icon

Ako začať kariéru asistenta učiteľa?

lenkadanisova
18. sep 2024

Dobrý deň, prosím vás o radu. V skratke zhrniem moju situáciu. Mám 42 rokov. Od malička som túžila byť učiteľkou, ale.... Ukončila som obchodnú akadémiu, zamestnala som sa ako účtovníčka, no vedela som, že toto nie je to, čo by som chcela robiť. Preto ako 25 ročná som začala študovať VŠ, učiteľstvo. V 2.ročníku som otehotnela, vydala sa, narodila sa nám dcéra. Priority sa zmenili, ale bola som spokojná. Teraz je dcéra už takmer dospelá a vo mne stále viac rastie túžba splniť si svoj detský sen. Študovať učiteľstvo si už netrúfam, vzhľadom na môj vek, ale viem, že by ma napĺňalo robiť aj asistenta učiteľa. Myslíte,že to má význam teraz s tým začať? A ak áno, ako postupovať? Kde začať? Sú v tom odbore potrebné aj talentové znalosti? Spev a kreslenie mi vôbec nejde. Veľmi pekne ďakujem za odpovede

Strana
z2
ankare
18. sep 2024

@lenocka1108 Ja sa v tom nevyznám. Autorke som napísala, aby sa poradila s niekým. 🙂

meringe70
18. sep 2024

@euka210 ahoj, to je aktuálne info? Lebo podľa mojich kolegýň a info z vedenia školy, momentálne už neplatí DPŠ na to, aby si robil asistenta (choré). Kolegyni už nestačilo mgr (nepedagogický odbor) a dpš, musela si spraviť ten modul z nivamu, aby si udržala pozíciu

kavasmliekom
18. sep 2024

@ankare len kde si urobiť nejakú školu, aby to bolo skrátené, a popri deťoch s ktorými mi počas školy nemá kto byť.

lenkadanisova
autor
18. sep 2024

@meringe70 podľa toho čo tu čítam, to je zvláštne. Mám už z toho guláš. Niektorá škola uznáva Nivam, inej to je málo. Tak teraz už len správne vybrať. Nivam alebo stredná pedagogická....

ankare
18. sep 2024

@kavasmliekom Chápem Ťa. 😔 Skús sa popýtať riaditeľky, či by Ti nevedela dať nejakú poziciu, na ktorú nepotrebujes pedag. vzdelanie.
Som toho nazoru, že charakter a povaha, sú dôležitejšie než vzdelanie.

euka210
18. sep 2024

@meringe70 aktualne nie, pred 5r mi to bolo povedane...ale co poznam niektore nase asistentky, tak maju bc.spec.pedag., taku socialnu pracu ci vychov.a pedag.minimum...kde mozu riaditelia vyberat, tak si vyberaju...

euka210
18. sep 2024

@lenkadanisova na strednu pedag.potrebujes tie talentovky...kreslenie, hud.nastroj, telesna

kaktusik007
19. sep 2024

@ankare charakter a povaha v skolstve NIE SU dolezitejsie ako vzdelanie, pre nieco predsa len tie kvalifikacne predpoklady su.

co sa tyka tvojho komentovania @kacena4 ohladne kopy pravopisnych chyb - ma tam jednu, v slove problem, ide o instrumental - s problemami, dala ypsilon. Akoze neriesim, pretoze aj majster tesar sa utne a osobne dlhodobejsie sledujem jej prispevky a co sa tyka gramatiky, stylistiky - je to vyrazne vyssi priemer, ako zvykne na takychto diskusnych forach byt.
@lenkadanisova nivam neries. naozaj. Nema to uroven, studujes to dva roky, co sa tyka tvojho vzdelania ti to neurobi nic. Tam sa zapis na VS - neviem aky vek deti preferujes, ak vyraznejsie prvy stupen - moznosti mas dve, bud predskolsku a elementarnu pedagogiku alebo specku, ak druhy stupen - chod na specku. Bc studium specky ti da vyrazne lepsi prehlad ohladne roznych diagnoz, vyvinu, vseobecneho priebehu... da ti rozhlad, ktory v nivame neziskas. Trva tri roky, co je iba o rok viac, ale zase ta posunie do dalsej platovej triedy - do sestky, co je pri asistentke aktualne maximum /ak neratam sedmicku kde mozes ist ak budes mat po piatich rokoch praxe spravenu atestaciu - pricom aktualne ani srnka netusi, o com tie atestacie vlastne budu/.

lenkadanisova
autor
19. sep 2024

@kaktusik007 ďakujem veľmi pekne. Pomohla si mi zorientovať sa. Si milá, ešte raz vďaka a nech sa ti darí

kacena4
19. sep 2024

@ankare sorry ak ti to trha oci, chyby robievam casto ale ide o obsah nie gramatiku ❤️

ankare
19. sep 2024

@kaktusik007
Okrem toho má chybu aj v slove "pripravÝ". Čiarky radšej nerátam.
Vieš, vysokoškolsky vzdelaný človek by mal ovládať gramatiku a pravopis. Veď je to učivo základnej školy.

@kacena4

kacena4
19. sep 2024

@ankare na socialnych sietach ciarky a vellke pismena pouzivam min. interpunkcne znamienka detto. neriesim gramatiku ale obsah textu ❤️ sorry ze ta trapy moje vzdelanie a gramatika. asi nemas co ine robit len rypat do ludi 🫣😁

ankare
19. sep 2024

@kacena4 Toto nie je o veľkých pismenach a veru ani o čiarkach. Toto je o hrubiciach.
Trápy 🤦
Fakt je už naša spoločnosť v péčku. 😔 Čo my chceme od detí, keď my sami neovládame základy rodnej reči. 😔
A toto nie je o rýpaní. Mala by si sa nad sebou zamyslieť a doštudovať si základnú školu. A nie sa urážať. Pre vlastné dobro, Katka. ❤️

8611
8. sep 2025
@nikaeli

@lenkadanisova moje kolegyne - asistentky - majú SŠ s maturitou a robili si nejaké vzdelávanie cez NIVAM. Máme aj kočky, ktoré študujú na VŠ a robia asistentky s Bc., ale majú ambíciu byť učiteľkami a toto je pre nich taký štart do praxe 😉 Čiže môžeš nastúpiť aj s takým vzdelaním, aké máš a zároveň začneš študovať.

@nikaeli Ahoj, dobry den... poprosila by som info ohladom NIVAM ...najlepsie s dievčencami co tam chodili.Ďakujem

Strana
z2