icon

Ako ste dostali výpoveď v práci?

2. apr 2025

Zaujímalo by ma, akým štýlom vám šéf oznámil výpoveď. Medzi štyrmi očami, dal vám hodinku alebo celý deň na prečítanie v kľude alebo ako? Mne to totiž oznámil v prítomnosti asistentky, čo mi nebolo 2x príjemné a ešte k tomu som si ju mohla prečítať len pred nimi a musela som ju hneď podpísať alebo by mi podpísal on s asistentkou výpoveď bez odstupneho. Teraz viem že to nemohli tak urobiť,ale ja som bola úplne v šoku, že som to podpísala, keďže som nechcela prísť aspoň o odstupné.

balerina2025
2. apr 2025

@bara_borka jaj ja si myslim ze dnes sa cenia aj ine hodnoty. zial. ale chapem a suhlasim co chces napisat. u nas napriklad ani nebrali ohlad na sikovnost ale na to ze preferovali baby co donasali na inych

bara_borka
2. apr 2025

@balerina2025 ano, máte pravdu, pri dohode je len odstupné, keď tak, nie výpovedná doba. maximálne je tam uvedené, že strany sa dohodli na ukončení prác pomeru ku dňu tomu a tomu

balerina2025
2. apr 2025

@bara_borka ved prave si myslim ze autorke to zvlastne prekombinovali. ale akoze j v jej prospech co sa tyka financii a v neprospech, ze 3 mesiace bude este tahat v tom prostredi.v nespravodlivom zjavne

maranco
2. apr 2025

@balerina2025 už vidím že 3 mesiace výpovedná lehota, no to potom nedáva logiku iba že chce byť firma za chrumkavú že ona nikoho nevyhadzuje len vyšla v ústrety zamestnankyni ktorá "sama" chcela odísť a uzavreli teda dohodu o skončení PP

bara_borka
2. apr 2025

@balerina2025 tak stále ešte môže navrhnúť, že nechce výpovednú dobu a chce skončiť hneď s 3 mesačným odstupnym

bara_borka
2. apr 2025

@bara_borka každopádne stále som toho názoru, že pokiaľ si robím svoju prácu na 110 percent ochotne, loajalne, bez zbytočných konfliktov s kolegami a nadriadenými, tak aj pri znižovaní stavov mi nájdu prácu, ktorú budem môcť u nich vykonávať. lenže takých zamestnancov je v dnešnej dobe žalostne malo.

balerina2025
2. apr 2025

@bara_borka potom ty si fer clovek
dnesny svet vsak nie je fer.

balerina2025
2. apr 2025

@maranco ano moze byt aj tento pohlad. ze je to divne inac? pri dohode...

bara_borka
2. apr 2025

@balerina2025 tak keď ma niekde nechcú a nevážia si moju prácu a energiu, ktorú do toho vkladám, že nerátam každý paragraf, ktorý môžem využiť, každú príležitosť sa uliat alebo si uľahčiť prácu, keď si nevazi vedenie, čo všetko pre nich robím bez ohľadu na výšku mzdy, tak asi je čas sa posunúť ďalej a hľadať miesto, kde si to bude vedenie vážiť.

maranco
2. apr 2025

@balerina2025 poznal som aj taký pripad kde bol bossing a zamestnankyňe sa zbavili že jej strčili podpísať dohodu bez odstupného pod vyhrážkami

a potom pred vyšším vedením sa tvárili že je im ľúto že odchádza z "rodinnych" dôvodov, ale vyhoveli jej "požiadavke" akoby ona sama potrebovala odísť

balerina2025
2. apr 2025

@maranco omg to uz je moc ale necudujem sa. tento svet je divny a nefer

mamina7070
2. apr 2025

dali ti o jeden plat navyse ako boli povinny ak by ti dali vypoved (nie dohodu) ale zasa nemas vypovednu lehotu

simca06022011
2. apr 2025

@balerina2025 aby si este dorobila veci :D

balerina2025
2. apr 2025

@simca06022011 alebo doucila tu druhu vyvolenu

autor
2. apr 2025

@bara_borka tak možno je to tam napísané že k určitému dátumu. Je tam dátum do 30.6. ja som myslela že to je automaticky ťa výpovedná doba

autor
2. apr 2025

@maranco napísali že sa ruší moje miesto. Tsk isto sa mohlo rušiť kolegynine. Chápeš. Šéf určil, koho miesto sa ruší. Akože prepúšťajú aj na iných prevádzkach, ale toto bolo totálne nefér. A to ešte prechádzame na nový systém a musím sa ucit nové veci.

simca06022011
2. apr 2025

@maranco ked je dohoda, je to "kludnejsie" pre zamestanvatelov, nemusia riesit pripadne problemy s tym, ze niekto napadne vypoved z akehokolvek dovodu, a vela ludi sa boji ze napr to spusti nejake kontroly z uradov atd.

autor
2. apr 2025

@bara_borka tak papier he podpísaný. A s tým by nesúhlasili, keďže sa prechádza na nový systém, príde im vhod že ešte odrobil, lebo teraz je pre každého všetko nové a teda za mňa by mali dosť práce navyše. Tak sa ešte zorientujú,naučia za tri mesiace a potom vypadnem. Mali to vymyslené

autor
2. apr 2025

A nie, tu nie je spravodlivý šéf. Kto robí, tomu roboty pridá za druhých a ostatní sa len vezu

autor
2. apr 2025

@bara_borka veď práveže ja som mohla byť miesto tej novej kolegyne. Úplne v pohode. Ale prečo keď ona je tu cez známosti. Tsk to takto vyriešili

simca06022011
2. apr 2025

Zbytocne lamentovat nad tym koho mohli nemobli. Konexie, sympatie = cokolvek za tym mohlo byt. Tiez sme vyberali koho prepustime, a verim tomu, ze prepusteni clovek rozprava ako vela pracoval a bol najuzasnejsi, a mohli ineho.. pritom to z nasho pohladu nebolo tak. Z nejakeho dovodu tu kolegynu pred rokom zobrali a nechali ta ju zaucit, tento plan uz bol.
Ja by som zbehla za sefom, dohodu by som podpisala s tym odstupnym 3mesacnym a okamzitu. Nove veci nech sa uci s kolegynkou sam a nech si aj doraba vsetko sam. Ozelela by som vypovednu dobu ak si viem najst napr. do mesiaca dvoch inu pracu.

autor
2. apr 2025

@simca06022011 tak som samoživiteľka, každá koruna sa mi zíde

balerina2025
2. apr 2025

pri dohode vobec bezne nie je vypovedna

balerina2025
2. apr 2025

sef je ...a znamost je znamost. bodka
snad ti ex plati aspon alimenty

balerina2025
2. apr 2025

@simca06022011 este je moznost ze autorka sa hodi na PN 🙂 ale teraz si ja mozem protirecit. ale mohla by ich nechat v stychu za nefer chovanie. na druhu stranu napisem ze ano je to umyselne zneuzitie socialnej davky.

autor
2. apr 2025

@balerina2025 no dávaš tsk povedať. Život ide ďalej, otrasiem sa a budem hľadať niečo.

autor
2. apr 2025

@balerina2025 nie, nevidím sa. Už to nejako odchodim. Zas vravím mne je dobrá jazda koruna a to aj odstupné by mi PN znížila...

autor
2. apr 2025

@balerina2025 mohli mi dať už pred tromi mesiacmi a nie teraz, keď sa musím ešte učiť kopec nových veci. A potom dovi dopo.

balerina2025
2. apr 2025

pozri, akoze ak tam mas chodit s nevolou na ukor psychiky, tak chod na PN, ak je moznost. daka dvolenka? nemas ziadnu? zober. aj ked tu ti nemusia schvalit.

autor
2. apr 2025

@balerina2025 tak je to dosť tri mesiace. Ale som rozhodnutá to vydržať. Nezrutim sa z toho.