Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?
Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.
@anonym_autor veď som napísala, že aj v banke robia, aj na úradoch, na poste, policajti, v nemocnici, proste je veľa ľudí, čo medzi sviatkami pracujú...ale podľa tvojho zmýšľania to asi aj tak nepochopíš
@huxy ale ked si vybrali take povolanie museli s tym ratat. Ja by som v zivote nesla na zdravotnu aj keby ma to bavilo prave kvoli tym pracovnym dobam, nočným a podobne
Keď chodíš poctivo celý rok do roboty dohodni sa s Dr a vezmi Očr na týždeň 🤷♀️ niektorí sme až príliš poctiví. Ja som všetky choroby platala s dovolenkami aby som nebola dlho doma lebo nás je malo a niekedy vypadla celá smena. Dopadla som tak ze dovolenky už nemám a už tretie vianoce nebudem doma ani 24 ani 25 ani 26. Od ďalšieho roka to budem robiť inak. Nechám si dovolenky na koniec roka od 20 do konca roka neprídem a hotovo ako to robia druhí kolegovia rodičia. A keď budu deti choré vezmem Očr a už
@anonym_d152ea ved by ma kolegyne zozrali
@huxy ale ked si vybrali take povolanie museli s tym ratat. Ja by som v zivote nesla na zdravotnu aj keby ma to bavilo prave kvoli tym pracovnym dobam, nočným a podobne
@anonym_autor prosím ta urob nejakej žene po MD radosť a daj výpoveď.Urcite sa nájde taka, co si v tejto dobe bude prácu vážiť a nebude jej vadiť ze nieje 2t doma
Tu ta nikto nepochopí. Ja som naucena z domu ze rodičia vždy boli doma cele sviatky. Starí rodičia tiež. U nás také nebolo ze robilo sa medzi sviatkami. Úplne chápem tvoje rozhorčenie. Je ti ľúto nebyť s rodinou lebo bežne v roku s nimi dokopy ani nemáš možnosť byť však? Ja toho roku robím ale na ďalší si už beriem dovolenku. Ale je pravda ze idem sa s vedúcou dohodnúť ci si tie 2 dní 24 a 25 nemôžem odrobit vopred alebo cez víkend niekedy do konca roka aby som aspoň tie 2 dní bola doma. Inak moje dve dcéry budú na štedrý večer samé 🥹
@sszuzu8 extrem. To co je za zivot toto. To kde robis pre boha?
@anonym_94ebb5 ved jasne ze ked najdem nieco ine tak v sekunde dam vypoved. Hladam stale a nic.
@anonym_autor hlavne sa prosim Ta nezabudni hned informovat na to, kedy je zatvorene, kedy otvorene a ci pred sviatkami a po vianocnych sviatkoch je platene volno a ako dlho. A teda vsetky Ti tu palce drzime, aby si taku pracu nasla, v dobe, ked je dobrej prace malo a bude to este horsie.
@januska12323 nemozem byt ja vkuse doma a kolegyne v praci. Kazdy chce byt doma. Musime sa vystriedat
@anonym_autor kto ti káže byť v kuse doma? Dáš si dva dni po Vianociach, ponavštevuješ rodinu, zješ zákusky a tretí deň ideš veselo do roboty.
A kolegyne čo na to? Nemôžete sa dohodnúť a zastúpiť sa?
@sszuzu8 extrem. To co je za zivot toto. To kde robis pre boha?
@anonym_autor no na hovno zivot, chudatko…skus nestaviat kvalitu zivota na vianociach, ulavi sa ti
@januska12323 no lebo bola autorka naucena, ze 2 tyzdne je v KAZDEJ praci zatvorene. Tak si ju nenahlasila, tak ako to spravi kazdy normalny clovek, ked ju potrebuje a dohodne sa na tom s nadriadenym. Lebo ved na co by chodila do prace, ked tam aj tak nie je co robit vsakze. U nas je vela kolegov, co maju deti a beru si dovolenku, lebo chcu ist prec, za rodinou, na dovolenku a vzdy 1 je k dispozicii. Kazdy rok sa dohaduju.
@muchotrafka298 my sa musim striedat. Myslis ze nejaka ochotna kolegyna sa prihlasi ze budte doma a ja pridem do roboty dobrovolne? To urcite. Ani systemy nefunguju medzi sviatkami,nic. Ale musime tam byt. A nie neda sa s veducou dohodnut pol roka dopredu. Prvy decembrovy tyzden sa robi tabulka kde sa nahlasuji dovolenky. Samozrejme ze kazdy sa tam bude snazit si dat co najviac volna medzi sviatkami. Ale niekto tam byt musi. A nie len jeden ale viaceri. Na silvestra je sluzba dokonca do 17:00
@anonym_autor hlavne sa prosim Ta nezabudni hned informovat na to, kedy je zatvorene, kedy otvorene a ci pred sviatkami a po vianocnych sviatkoch je platene volno a ako dlho. A teda vsetky Ti tu palce drzime, aby si taku pracu nasla, v dobe, ked je dobrej prace malo a bude to este horsie.
@muchotrafka298 a to vy ako viete ci bude prace viac alebo menej? A ze bude horsie? To nemozes vediet co bude
A kolegyne čo na to? Nemôžete sa dohodnúť a zastúpiť sa?
@koniarova kazda chce byt predsa doma. Co myslis ze nejaka pojde za mna dobrovolne? Kazda mame deti,rodiny...
@muchotrafka298 a to vy ako viete ci bude prace viac alebo menej? A ze bude horsie? To nemozes vediet co bude
@anonym_autor no logicky to vie ako kazdy uvedomelý clovek, ktorý vidí co sa v tomto štáte deje.Firmy idú prepúšťať
@anonym_autor Máš pravdu, taký život nemá cenu a robiť deťom Vianoce už vôbec.
No nič, idem navrhnúť manželovi i dcére, aby išli rovno skočiť z mosta, ale dať výpoveď. Tiež majú ísť do práce i 24.decembra.Muz mal mat síce aspoň 5 dní voľna medzi sviatkami, ale zrušili mu ho. Svinský život. Všetci budú celé sviatky doma a len ty, môj muž, dcéra a predavačky v práci. Fuj, fuj, fuj!
@abbey1 veru zivot o nicom. Mate to este horsie ako my.
Takze počas 2 týždňov nepozeraj TV, nepocuvaj rádio, nepoužívaj internet
V žiadnom prípade nepoužívaj vodu elektrinu plyn telefón
Nechod do obchodu po čerstvé pečivo, mliečne výrobky, žiadne šunky, ovocie a
zeleninu
Nech tá ani nenapadne ísť s chorým dieťaťom k lekárovi a následne do lekárne
netankuje na pumpe na pumpe, ak by tá niekto napadol okradol nevolaj policajtov, ak nebude horieť nevolaj hasičov
Nieže pôjdeš do kina, alebo pôjdeš na nejaké povianočných výpredaje
Takze : lekári, sestričky, lekárnici, záchranári, technici, policajti, požiarnici, šoféri, zavoznici, skladnici, elektrikári, vodári, plynári, obchodníci s predavačky, pekári, mliekarní, masiari, …. títo všetci by sa mali podľa tvojej logiky zrútiť
Mein Gott
PS ospravedlňujem sa na ktorých som zabudla
@pribinak tito vsetci si vybrali taketo povolania asi dobrovolne.
@anonym_autor Uplne ta chapem. Ja som mala pracu,kde sme chodili do prace stale,jedine 3 dni sme boli doma cez Vianoce. A vacsina znamych mala volno 2-3 tyzdne. Ale zeby som sa z toho rucala? Nemozes si zobrat dovolenku aspon par dni navyse? Nejako sa prestriedat s kolegovcami?
@anonym_autor myslis? Môj známy je pekár, aj on by rad spinkal do 10.00 hod ale hold musí vstávať o 4.30 lebo úcty treba platiť, hypotéka sa tiež sama neplatí, ….
Takáto logika ? IQ húpacieho koňa. Fakt písať len ako anonym
@anonym_autor to mas pravdu, ze nemozes vediet co bude. Velke firmy zacali prepustat, kumulovane pozicie, outsourcingy do Indie a lacnych krajin, nahradzanie urcitych pozicii AI. Toto sa Ti zda ze nic sa nedeje? A ze prace nebude menej? Bude, lebo budu rusene pozicie, firmy budu setrit ako budu vediet. A prve setrenia robia tymto sposobom, ze skrtaju zamestnancov, lebo platy a odvody nie su zrovna mala polozka.
Pises o tom,ze sa striedate s kolegynami, tak snad tam nebudes kazdy den. na to, aby si mala volno, si mala mysliet v dostatocnom casovom predstihu a tiez sa rozumne dohodnut s kolegynami na systeme, kedy tam ktora bude a ktora bude mat dovolenku.
@koniarova kazda chce byt predsa doma. Co myslis ze nejaka pojde za mna dobrovolne? Kazda mame deti,rodiny...
@anonym_autor vsak ale sa teda prestriedajte, nechapem…jeden den jedna doma, druhy den druha, si to podelte. Ci teda fungujete stylom vsetko alebo nic??
@anonym_d152ea ved by ma kolegyne zozrali
@anonym_autor ale tak zozieras sama seba. Na lekára ti nikto nič nepovie. Ochorelo dieťa a bodka
@anonym_autor aj ty si si svoje zamestnanie vybrala dobrovolne. Na to, ze sa zamestnavatel rozhodol nedat vam volno cele zimne prazniny ma urcite dovody, je to jeho rozhodnutie a nemusi si ho od teba nechat odobrit. Ty sa alebo prisposobis situacii alebo nie. Ale rozhdne to nie je dovod na to aby si sa rucala. Ale ak je to pre teba dovod na vypoved, tak este si dovolim taku poznamku: Ak aj zajtra podas vypoved, od 1.12. ti zacne bezat vypovedna lehota, aj pri tej najkratsej, mesacnej, budes musiet cely december odrobit. Takze vypovedou sviatky nevyriesis.
@anonym_autor och,ty chudiatko,riešiš 💩
Daj výpoveď,drbni šéfke na stôl kľúče od kancla,pichačku,spisy... /vyber si,čo potrebuješ/ a povedz,že končíš okamžite z dôvodu,že nemáš 2 týždne voľno
Moja zlata zivot o nicom by bol keby ste nemali co do ust alebo ste nemali zdravie. Sa uvedom. Raz pride cas kedy budes fnukat ako rada by si vratila tieto casy ktore mas teraz
Ale na to musis prist sama
@januska12323 nemozem byt ja vkuse doma a kolegyne v praci. Kazdy chce byt doma. Musime sa vystriedat
Tak somsa zas dobre zasmiala
@anonym_autor predstav si, že ja som v práci 23 denná, 24 nočná, 27 denné, 28 nočná všetko 12 h zmeny. A ešte si predstav, že od 15.12 do 6.1 mame zakázané si brat dovolenky
Odkedy som nastúpila do práce, tak vždy pracujem medzi sviatkami. Áno, celá rodina bola predtým doma na sviatky - učitelia, ale absolútne som sa z toho nerúcala. Manžel, vtedy priateľ mal vždy medzi sviatkami povinnú dovolenku, prežili sme to bez hádzania z mosta. Aj teraz keď máme dieťa, som rada, že on s ním bude doma a nemusime ísť do práce medzi sviatkami. Ja mám vyslovene problém si vziať dovolenku v čase školských prázdnin, takže maximálne by som si vedela vziať voľno v tom čase 1 deň. Ale práca mi v inom vyhovuje, nie je to dôvod dávať výpoveď. Veď keď sa môžete s kolegyňami prestriedať, zober si nejaké 2 dni voľno a z 5 dní máš hneď týždeň
@muchotrafka298 a este ponadavat ako je mozne, ze 25. nie je otvorene Pepco a dokonca ani IKEA
@anonym_autor v takýchto situáciách som vždy navrhovala , niekto dovolenku pred sviatkami niekto po.. 2 týždne to nebudú ale lepšie ako nič. Na jednej strane tá chápem aj ja som radšej z rodinou, no dôvod na rucanie to nie je robila som to ak pravidelne a hlavne Silvester.... Btw treba aby sa kolegyne medzi sebou dohadovali už skôr. Poznám aj takých čo im vyhovuje ujsť do práce.

Veď už dávno si chcela dať výpoveď lebo parkovanie atď... No vidíš, máš ďalšiu zámienku