne že podpísala, lebo som nechcela prísť o odstupné a teraz zisťujem že na to mám jednoducho nárok. Ten druhý papier ani neviem či som čítala lebo mám okno normálne. Vôbec neviem či sa tam písalo. Chcela som sa ísť upokojiť a prečítať v kľude do mojej kancelárie, ale tí mi nedovolil, že mozem si to prečítať unho. Akože takto pod tlakom, ešte teraz som v šoku, to človek ani nerozmýšľa od stresu

balerina2025
2. apr 2025

no vydieranie. to nie. a takze koncis s dohodou ci mas 2m vypovednu

ibrunova
2. apr 2025

ale tak lepšie ako dohodou, ako sa niekedy deje, že dajú dohodu podpísať a človek v šoku.. Tebe dali odstupné, takže dobre, nie?

petracandle
2. apr 2025

Ja len pre kontext - podpísala si dohodu o ukončení a nie výpoveď..výpoveď je jednostranný úkon a teda nemusíš nič podpisovať a plynie výpovedná doba, odstupné.

eeffka
2. apr 2025

Co si vlastne podpisala? Doma musis mat kopiu

mamina7070
2. apr 2025

kolko si tam robila?

autor
2. apr 2025

@balerina2025 veď to je dohoda s dostupným x dôvodu zrušenia miesta

autor
2. apr 2025

@balerina2025 3 mesačnú výpovednú dobu

autor
2. apr 2025

@mamina7070 6 rokov

autor
2. apr 2025

@eeffka mám doma, papier, teraz dom v práci...je to dohoda

autor
2. apr 2025

Ja len či sú bežne take praktiky že z ničoho nič podpis teraz alebo ti podpíšeme my ale horšie...

lienka.7
2. apr 2025

@autorka asistentka tam bola preto, lebo keby si ju neodpísala, tak sa ona podpise ako svedok, ze ti bola daná. Je to úplne štandardné. Pokial si dostala co mala, je to ôk. Ako mas právo dat výpoveď ty, tak ma zamestnavatel právo dat výpoveď tebe. Resp.v tomto prípade šlo o dohodu. Môj muž raz tiež takto dostal "vypoved", v podstate zo dňa na deň, ale dostal jeden mesiac odstupného za to naviac. Oplatilo sa mu, lebo do 2 dní mal nové miesto a v podstate 3 mesiace platu "naviac".

balerina2025
2. apr 2025

no sak super 3 mesiace mas este k dobru, plus odstupne, bez penazi neostanes. ale viem ze ta trapi ze to prislo nahle. a ty si mala chut tam dalej robit ci uz si mala niekedy zajacie umysly najst daco ine?
tu moju sefku prepustili zo dna na den, to je zaujimava praktika ze? ale dostala tusim 6 platov odstupne

autor
2. apr 2025

@balerina2025 mala som záujem tu robiť.

balerina2025
2. apr 2025

o to viac to boli :(

autor
2. apr 2025

@balerina2025 áno a hlavne že som tu 6 rokov a prepustil mna, kolegyňu čo je tu rok na rovnakej pozícii ktorú som ešte ja učila, tu nechal. A ešte takýmto štýlom má vyhodil

balerina2025
2. apr 2025

velmi dobre to poznam. ja som tam robila 12 rokov a nechali si taku co este aj dochadzku mala zlu ...a bola tam 3 roky.

balerina2025
2. apr 2025

minimalne 2 -3 platy by si mala dostat odstupne snad ti dali aj viac.
o to viac to boli uplne ta chapem
zial zivot spravodlivy nie je.,..

autor
2. apr 2025

@balerina2025 no o dochádzke sa nejdem radšej ani rozčuľovať. Je to nefér. Trojmesačné odstupné dostanem... Netuším koľko by to mohlo vyjsť keď som mala tak výplatu cca 950€ vrátane daňového bonusu a stravných lístkov, ktoré sme dostávali vo výplate. Dúfam že aspoň 500€/mesiac to bude

balerina2025
2. apr 2025

no ono si to vies aj vypocitat, poda brutto mzdy. aku mas

simca06022011
2. apr 2025

Proste ta natlakom donutili podpisat nieco co si si nemohla precitat riadne. podla mna ti nechcel dat riadnu vypoved, lebo toho sa niekde vo firmach strasne boja, radsej takto nutia ludi do dohod. Nepodpisali by ti dohodu za teba, normalne byt ti dali klasicku vypoved.
AK by ti dali vypoved aj tak by si nedostala lepsie podmienky, boli by rovnake vypovedna doba 3mesiace, odstupne 2 mesiac =. Ak ti to dali aj v dohode, tak o nic si neprisla.
Chapem, ze sa citis ukrivdene, ale proste chcu preriedit stav, to sa proste stava. Odstupne rata program, pocita sa z priemernej mzdy, nie danoveho bonusu a pod
Cize proste klud, nadych vydych, pozri aku mas vypovednu dobu, odstupne a ak je to ok, neries si je to vypoved alebo dohoda. Tak ci tak by sa snazili ta z prace vystvat aj inak.

autor
2. apr 2025

@balerina2025
@simca06022011 skúsim si to vyrátať..jasne že inú možnosť som nemala a aj tak by som som to podpísala...som rada za to odstupné a tri mesiace ešte niečo zarobim..
len ma šokoval ten spôsob...

bara_borka
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
2. apr 2025

@bara_borka dohodu ju nutili podpisat bez precitania riadneho, nie vypoved. Aspon teda som to tak pochopila

bara_borka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5