Ako uviesť materskú dovolenku v životopise?
Ahojte,ako ste si zadali svoju materskú dovolenku do životopisu? Len materská dovolenka a od do?
Ďakujem
Nepísala som to do životopisu 🙂
Nie nedávala. Veď aj počas materskej si zamestnaná
Ak by mi pracovný pomer počas materskej naďalej trval, žiadnu dieru by som tam nedávala 😊
Pozrela som si teraz môj posledný životopis - poslednú pracovnú skúsenosť som uviedla v roku 2016. O prácu som sa uchádzala po dvoch deťoch v roku 2021. Prijali ma, ale hneď na pohovore sme mali debatu aj o tomto, pretože som chcela byť voči ním aj ja férová. Ja osobne si neviem predstaviť, že by som si do životopisu uviedla o 5 rokov praxe viac, ako som reálne mala…
Načo ved tpp trvá aj počas rodičovskej. Ak ti zrušili miesto počas rodičovskej, teraz je populárne zobrať si dlhšie voľno na regeneráciu, cestovanie alebo dobrovoľnícke aktivity.
V životopise sa neuvádza vek, rodinný stav ani počet detí ani nič čo by to naznačovalo.
Matka je na trhu práce ako malomocny i v "rodinne" založených firmách. Pri slovách matka, deti idú všetky kvality bokom a každý vidí len nekonečné ocrky. Nevadí že sú tisícky pracujúcich žien s deťmi, čo prácu robia zodpovedne a nevyuzuju každý soplik ako zámienku na 14 dní voľna. Matka je ako zamestnanec riziko. Systém je blbý s tým sa treba zmieriť a prispôsobiť.
Tak v tomto prípade moja posledná práca by končila v 2021 a potom už len medzera / diera/ nič ?
tpp trva aj pocas materskej aj rodicovskej urcite to tam uviezt,
ja som to tam mala.
nevidim dovod to tam nedat.
Ja som tiež mala dieru od 1/2019 nástup na MD a keďže mám predĺžený rodičak ešte doteraz na ďalší rok,do 6 rokov dcéry,tak by som reálne mala dieru od 1/2019 po 3/2025, je to na nič.ako to tu písal už niekto vyššie,na pohovoroch som si zažila svoje,deti sú hendikep pre zamestnávateľov.mam aj teraz v práci také poznámky a aj na pohovoroch.otras
A to nie som typ,co očr na 14 dní berie.
Sú proste alergickí na mamičky,takú mam skúsenosť ja
Pokiaľ som mala v životopise materskú, nikto sa mi neozval. Po odstránenení zo životopisu sa mi začínali ozývať s ponukami. Ja som ale počas všetkých materských bola zamestnaná, takže som písala trvanie pracovného pomeru a nemala som tak diery.
@pribinak https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vypoved...
Si si ista, tym co pises?
Ja som pisala napr:
PP od 2013-2023 a MD od 2019-2023 :D
@mamamasama V niektorych odvetviach su 3 roky strasne vela. Vsetko co si vedela je uz neaktualne, stare. Obzvlast technologie. V tomto pripade je ozaj rozdiel prax 1 rok a prax 4 roky. Je rozdiel byt v niecom junior alebo pokrocily uzivatel.

ahoj,tiez ma zaujimaju odpovede. prave som v procese, ze CV postupne rozosielam. ja som neuvadzala nic. proste tam mam dieru. ked sa ma na to budu pytat, ozrejmim. myslim, ale ze sa to da vycitat medzi riadkami.