Ako získať rešpekt ako zdravotná sestra?
Pracujem v zdravotnictve skoro 20r. Presla som oddelenia ako Aro, urgent, trauma, urologia a interne. Teraz pracujem ako ZS v zariadeni pre seniorov. Mam velke skusenosti a nie raz som zachranila klientov zivot. V praci sa nam vymenil kolektiv a OP ktore su podomnou ma nerespektuju ako schopnu ZS. Maju pocit, ze to vedia lepsie. Rozkazuju mi kedy mam klienta pichnut, ako ho mam osetrovat. Preco mu nedam taku a taku pirulu atd. Ked som sa ohradila ze ake mam skusenosti vysmeju ma.
Problem je, ze neposobim na nikoho autoritativne. Mam skoro 40r no vyzeram tak na 15 tym padom nemam ziaden respekt. Som z toho demotivovana za cely moj zivot sa stretavam iba s pohrdanim a vysmechom pricom lepsie ovladam starostlivost ako zvysne kolegyne. Doktorka od nas sama povedala, ze ma je u nich skoda. Zacinam byt demotivovana a premyslam na odchodom lenze vsade na toto narazam v zariadeniach a v nemocnici.
Tak je načase, Ak mávate nejakú poradu, sa tam o tomto porozprávať. Určite by som to prebrala na porade!!! Vyzdvihnúť uctu, rešpekt atď. Mávate poradu, alebo? Kde ste celý tím atď.
S koľkými pracovníkmi sa ti toto stáva? Ono je možné, že mali nad sebou niekoho, kto im do hlavy natlacil, že iné nie je správne, len takto a toto...tak to s nimi treba prebrať.
Ja by som bola zvedavá že ako môže 40 ročná vyzerať na 15 😅😅😅😅😅
@sisska96 mozno spravanim 😄
Autorka.ja sa ti cudujem ze si s tvojimi vedomostami este na tom mieste. Ja by som odisla na ine miesto. Kde ocenia tvoje skusenosti
Hrozne, že takéto osoby tam pracujú a sa čudujem, že vedenie takéto správanie toleruje 😒. Je smutné, že takýto personál sa stará staručkých ľudí a svedčí to o ich charaktere. Nemyslím, že je problém v tebe. Inak mam 37 a tiež vyzerám na 15 a nebudem to tu nikomu dokazovať.
A tato traposina co tu vznikla oko slová pirula je len dokazovanie svojho ega. Tak isto tu bola ukamenovana pani učiteľka kvôli slovu pančelka.
@chichua určite nevyzeras na 15 a na 25 tiez nie, ale o tom pravda nie je tema.
Som perfekcionistka. Rano babam zadelujem ulohy, 100x ich slusne poziadam aby dbali na cistotu jak na izbe klienta tak aj aby klient bol cisty. Lezim im v zaludku odkedy som sa vedeniu postazovala na jednu OP pretoze vyse krat sa na nu stazovali ostatne, ze nic nerobi a vrchol bol ked jej padla klientka na izbe a zistila som to nahodou druhy den na nocnej kde mi klienta plakala od bolesti. Nikomu nic nepovedala, klientka sa ju bala prezradit pretoze jej vypravala, ze ma tazko choru dceru s rakovinou tak jej nechcela robit problemi. Okamzite som jej volala zachranku. Uz sa klientka z nemocnice viac nevratila. Mala masivne krvacanie do mozgu a prisla prilis neskoro. To bola posledna kvapka. Nebyt jej zatajenia ta pani by si este 10 rokov pozila. Bola zdrava, nebrala ziadne lieky len uz tolko nevladala. Bola u nas necely tyzden
Nahlásila si to?
@esterr_ka nejdem po nikom ako osa normálne som skonštatovala že podľa mna nevyzerá na 15 a. Ani na 25 r. Ak podľa teba vyzerá na 15 r je to v poriadku. Snáď je normálne že ako ľudia mame rôzne názory.
Prekvapilo ma,aká debata sa v úvode strhla kvôli slovku pirula a ze zdravotník pôsobí neprofesionálne keď ju používa, v tomto prípade na sociálnej sieti.. u nas sa toto slovo stale bežne používa...
Môžu učitelia používať slovo "guľa", "opravak", apod?
Papežskejšie ako pápež...
Problém je že si nevieš vynútiť rešpekt.Veď ak niektorá začne zase na drzo povedz že si jej nadriadená a že to do čoho ti ide rozprávať je plne v tvojej kompetencii a že ti do toho nebude rozkazovať.Ak neposlúchnu tvoje inštrukcie znovu pripomeň že sú povinné ťa poslúchať a ak nie tak to budeš riešiť s nadriadenými.A neboj sa to urobiť.
@chichua ak si nás nazvala chuďatami len preto,že si myslíš že vyzeráš na 15 r a my si myslíme,že nie. Čo nie je vôbec kritické,len sme vyjadrili svoj názor. Potom si asi ty nešťastná,keď sa nevieš zmieriť so svojim vekom.
unas je vela personalu a ako kto. su kulegyne opatrovatelky, co makaju jak draci,s tihnu vela, su aktivne v praci, ale casto papulnate a diriguju pomaly aj mna.
je to dost pestre s personalom. su aj take akoby nesvojpravne.
asi by som pisala do rana, keby ich chcem poopisovat. no na pracu opatrovatelky ak by sa hodila maximalne tretina.
Autorka, ako som uz vyssie spominala a po tom tvojom poslednom prispevku, ano, mate tam Culture, kde sa jednoducho o svojich, predpokladam plane platiacich, residentov nestarate.
To co urobila kolegina je neglect, je to nevsimavost hrubeho zrna.
Tu tebe nepomoze nic, pretoze toto sa casom prevali a Ty budes castou tej cvargy.
Preco kryjes kolegine? Henten pad s nasledkom smrti si oznamila? Bola pitva? Islo to ku coronerovi? Nebojis sa o svoje PIN number, registraciu?
Ty si najdi inu robotu, kde si ta budu za tvoje vedomosti a zrucnosti vazit. Nie je nic horsie, ako robite v toxickom prostredi.
Mozes ist do nemocnici na lahsie oddelenie, co ja viem gynekologia, orl, ocne. Ja som neuro povodne, pre mna su uz vsetky oddelenia lahke.
Urcite by som SA s 20 rocnymi skusenostami nezakopala v starobinci
Ja som mala tiez funkciu, musela som z rodinnych dovodov zmenit robotu. A vies co, Tu som za hviezdu a vsetci si vazia moju roboty. Ale ja nepoucujem, ja makam a idem svojim prikladom.

Napriklad fajcia a kaslu ze klient neni obriadeny