icon

Ako ste začali pracovať popri materskej?

21. okt 2023

Hľadať prácu. Môj problém je že nemám mať s kým krpca a ešte ho kojim ale o to nejde ..skôr ho tým v noci uspavam .
Chcela by som skúsiť na pár hodín mimo domu . Je ťažké nájsť takú prácu ? Možno niekam na zástup alebo výpomoc ale nemám šajnu že kam 🤦

martinkatinka
21. okt 2023

Tak hlavne v tom odbore, co vies, asi tazko budes prekladat z francuzstiny, ak nevies jedine slovko 😉 a teda, ja som zacala pracovat az popri RD, MD som si uzila doma.

autor
21. okt 2023

@martinkatinka jaj veď myslím na RD presnejšie. Hej keby viem prekladať napríklad tak nemám potrebu sem písať 🙈😂ja a nejaký jazyk ?to nie

martinkatinka
21. okt 2023

Tak vobec nepises co vies robit, co si vyucena, aku mas skolu, kurzy, vedomosti, zrucnosti ....

autor
21. okt 2023

@martinkatinka myslela som výpomoc alebo niečo ako obchod , brigadne . Keďže som v obchode robila stále

zuzanockamt
21. okt 2023

A kde chceš mať dieťa, kým budeš v práci? Píšeš, že ho nemáš, kde nechať. Pri prvom dieťati som si našla prácu za mesiac, dieťa išlo do MŠ v dvoch rokoch, ja na plný úväzok do práce, pri druhom som po roku doma pokračovala v pôvodnej práci. Každý má inú situáciu.

elizita
21. okt 2023

Zverejnila som si CV na profesii. A za 2 týždne som mala brigádu ktorú mám už 7 rokov

mikadooo
21. okt 2023

Môžeš ísť brigádovať napríklad do Tesca alebo tak. Ale upozorňujem, že ak plánujete druhé dieťa a mala si teraz materskú vypočítanú z výplaty, tak tieto brigádky ti môžu druhú materskú veľmi znížiť. MD sa bude vypočítavať z nich a nie z tvojho príjmu pred prvou md. Upozorňujem na to, lebo kamarátka takto žiaľ dostala úplne mizernú materskú na druhé dieťa, lebo chcela počas prvého rodičáku trochu vylepšiť rodinný rozpočet.

autor
21. okt 2023

@zuzanockamt to som nenapísala no jediná možnosť moja mama , raz mi to aj navrhla už dávnejšie. No ale tiež si to neviem predstaviť

autor
21. okt 2023

@mikadooo no to nie . Ja už nechcem deti už mám dve