icon

Ako zvládnuť toxické pracovné prostredie?

kawezsi
17. dec 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte kolegyne, kolegov, ktorí Vás ohovárajú, že sa stále zaúčate pri práci, robia z Vás blbú atď.

Všimla som si toto správanie po 2 mesiacoch, táto práca ma baví i keď mám 0 prax, povedala som aj vedúcej, že mi to trvá dlhšie než sa naučím. Vedúca je fajn, ale kolegyne, ktoré sú 3 tak ma urážajú poza môj chrbát a robia si posmešky na môj účet. Práca je aj dobre platená a vyhovuje mojím štandardom , nerada by som odchádzala. Môžem podať sťažnosť riaditeľovi alebo si mám na to zvyknúť a jedným uchom dnu, druhým von

mimaapeto
17. dec 2025

si tam nová, jedným uchom dnu druhým von, pracuj na sebe nech sa čím skôr zaučíš.. a keď to bude pokračovať aj potom normálne sa ich opýtaj čo im vadí.. držím palce 🙂

krasneleto
17. dec 2025

kolegyniam urci hranice, osobne by som za nimi isla a oznamila, nech s takymto chovanim prestanu, ze je to jednak na dospele zeny odveci a jednak urcite nie v sulade s firemnou kulturou... a teda s dovetkom , ze sa tesis , ze oni spadli z neba rovno zaucene a islo im vsetko na prvu...

simona20201309
17. dec 2025

@kawezsi nikdy nepočúvaj rady typu mimaapeto☝️
Nikdy si na takéto správanie nesmieš zvyknúť. To je taky zastaraly názor držať hubu a krok.
Jednoznačne napísať veducemu. Daj text niekomu prečítať, aby ti malo hlavu aj pätu.
Prestanme už konečne zatvárať oči pred sikanou!!!! Ja som si tým prešla, a posunulo ma to v pred.
Toto robia len tie, ktoré sa cítia tebou veľmi ohrozené. Takéto prostredie ta bude pomaly ničiť a čím skôr dáš tomu stopku tým lepšie. Oni neprestanu, bude sa to len zhoršovať. Takým bestiam sa stačí niekedy postaviť len raz, aby pochopili, že im toto nedovolís
Držím prsty

anonym_45e320
17. dec 2025
@simona20201309

@kawezsi nikdy nepočúvaj rady typu mimaapeto☝️
Nikdy si na takéto správanie nesmieš zvyknúť. To je taky zastaraly názor držať hubu a krok.
Jednoznačne napísať veducemu. Daj text niekomu prečítať, aby ti malo hlavu aj pätu.
Prestanme už konečne zatvárať oči pred sikanou!!!! Ja som si tým prešla, a posunulo ma to v pred.
Toto robia len tie, ktoré sa cítia tebou veľmi ohrozené. Takéto prostredie ta bude pomaly ničiť a čím skôr dáš tomu stopku tým lepšie. Oni neprestanu, bude sa to len zhoršovať. Takým bestiam sa stačí niekedy postaviť len raz, aby pochopili, že im toto nedovolís
Držím prsty

@simona20201309 tak ale to jeden zamestnanec nevyriesi. Ak si tri, tak asi tam je nejaka nezdrava kutura (ktoru vybral a toleruje manazmebt). To nie je jedna kolegyna, ktoru by bolo treba vyhodit. Ona sa vzoprie, bude z toho halo, nakoniec jej ak tak bude tak neprijemne, ze radsej odide a ked sa znovu niekto vzoprie bud sa nieco zmeni alebo to este potvra. Ale ju to bude stat terqz miesto, ktore tak lahko inde nenajde, hoci bude hrdinka a priekopnicka lepsej firemnej kulturry pre dalsich, ak sa na to pozeras z dlhodobeho hladiska. Akoze uctyhodne, ale ak clovek potrebuje prachy, tak radim byt ticho a hladat inde.

anonym_9843b8
17. dec 2025

@kawezsi myslím, že najlepšie by bolo tu tému otvorit. Na začiatok s nejakou kolegyňou, ktorá sa ti zdá ešte z nich ta lepšia. Je v poriadku, ak robíš chyby, veci inak, než sú ony zvyknuté, pokial na sebe pracuješ a zlepšuje sa to, veď sa ešte zaucas. Nedostatky, kritiku tvojej prace ti môžu povedať aj otvorene nie poza chrbát - zároveň aj s návrhom, co by pomohlo.
Ak sú to posmešky na tvoju osobu, je to viac o nich a nie o tebe. Nebrala by som si to k srdcu, možno úprimne reagovala, že každý mame nejaké chyby a nezapacime sa všetkým, že si si toho vedomá a napriek tomu dufas, že si budete časom rozumieť, lebo by ste mohli byt fajn kolektív.

Ak je vedúca fajn, je prirodzene ju informovat a o svojich problémoch povedať. Znamená to, že k nej máš dôveru, nie je ti ľahostajne, čo sa deje, máš snahu veci riešiť, ona bude zároveň vedieť, čo sa deje a čakám, že ti pomôže.

Podľa mna je najhoršie zostat ticho, kdesi vnutri sa zožierať, hnevať sa, bat sa ozvať, lebo len tak sama od seba sa situácia nezmení. Existuje však viacero možnosti, čo môžeš urobit. Naber odvahu. Čo najhoršie sa môže stat? Držím palce.

vorkola
17. dec 2025

@kawezsi Najskor si pohovor s tou veducou.mozno ich uprace...bolo by dobre,keby si tie ich posmesky nahrala, ab si mala dokaz..Ja som to raz vyuzila a bo pokoj

janinah
Včera o 14:05

Si tam 2 mesiace a uz ideš podavať sťažnost,aha,tak super...
Ked sa 3 teda vsetky bluzke kolegyne tak spravaju,tak by som sa zamyslela,či na to nahodou nemaju dôvod a snažila by som sa o dosť viac...
A chodit vykladať veducej,ze ti to dlhsie trvá kym sa naučíš? No...