icon

Ako zvládnuť prijímacie konanie na pozíciu asistentky na súde?

domianka
14. apr 2024

Prosím Vás, prijímacie konanie na pozíciu asistentky na okresnom súde. Odpis textu na rýchlosť sa robí na počítači. Zaujíma ma, ako je to s chybami? Normálne si opravím a píšem ďalej? Test na geamatiku a odborný test sú náročné? Aké otázky bývajú? Spomeniete si niekto? Ďakujem veľmi pekne za pomoc.

kiki68
14. apr 2024

@domianka moja teta to roky robila, opravuje sa to nasledne. Tam musis stihat to zapisovat podla toho, co hovoria. Plus musis nachystat ten spis potom dalej a ide to dalsim ludom do ruk. Co viem, ze bola najhorsia cast prace , ze nemas ani vikendy casto volne a musis mat pohotovost. Nakolko vsetko musi aj zrychlene prejst cez sud. Teta ma z toho pisania uplne znicene ruky. Tiez spominala, ze su sudcovia a prokuratori, co maju pochopenie a aj ti, co velmi stresuju a musi clovek lietat, lebo chcu mat vsetko hned Komplet pripravene

hipuska
14. apr 2024

@kiki68 ona sa pýta na prijímacie konanie.

Opravis a ideš ďalej. Tým pádom sa ti znizi rýchlosť písania.

domianka
autor
14. apr 2024

@hipuska, ďakujem. Toto som potrebovala. A ohľadom tých otázok mi neviete poradiť, prosím?Iné skúsenosti si tiež rada prečítam.

xsandrax
14. apr 2024

@domianka chyby si môžeš počas písania opravovať, ak budeš stíhať, ale počítaj s tým, že určite bude vypnutá korekcia gramatiky

domianka
autor
14. apr 2024

@xsandrax ďakujem. Korekciu mi netreba. Ovládam strojopis, len chyby som nevedela, ako sa riešia.

debra
16. apr 2024

@domianka ahoj..ja robim asistentku na okresnom sude.Ak mas nejake otazky kludne sa pytaj.

xtina1711
20. feb 2025

@debra ahoj prosím ta ešte robíš asistentku?

domianka
autor
20. feb 2025

@xtina1711 ahoj, nakoniec som bola úspešná, a teda tiež pracujem ako asistentka.

xtina1711
20. feb 2025

@domianka a prosím ta na akom sude?nemyslím mesto nič súkromné len ma zaujíma udem na pohovor na správny súd na asistentku..nevedel by si mi zhrnúť aký bol tvoj pohovor pripadne nevieš mi povedať niečo o správnom sude?budem ti vdacna

xtina1711
20. feb 2025

@domianka aha vidimzw na okresnom.

domianka
autor
22. feb 2025

@xtina1711 keďže ide o správny súd, tak náplň práce nepoznám. U nás je veľmi dôležité ovládať Kancelársky a spravovací poriadok, 543/2005, tam je obsahovo zhrnuté takmer všetko. Takže sa treba určite oboznámiť s kľúčovým zákonom, predpisom, pre asistentky na správnom súde. My sme mali sme tento "náš" spomenutý v pozvánke na výberko, v ústnej časti boli otázky práve z neho.

domianka
autor
22. feb 2025

@domianka https://www.zakonypreludi.sk/zz/2015-162#cast1, toto by som si určite naštudovala.