Ako získať 800 € príspevok?
Od septembra nastupujem po rodičovskej dovolenke do prace - už teraz čerpám dovolenku. V máji som teda bola zamestnaná ale poberala som iba dovolenku.
Podmienka na získanie tohto príspevku je vraj “odrobiť aspoň 1 deň v praci”, - ale keďže som poberala dovolenku na mňa to neplatí a teda nedostanem nič. Neviem prečo ma zamestnávateľ neupozornil - kľudne som na 1 deň do práce ísť mohla.
Dá sa niečo v tejto situacii robiť? Aby som ten príspevok získala?
My máme tiež dve ktoré si čerpajú po rodičaku dovolenku a nepreplacame. A ako by si si predstavovala, že prídeš na 1 den do práce a tá čo je namiesto teba za zastup bude robiť čo? Tu na 1 den prepustia a potom prijmu?
Ludia si asbolutne neuvedomujú, že to nie je take jednoduche z pohladz mzdárok. Nárok na odmenu nemáš, bola si doma, nepracovala si.
nemas narok a spätne sa neda nic robit...jednoducho si nesplnila podmienky naroku na ziskanie
Hm, a potom sú tu také, že sa zamestnajú, odrobia pár dní a šupnú sa na PN. Eurače zoberie, ale vieme, že sa viac nevráti.
Mi to príde jak honba za zlatom, čo ženy dokážu aby sa dostali ku zlatu 🙈
Ďalšia špekulantka
Mas garantovane miesto v praci pocas rodicovskej.
Si zdravotne, nemocensky a dochodkovo poistena zadarmo.
Od statu este naviac dostanes prispevok na starostlivost o dieta.
Kumuluje sa ti dovolenka.
Rodicovsku si si zvolila dobrovolne, nie je povinna, mohla si pracovat.
Kde vo svete mas taketo vyhody?
Mas garantovane miesto v praci pocas rodicovskej.
Si zdravotne, nemocensky a dochodkovo poistena zadarmo.
Od statu este naviac dostanes prispevok na starostlivost o dieta.
Kumuluje sa ti dovolenka.
Rodicovsku si si zvolila dobrovolne, nie je povinna, mohla si pracovat.
Kde vo svete mas taketo vyhody?
@maranta_leuconeura presne, ako píšeš. Také ako ona si neuvedomujú, co vsetko za nich stat este navyse platí, ale stále je im malo... najmä taka zdravotka, ani korunu neprispeje, ale narok ma presne taký istý, ako my co platíme oveľa viac ako stat za ňu. Oni vidia to, ze dostanú "iba" nejakých ubohych 500€, ako z toho majú žiť. Ďalšie náklady, co su za nich automaticky platene berú asi ako samozrejmosť...a teraz v podstate 3 mesiace je ešte doma, beží jej už plat (dovolenka), ale stále je jej malo... to už je sila 👎
Choď sa súdiť so zamestnávateľom, že ťa na to neupozornil 🤦🤦🤦 Túto otázku si myslela vážne? Si doma tri roky (možno viac), teda tri roky si nepracovala a robíš si nároky?
Tak skolstvo je svinucha co? A to este sa len budu natahovat lebo niektore projektove ucitelky a asistenti nedostanu nic....a to je akoze "pre vsetkych"....spravodlivost jak oci
A ešte čakáš, že ťa zamestnávateľ mal upozorniť...bože, si myslíš, že cely svet okolo teba toci a len tak mimochodom....do poslednej chvíle sa presne podmienky vyplatenia ani nevedeli
Tak skolstvo je svinucha co? A to este sa len budu natahovat lebo niektore projektove ucitelky a asistenti nedostanu nic....a to je akoze "pre vsetkych"....spravodlivost jak oci
@lubkavargova1 prečoby nemali dostať ? To je odkiaľ taká info ?
@bellaa3007 ze ludia z projektu by nemali dostat, to je takto zadefinovane. Tuto odmenu dostanu zamestnanci, ktori su plateni zo statneho rozpoctu.
Prečo by ťa mal zamestnávateľ upozorňovať? To si snáď robíš srandu...
@bellaa3007 no lebo su skolky a skoly kde hold nedostanu a to je tvrda realita...a tato otazka sa casto opakuje aj v skupinach a forach a teraz velmi aktualne u uciteliek co dlhodobo maroduju a su na MD, Ci maju narok alebo nemaju na tych 800 alebo nie apreco nie...atd...atd....atd
@bellaa3007 ze ludia z projektu by nemali dostat, to je takto zadefinovane. Tuto odmenu dostanu zamestnanci, ktori su plateni zo statneho rozpoctu.
@namornicka myslíte Nivam ? U nás normálne dávame tým čo sú cez Nivam

Presne ako píšete, museli by ste mať odpracovaný aspoň 1 deň od 1.1.2025 do 31.5.2025. keďže nie je splnena podmienka, príspevok Vám nevyplatia ☹️