Ako zvládnuť pracovné pohovory po prepustení v skúšobnej dobe?
Bola som prepustená v skúšobnej dobe. Teraz musím svojim potenciálnym zamestnávateľom vysvetliť, čo sa stalo. Rozobrala som celú situáciu s mojim kariérnym koučom a on mi potvrdil, že to nebola celkom moja vina. Bola som medzi dvoma mlynskými kameňmi a nech by som spravila v tejto situácii čokoľvek, niekto by bol nahnevaný.Tiež mi potvrdil, že správanie môjho kolegu bolo kontrolné a vykazovalo znaky manipulácie. Podrobnosti sem nechcem písať.
Problém ale je, že som tam zotrvala dva a pol mesiaca. Na pohovoroch sa ma logicky pýtajú, prečo končím. Na jednej strane chcem povedať pravdu, ako to ja vnímam. Na druhej strane mám obavy, že budem vyuerať ako niekto kto kydá na svojho bývalého zamestnávateľa.
Poslala som desiatky žiadostí, mala som 4 pohovory, ale stále nič. Jeden recruiter mi povedal, ze na danu poziciu sa im prihlasilo mnozstvo ludi, a teda si mozu vyberať.
Nie je to jednoduche, vobec.
Prosim ta co robi taky karierny kouc? By ma to fakt uprimne zaujimalo 🙂. Leto je vzdy najhorsie obdobie na hladanie si prace, ludia maju dovolenky, nechce sa im riesit hiring, vacsinou sa to opat rozbehne az po septembri, my to v praci vidime u vsetkych klientov, ze sa nezacinaju ziadne projekty, nevypisuju sa ziadne sutaze.
A pravdu im povedat nemusis, skusobna doba je preto skusobna, ze obe strany skusaju, ci si sadnu. Povedz, ze ste sa obojstranne zhodli na tom, ze ukoncite pracovny pomer.
Prosim ta co robi taky karierny kouc? By ma to fakt uprimne zaujimalo 🙂. Leto je vzdy najhorsie obdobie na hladanie si prace, ludia maju dovolenky, nechce sa im riesit hiring, vacsinou sa to opat rozbehne az po septembri, my to v praci vidime u vsetkych klientov, ze sa nezacinaju ziadne projekty, nevypisuju sa ziadne sutaze.
A pravdu im povedat nemusis, skusobna doba je preto skusobna, ze obe strany skusaju, ci si sadnu. Povedz, ze ste sa obojstranne zhodli na tom, ze ukoncite pracovny pomer.
@petamich predpokladám, že je to iný názov pre personálneho konzultanta z agentúry. Ale rada si to nechám preložiť 🙂.
@anonym_autor Ale preco potrebujes rozoberat podrobne okolnosti odchodu z tvojej prace? Povedz im nieco v skratke "Nezhodli sme sa so zamestnavatelom a preto bolo najrozumnejsie nasu spolupracu ukoncit." A bodka...preco by si im mala hovorit ze nejaky kolega Janko to tam cele zmanipuloval a podobne 🫣.
A je to tvoja prvá práca tých 2,5 mesiaca? Lebo keby robím nábory a vidím že vo firme AA si bola 7 rokov, vo firme JJ 9 rokov a vo firme XX odchádzaš v skúšobnej nezaujíma ma dôvod, V predchádzajúcich prácach si dokázala že vieš na nejakom mieste zotrvať...
@petamich To je kouč, ktorý sa venuje kariérnemu poradenstvu.
@anonym_autor tych 2 a pol mesiaca si musis pisat do zivotopisu?
Však a načo si to uvádzaš do životopisu. Ja napríklad prácu, kde som bola 2mesiace som si doň nedávala nikdy 🙂
@anonym_autor v akej pracovnej oblasti sa pohybujes? Inak tu poslednu pracu by som do cv nedavala a na pohovore by som opisala predosle (ak mas).
@anonym_autor pozri, ak si myslis, ze to bolo nepravom, tak nechapem, preco to nemozes povedat aj na pohovore. Nie kazdy si sadne s kazdym. Maju rovnaku moznost dat ti sancu a pocas skusobnej doby sa s tebou rozlucit. Ak mas ine pracovne skusenosti, tak taketo kratke obdobie zamestnania nemusis vesat nikomu na nos. Alebo si sprav taky zivotopis, kde das len napr. 2025 a uvedies zamestnavatela bez konkretneho obdobia
Máš v životopise viac dier a relatívne krátkodobých zamestnaní alebo nie?
Normalne jednou vetou povedz - Praca nesplnala moje predstavy. Co mas co vysvetlovat. To najhorsie,co mozes urobit je sa hrat na ublizenu a vysvetlovat,kto bol v prave🙈
Tak si to nedávaj do životopisu a mas po probléme 🙈 pokiaľ nemas nejaku extra dlhu dieru v životopise tak by som to tam ani nedávala. Ak veľmi chceš normalne povedz že práca nesplnila tvoje očakávania a hotovo.
Ja som tiez odisla z jedneho zamestnania v skusobnej, na to ta skusobna doba je. Nie len pre zamestnavatela ale aj zamestnanca. A vobec to nikoho nesralo. Je pravda ze predtym som mala nepretrzity pracovny pomer ale uplne mimo odbor toho kde som bola nakoniec prijata. A to som mala rovno pohovor s mojou buducou sefkou.
Este stale to mozes uhrat aj na osobne dovody. A tymto to uzavries.

@anonym_autor a čo sa stalo? Ak sa ťa budú pýtať tak im nemusíš povedať pravdu, snáď nebudú bývalému volať prečo ťa prepustili