icon

Ako zvládnuť zásahy šéfky do osobného voľna?

5. okt 2025

Ako by ste riesili nasledujuce... sefka mi zavola, ci mozem vziat sichtu, pretoze niekto je chory/ma dovolenku, ale je to zrovna v den, ked ja mam volno alebo dovolenku.

Naposledy som si brala dovolenku minuly rok v oktobri, takze je to rok, co som bez dovolenky. Tento rok som este dovolenku nebrala, nechala som si ju na sept/okt/nov a sefka o tom vie. Tento cas chcem stravit s manzelom, rodinou, mame uz spolocne plany, ja mam ortodonticku liecbu, ktoru som si naplanovala tiez tak, ked mam volno, aby som nechybala v praci.

Mam to narocne aj v tom, ze pracujem na smeny, do toho si robim vysku (ju to nemusi zaujimat, viem), takze oddych potrebujem ako sol.

Ale sefka zavola, akoby som bola jedina na svete, ze nevie zohnat nikoho na zaskok do prace. Dost ma uraza, ze vobec nerespektuje moje volno, moje sukromie, pritom vie, ze rok idem bez dovolenky.

mane01
5. okt 2025
@anonym_autor

@pribinak V podstate mas pravdu. Ale tu sa na to hra.

@anonym_autor vsade sa na to hra… a vsade sa najde aj nejaky idiot, na ktorom sa potom vsetci vezu… takze sa nauc povedat nie.

zmrzlinka2021
5. okt 2025

@anonym_autor

Ja tu budem reagovať inak.

Slušnosť a úcta k človeku káže zodvihnúť. Šéfka nič neprikazovala ale slušne sa spýtala. Je úplne ok povedať nie. A šéfka to bude rešpektovať.

Pre mňa osobne zdravé a harmonické pracovné prostredie je veľmi dôležité. Treba komunikovať a pristupovať k druhým s úctou.

Aj čo sa týka kariérneho postupu - polovica úspechu sú kvalitné a úprimne vztahy

laila22
5. okt 2025
@anonym_autor

@janickacrazy Ja mam v ten den volno, takze si ho brat nemam dovod.

@anonym_autor ušetrila by si si dovolenku, minimálne taký dôvod máš. A máš naň zo zákona nárok.

autor
5. okt 2025
@laila22

@anonym_autor ušetrila by si si dovolenku, minimálne taký dôvod máš. A máš naň zo zákona nárok.

@laila22 Ale ja mam v ten den volno, nie dovolenku.

autor
5. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Ja tu budem reagovať inak.

Slušnosť a úcta k človeku káže zodvihnúť. Šéfka nič neprikazovala ale slušne sa spýtala. Je úplne ok povedať nie. A šéfka to bude rešpektovať.

Pre mňa osobne zdravé a harmonické pracovné prostredie je veľmi dôležité. Treba komunikovať a pristupovať k druhým s úctou.

Aj čo sa týka kariérneho postupu - polovica úspechu sú kvalitné a úprimne vztahy

@zmrzlinka2021 Problem je ten, ze ona to nerespektuje a este prehodi medzi recou, ze je divne, ze zrovna v ten den mam termin u lekara. Uctu by mala preukazovat aj ona mne, a to napriklad tym, ze ked vie, ze rok taham bez dovolenky, tak ma ma nechat oddychovat.

mizoko
5. okt 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 Problem je ten, ze ona to nerespektuje a este prehodi medzi recou, ze je divne, ze zrovna v ten den mam termin u lekara. Uctu by mala preukazovat aj ona mne, a to napriklad tym, ze ked vie, ze rok taham bez dovolenky, tak ma ma nechat oddychovat.

@anonym_autor ale jej je to jedno. To tebe by nemalo byt

autor
5. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor ale jej je to jedno. To tebe by nemalo byt

@mizoko Viem, len reagujem na komentar zmrzlinky, ale jej reakcie su dost divne, aj v inych temach.

zmrzlinka2021
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale ten rešpekt musíš ty požadovať. Prečo si necerpala dovolenku?
Vôbec nereagovať na to čo je divne a čo nie. Je mi to ľúto, vtedy nemôžem. Nerozvadzat

autor
5. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor ale ten rešpekt musíš ty požadovať. Prečo si necerpala dovolenku?
Vôbec nereagovať na to čo je divne a čo nie. Je mi to ľúto, vtedy nemôžem. Nerozvadzat

@zmrzlinka2021 Ja som dovolenku necerpala z toho dovodu, ze v septembri mi zacala skola a tak by som potom nemala moc volna. Preto som si dovolenku odlozila az na tieto mesiace, aby som zvladla pracu a skolu. A toto vedela dopredu, povedala som jej to.

zmrzlinka2021
5. okt 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 Ja som dovolenku necerpala z toho dovodu, ze v septembri mi zacala skola a tak by som potom nemala moc volna. Preto som si dovolenku odlozila az na tieto mesiace, aby som zvladla pracu a skolu. A toto vedela dopredu, povedala som jej to.

@anonym_autor tak ďalej s ňou o tom nediskutuj.
Slušne povedz nie a bodka.

autor
5. okt 2025

A tento rok kolegyna zase na sviatky akoby nahodou ochorie, takze ja mam mat volno 24 decembra, ale sefova je schopna ma cez sviatky volat.

anonym_ff9010
5. okt 2025
@anonym_autor

A tento rok kolegyna zase na sviatky akoby nahodou ochorie, takze ja mam mat volno 24 decembra, ale sefova je schopna ma cez sviatky volat.

@anonym_autor a verím, že ty pobežíš, lebo sa nedokážeš správať asertívne. Popracuj na tom

autor
5. okt 2025
@anonym_ff9010

@anonym_autor a verím, že ty pobežíš, lebo sa nedokážeš správať asertívne. Popracuj na tom

@anonym_ff9010 Neexistuje, pride mi rodina.

maranta_leuconeura
5. okt 2025

Ale ty nemusis mat dovod neprist. Tvoj dovod je ze ti tam nevychadza zmena alebo beries dovolenku. Nepotrebujes sa obhajovat koncertom, klavirom, lekarom, navstevou, nicim.
Sefke nabuduce povedz nemozem a ked s spyta preco tak povedz ze uz tam mas iny program. Aky? Sukromny. Nic jej konkretne nehovor.

pomada12345
5. okt 2025

Ahoj toto som prežila ,až napokon som to vzdala, dala výpoveď. V práci to robila aj ostatným ti to brali za samozrejme,. Choreeee, obmedzovanie.Stanoviš si pravidla, aj tak šefka ma pravdu. Šikana,........

sisaka
5. okt 2025

@anonym_autor jedna z mála tém, kde sa všetci viac menej zhodnúť. Autorka, tebe neostáva nič iné len popracovať na sebe.
Šéfke kľudne dvihaj tefon, ak chceš, ale jednoducho jej návrhy odmietni. Stačí povedať nie, nemôžem, ty nie si povinná jej vysvetľovať svoj program, aktivity, prečo začo načo. Ak nie si schopná povedať nie, tak telefón nedvyhaj a nebudeš musieť s ňou nič rozoberať.

motylik2559
5. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko Je to tak, mas pravdu a uvedomujem si to. Aj na tu exkurziu nikto nechce, tak ma tam chcela dosadit.

@anonym_autor Ahoj, tak na exkurziu nikto nechce, nerespektuju tvoje volno a hrate sa na tím? Autorka uz som citala vselico...ale k tomuto ti poviem jedno, a to, ze na tím sa hras iba ty!
Bud budes vyplakavat dalej a tym padom nech ti tu dame rad aj 20 a nespravis aj tak nic a skoda zalozenej temy, alebo sa konecne pozbieras a spravis nieco z toho co ti tu radia zeny🙄🤷‍♀️

vladuska20
5. okt 2025
@anonym_autor

@hederamonstera Viem, ze mi to chyba, neviem preco mam akoby strach povedat nie. A ak uz poviem nie, tak sa hned obhajujem a vysvetlujem preco nie 😔

@anonym_autor chod na pnku alebo bud stale ,,,defka pre vsetko,,,tak sa takym akoze ,,,nadava,,,Odrbes si zdravie a bude to este horsie a dlhsia doba liecenia.Tak bud sebecka,mas na to narok a nezdvihaj tele.nech si sefka poradi aj bez teba.Ja nikdy nadcas nerobim,odmakam si svoju sichtu a nikto ma ani neotravuje,lebo sama poviem,ze som rada,ze mozem robit pri malom a nieto tahat vkuse,co si.Ale ak robite na smeny,mate to divne urobene.Lebo kazda smena ma svojich majstrov a ti volaju prave z inych smien a je ich vela.Alebo ked nezozenu tak sa tam nerobi.

rozculena
5. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor no je to môj manžel 😌 šéfa skoro roztrhlo. A? Zvládol to aj bez môjho muža 😜

@mizoko to už aký debil by žiadal od zamestnanca preložiť svadbu 😨

mizoko
5. okt 2025
@rozculena

@mizoko to už aký debil by žiadal od zamestnanca preložiť svadbu 😨

@rozculena nájde sa taky 😁

cacianka
5. okt 2025

Zažila som " šéfov" toľko, že ma to už vycvičilo. Bola som ochotná a ústretová, ale moja hranica padla pred 2 rokmi, ten najväčší tresk , keď si šéfka na mňa sadla, lebo som neurobila to čo mala riešiť vedúca jedného oddelenia. Lebo medveď. Zásadne nedvíham súkromný mobil nieže po pracovnej dobe, ale ani cez. Bodka. Šéfke, jej asistentke a jej poskokom.

autor
6. okt 2025

Baby tak sefka mi pisala, ze chce priniest potvrdenie, ze idem k lekarovi. Podotykam, ze v case mojho volna.

mayflowernl
6. okt 2025
@anonym_autor

@pribinak Lebo sme jeden "tim".

@anonym_autor jeden tim a ten isty plat vs jedno psychicke a fyzicke zdravie

cacianka
6. okt 2025
@anonym_autor

Baby tak sefka mi pisala, ze chce priniest potvrdenie, ze idem k lekarovi. Podotykam, ze v case mojho volna.

@anonym_autor ignoruj. nemá nárok vedieť aké povinnosti a program máš v čase svojho voľna/dovolenky. a kľudne ju zablokuj, je to tvoj súkromný mobil, ty niesi povinná používať ho na služobné potreby. mne sa snažila volať jedna vedúca iného odboru, zablokovala som ju. Túúúúdle ! s normálnymi a príjemnými ľuďmi nemám problém, v prípade potreby si zavoláme, ale takéto ehmm kravy blokujem.

bucko555
6. okt 2025

Mne chcela tak vedúca zrušiť deň dovolenky ktorý som mala nahlásený pol roka....že čo keby mi ho zruší a dôjdem do práce....som jej povedala že ten deň voľna mať bude a ak mi zruší dovolenku idem na paragraf...

sense
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vidno aký ste tým. Ja akonáhle mi skončí sichta pracovný telefón vypínam. Aj ja mám nárok na oddych, voľno, dovolenku

rivini
6. okt 2025

@anonym_autor ked som na platenej dovolenke, pracovny mobil necham v kancelarii. Sukromny nedviham. V krajine, kde pracujem, je byt rok bez dovolenky protizakonne a moje personalne oddelenie dokonca upozornuje sefov, ak si ich zamestnanec nenahlasil viac ako 10 mesiacov dovolenku. A ono je to velmi jednoduche, staci povedat, „mam rok naplanovanu dovolenku a nemozem“. Ona je sefka, je to jej problem…

lienka.7
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak nech sa milá šéfka obráti na niekoho iného z tímu. Ty vtedy žiaľ nemôžeš. Bodka

sense
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v čase tvojho voľná nemusíš žiadne potvrdenie nosiť, máš voľno nemáš šichtu, nemáš piket ...máš voľno, na ktoré máš zo zákona narol

luxus10
6. okt 2025

o aky druh prace sa jedna?