icon

Ako zvýšiť sebavedomie a nájsť prácu po rokoch doma?

4. máj 2025

Prosím Vás nedarí sa mi nájsť prácu. Ale nejde ani tak o to, ale aj to, ze mam hrozne nízke sebavedomie. Hanbím sa ist niekde sa opýtať. Neviem kde začať... školu mam dobru ekonomickú, chodím aj na VŠ. Hlavne aj koli tomu, aby som bola medzi ľuďmi. Bolo to ťažké sa začleniť medzi ludi. Cítim sa ako taka ubožiačka. Manzel zarobí veľmi dobre, niesom odkázaná na peniaze, ale ten pocit nedokážem v sebe akosi potláčať. Sama stale doma

oceanahory
4. máj 2025

A vies, ze praca nie je jedine miesto kde sa da socializovat? 😁 Mas nejake konicky, preco nechodis napr. na skupinove cvicenia, kurzy, rozne ine skupinove aktivity...ja kebyze nemusim, tak asi nejdem pracovat 😅 a teda vedela by som sa plne lepsie zamestnat skrz veci a aktivity, ktore ma bavia. Ak mas problem vo vseobecnosti so socializaciou, tak praca nemusi vsetko riesit...skor by som sa obratila na odbornika, nech ti pomoze so sebavedomim a ako sa mas pohnut zo svojej komfortnej zony.

luccija
4. máj 2025

Nájsť si zatiaľ len brigádu niekde v administratíve?
Alebo niekde inde len, aby si sa otukala a išla medzi ľudí.Ked máš peniaze ísť cvičiť, venovať sa sebe ísť na pedikúru...aj vydržať s deťmi 10 r je úspech🤪máš to len v hlave a znova nabehnes

zobaka
4. máj 2025

z prace mozes mat este vacsie uzkosti ak natrafis na blbu nadriadenu, ci zamestnancov, skus sa zamysliet nad niecim vlastnym, ked mate dostatok financii

sweetdreams1
4. máj 2025

Posielaj si životopisy , sleduj inzeráty.... Kto hľadá, nájde, hoci hľadanie prace vždy chvílu trvá. Držim palce.

michaela329
4. máj 2025

Choď na brigádu - pokojne aj niekam do obchodu oblečením. Postupne naberies sebavedomie v styku s ľuďmi.

miadi
4. máj 2025

Skus ist k psychologovi zistit preco sa tak citis kde sa to v tebe berie preco mas take nizke sebavedomie . Mozes mat aj nejaku diagnozu antisocialnu alebo fobie , Ked zistis z coho to prameni mozes na tom pracovat .Upraces si v hlave a potom si lahsie upraces zivot .

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
4. máj 2025

Uz si dlho doma a uz si zvyknuta, ani si to neuvedomujes, ze to bude tym, zacni si hladat pracu, aj ked to narusi tvoje pohodlie a aj ked pracu surne nepotrebujes, ale budes sa neskor citit lepsie.

balerina2025
4. máj 2025

zacni na nejakom 1/2 uvazku.

autor
4. máj 2025

Ďakujem dievcata za povzbudenie. Ja sa prace nebojím kludne by som isla aj upratovať aj s vysokou školou. Pre mňa to nieje hanba. Manzel ma firmu zaraba dobre a presne asi mne chyba to take socializovanie. Niekto si možno mysli, ved ma veľký dom luxusné auto co jej chyba? Ale verte mi ci nie chyba mi ten kontakt s ľuďmi. Po kávičkach a fotkách nemám chuť chodit aj keď mám na to peniaze... mam všetko a aj tak cítim take prázdno. Možno je to priblem v hlave. Ved mam krasnu rodinu, chodíme po dovolenkách a aj tak stále mi chyba ta práca, taka obyčajná

tehulka2011
4. máj 2025

a kde je akoze problem, ved chod upratovat

balerina2025
4. máj 2025

uplne ta chapem, proste 10rokov je naozaj vela, vobec sa necudujem.
zacni pomalymi krokmi, drzim palce

guiseppinka
4. máj 2025

Nevies robit u muza v praci? Budes mat istu cinnost, mozes postupne pridavat v kontakte s ludmi, aby si vysla zo svojej komfortnej zony..

slovakboy
4. máj 2025
@guiseppinka

Nevies robit u muza v praci? Budes mat istu cinnost, mozes postupne pridavat v kontakte s ludmi, aby si vysla zo svojej komfortnej zony..

@guiseppinka u muža nie. To je akoby furt závislá od jeho rozhodnutí. Treba začať na nejakej aj nižšej pozícii a postupne sa zlepsovat a naberať skúsenosti zručnosti odvahu. Po 10 rokoch sa aj pracovne návyky stratia. Hoci doma okolo deti makala od rana do večera v práci je to iné.

guiseppinka
4. máj 2025
@slovakboy

@guiseppinka u muža nie. To je akoby furt závislá od jeho rozhodnutí. Treba začať na nejakej aj nižšej pozícii a postupne sa zlepsovat a naberať skúsenosti zručnosti odvahu. Po 10 rokoch sa aj pracovne návyky stratia. Hoci doma okolo deti makala od rana do večera v práci je to iné.

@slovakboy u muza kvoli tomu, aby po 10 rokoch nabrala skusenosti. Lebo s 10 rocnou medzerou v cv bude mat co robit v pretlaku administrativnych kandidatov...

lenka2710
4. máj 2025

Viem presne o com píšeš, ja mam to iste! Teraz sa mi podarilo nájsť si brigádu, predavam priesady na trhu a som spokojná! Som medzi ľuďmi, ráno najmladšieho zavediem do škôlky, poobede s kľudom vyberiem a veru, keď som šla prvý deň, mala som sto chutí sa otočiť, normálne mi bolo zle, 10 rokov doma je 10 rokov! A aj práca sa hľadá na figu, keď máš deti a ešte k tomu najmladšie každú chvíľu choré 🤷‍♀️

autor
4. máj 2025
@lenka2710

Viem presne o com píšeš, ja mam to iste! Teraz sa mi podarilo nájsť si brigádu, predavam priesady na trhu a som spokojná! Som medzi ľuďmi, ráno najmladšieho zavediem do škôlky, poobede s kľudom vyberiem a veru, keď som šla prvý deň, mala som sto chutí sa otočiť, normálne mi bolo zle, 10 rokov doma je 10 rokov! A aj práca sa hľadá na figu, keď máš deti a ešte k tomu najmladšie každú chvíľu choré 🤷‍♀️

@lenka2710 ano tiez mam ešte male deti. Kebyze sú veľké, že sa vedia ako tak o seba postarať tak neriešim. Sú v takom veku, ze jeden skola 1.stupen a mala v skolke. Tiež si hľadám brigádu, len ani tu brigádu nieje ľahké nájsť

autor
4. máj 2025
@slovakboy

@slovakboy k mužovi nemozem ani ist, on ma firmu v zahraničí. Veľa krát som uz uvažovala, ze pôjdeme za nim. Ale deti majú tú svojich starých rodičov, rodinu, kamarátov a to im nechcem urobiť. Sama som žila v zahraničí a bolo to dosť také na psychiatriu.

autor
4. máj 2025
@balerina2025

uplne ta chapem, proste 10rokov je naozaj vela, vobec sa necudujem.
zacni pomalymi krokmi, drzim palce

@balerina2025 ďakujem, ste mila

autor
4. máj 2025
@tehulka2011

a kde je akoze problem, ved chod upratovat

@tehulka2011 ďakujem aj za takúto odpoveď.

balerina2025
4. máj 2025

niekedy naozaj netreba tlacit na pilu, toboz ked ste nie financne na tom zle. a ekonomicka, ved super, mozete robit ucto ci fakturantku, to sa najde aj na 1/2 uvazok

liz_lemon
4. máj 2025

zapracuj na pravopise, gramatike

eliska13
4. máj 2025
@liz_lemon

@liz_lemon má tam dva krát tu istú chybu niekto ťa žiadal o korektúru?🤔

pralinka86
4. máj 2025

Skus hladat polovicny uvazok mozno na zaciatok alebo teda aspon flexibilnú prac.dobu, čiastočný HO, nejaka juniorska pozicia.. ked ti to nesadne, mozes predsa odist a skusit inde, ako mnoho ďalších ľudí

tiika
4. máj 2025

Pozri, určite máš nejakú svoju hodnotu a čo cenné ponuknut. Pred tým si kde pracovala? Boli s tebou spokojní? Čo najviac si na tvojej práci vážili, aké boli tvoje silne stránky? A čo teraz, ako pristupujes k svojim povinnostiam v domácnosti, čo ta baví, ako vychádzaš s členmi rodiny?
Napr. si spoľahlivá, preberas zodpovednost za určite veci, riešiš ich nacas, vieš plánovať a organizovať, udrzujes poriadok, máš prehľad a systém vo financiách, vieš komunikovať svoje potreby a zaujimas sa i potreby a problémy ostatných, vieš im načúvať, byt empatická, pomáhať, nachadzat spolocne riešenia, dohovoris sa v cudzom jazyku (keďže chodíte na dovolenky), ovládaš účtovníctvo, iný program, Excel, možno máš i nejakú špecifickú záľubu a orientuješ sa v nejakej oblasti…?
Urob si konkrétny zoznam toho, čo všetko môžeš v práci využiť a aké sú tvoje prednosti. Buď si ich vedomá, hrda, väz si sama seba za to a obcas či v prípade pochybnosti si ich znova prechadzaj.

Sebavedomie ti znižujú tvoje vlastne myšlienky, najmä ak sa s niekym porovnávaš či premyslas nad tým, čo všetko nevies a neovladas. No vždy budú ľudia, ktorí maju viac čo ponuknut, no i taki, ktorí menej.

Ten čas doma sa pokus aspoň 2-3 hodinky venovať svojej kariére. Môžeš si najst nejaké ponuky prace, požiadavky. Ak niečo nesplnas, na YouTube je vela videi na rôzne témy, kurzov ohľadom účtovníctva, ekonomických veci, počítač.zručnosti, jazykov, ale i písania životopisu, pohovorov atď. V podstate nie si pod finančným či časovým stresom, takze skús hľadanie prace brat skôr pokojne. Veriť, že skôr či neskôr niečo pride. Buď pozitívne naladená a ak bude nejaké zamietnutie, skús sa z neho poučiť či len to brat realisticky, že na danú pozíciu mali teraz niekoho vhodnejšieho. Tak to je, no niekedy budeš tou pravou práve ty.

autor
5. máj 2025
@liz_lemon

@liz_lemon a kde mam chybu ci o com tu píšete?

autor
5. máj 2025
@tiika

Pozri, určite máš nejakú svoju hodnotu a čo cenné ponuknut. Pred tým si kde pracovala? Boli s tebou spokojní? Čo najviac si na tvojej práci vážili, aké boli tvoje silne stránky? A čo teraz, ako pristupujes k svojim povinnostiam v domácnosti, čo ta baví, ako vychádzaš s členmi rodiny?
Napr. si spoľahlivá, preberas zodpovednost za určite veci, riešiš ich nacas, vieš plánovať a organizovať, udrzujes poriadok, máš prehľad a systém vo financiách, vieš komunikovať svoje potreby a zaujimas sa i potreby a problémy ostatných, vieš im načúvať, byt empatická, pomáhať, nachadzat spolocne riešenia, dohovoris sa v cudzom jazyku (keďže chodíte na dovolenky), ovládaš účtovníctvo, iný program, Excel, možno máš i nejakú špecifickú záľubu a orientuješ sa v nejakej oblasti…?
Urob si konkrétny zoznam toho, čo všetko môžeš v práci využiť a aké sú tvoje prednosti. Buď si ich vedomá, hrda, väz si sama seba za to a obcas či v prípade pochybnosti si ich znova prechadzaj.

Sebavedomie ti znižujú tvoje vlastne myšlienky, najmä ak sa s niekym porovnávaš či premyslas nad tým, čo všetko nevies a neovladas. No vždy budú ľudia, ktorí maju viac čo ponuknut, no i taki, ktorí menej.

Ten čas doma sa pokus aspoň 2-3 hodinky venovať svojej kariére. Môžeš si najst nejaké ponuky prace, požiadavky. Ak niečo nesplnas, na YouTube je vela videi na rôzne témy, kurzov ohľadom účtovníctva, ekonomických veci, počítač.zručnosti, jazykov, ale i písania životopisu, pohovorov atď. V podstate nie si pod finančným či časovým stresom, takze skús hľadanie prace brat skôr pokojne. Veriť, že skôr či neskôr niečo pride. Buď pozitívne naladená a ak bude nejaké zamietnutie, skús sa z neho poučiť či len to brat realisticky, že na danú pozíciu mali teraz niekoho vhodnejšieho. Tak to je, no niekedy budeš tou pravou práve ty.

@tiika ďakujem za milé a povzbudivé slová. Zahriali ma pri srdiečku ❤️

margotka17
5. máj 2025
@slovakboy

@slovakboy vôbec nie, my robíme spolu v našej firme s mužom a vôbec nie som na ňom závislá ani na jeho rozhodnutiach. Kto čo rozhodne, tak to je. Ak ja poviem, že cena bude taká, tak muž nenamieta, ak on povie, že to a to zoberieme z tejto firmy, ja akceptujem jeho rozhodnutie. Vopred sme sa dohodli, ako budeme fungovať vo firme. Jedine, čo nám až tak nefunguje je to, že si prácu nebudeme nosiť domov 😏🫣. Často sa jeden druhého pýtame, či je objednané niečo pre niekoho, kto to do piatku či budúceho týždňa potrebuje 😉. No pani by mohla ísť na jazykový kurz, na výpomoc do rôznych obchodných centier....., tu by stretávala veľa rôznych ľudí, nadviazala by ďalšie kontakty, niečo nové sa naučila.....

kleopatra012
5. máj 2025

Ja už 10 rokov doma

nika357
7. máj 2025

Keď chceš byť s ľudmi a v pohybe tak si sprav nejaký kurz (opatrovateľský, inštruktora) alebo 2 alebo 3 ročnú školu (sanitár, zdravotná sestra) alebo dalšiu strednú školu s iným zameraním ako si mala. Záleží aj v akom meste bývaš. V BA majú veľa ponúk na všetky možné pozície, ale inde veľmi málo. Alebo môžeš robiť výpomoc niekde v kuchyni alebo v akomkoľvek obchode.