icon

Akú máte prácu?

14. aug 2022

Ahojte, akú prácu vzhľadom na malé deti máte? Ešte mám dosť času, do konca RD, ale uvažujem, ktorá praca bude vhodná, aby som pracovala max tých 8 hodín, aby som vedela ísť do skolky po dieťa 🙂.

aaadkaaa
14. aug 2022

Socialny pedagog v zs...ale na take miesta potrebujes aj adekvatne vzdelanie....keby si napisala, co mas vystudovane, skor ti tu zienky poradia

iwesska
14. aug 2022

@mandzula A aku skolu na to mas vystudovanu? Ja som tiez v robote davnejsie robila preklady,ale nic odborne,len take bezne texty + som tvorila texty a bavila to ma to. Rovnako by ma bavila aj korektura,ale neviem,ci sa to bez VS da robit,resp.kde sa to doucit? Slovencina ma vzdy bavila,len ju nemam vystudovanu.

lucinka1988
14. aug 2022

riadim medzinárodné oddelenie na univerzite a prednášam v cudzom jazyku na rovnakej VŠ. Obe práce robim bez prestávky aj počas MD(aktuálne uz vyše 4rokov). Obe práce ma veľmi napĺňajú, finančne veľmi super ohodnotené a na 80% ich viem robiť online z domu. Zvyšných 20% idem do práce max 2x v týždni popoludní, keď je manžel doma s deťmi. Po skončení RD by som rovnako chcela aspoň 70% robiť z domu..Aj keby nie, je to veľmi "babyfriendly" práca, lebo aj v prípade OČR viem robiť z domu..Prac.doba je oficiálne do 15:30, čiže tiež super..

lenka567899
14. aug 2022

@bilberryday svrbí ťa? 😄

ewell13
14. aug 2022

Pracujem v zubnej amb. Od 8ej do 14tej.
Super pracovna doba, deti si rozveziem rano do skoly a poobede vyberiem.

zuzi0911
14. aug 2022

Pracujem v stavebninach... práca od 07.00 do 16.30..není problém si odbehnúť,či ísť niečo vybaviť...takže výhoda obrovská.....pripadne skončiť skor

mandzula
14. aug 2022

@iwesska mam vysku, ale nic, co by suviselo so slovencinou. Proste ma to bavi, vzdy mi to tak nejako prirodzene islo. V predchadzajucich zamestnaniach som 15 rokov pisala rozhodnutia, ktore museli mat vysoku uroven, takze to bolo moje studium.🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lilinka88
14. aug 2022

@zmrzlinka2021 ja začínam o pol 7, dobrovoľne. Nebyť toho,že dávam syna do škôlky, chodila by som aj na 6 a o 14tej koniec. A to málokedy chodím spať predaj polnocou, vstávam o 5

zmrzlinka2021
14. aug 2022

@lilinka88 waw, klobúk dole

aktiz
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
konikkon
14. aug 2022

Obchod &marketing, zvyčajne pracovná doba 8 -16:30, ale firma je veľmi Family friendly a nie je problém si odskočiť a vybaviť, čo treba. Ja sa už ale neplánujem po Materskej do práce vrátiť, mne je už teraz aj tých 8 hod veľa. Buď pôjdem robiť učiteľku alebo nejaký home Office, prípadne skrátený úväzok.

lilinka88
14. aug 2022

@zmrzlinka2021 ale jasné, sú dni,kedy cítim,že musím viac oddýchnuť,aby som fungovala.
Som v štátnej správe, pohyblivá pracovná doba, do 8 musím začať. No neznášam práve tie dni, keď mám lekára a pod a začínam od tej 8 a musím byť do 16tej. Kým prídem domov a urobím čo treba, je večer a nič viac nestihnem. Paradoxne aj v robote urobím menej, lebo po 14tej telefonicky máloktorú účtovníčku zastihnem

aktiz
Autor odpoveď zmazal
elizita
14. aug 2022

Ja ešte nerobím full time,mladšia je viac doma ako v škôlke. Ale robím 99% z domu. Pre jednu firmu telefonujem s cieľom predať softvér a administratíva,to robím už vyše 6 rokov. A potom robím marketacku pre predajcu áut 4.rok,tam raz za mesiac vybehnem na poradu. Dokopy robím do 100h mesačne,vykryvam tak rozvoz po krúžkoch a casto choré dieťa. Zatiaľ mi to tak vyhovuje,no neviem sa dočkať dňa kedy už bude krpata zdravotné lepšie na Tom a chcem sa poriadne "obuť" do práce.. lebo finančné si viem predstaviť doniesť raz toľko 😀

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kamagma
14. aug 2022

12h zmeny, denna/nocna 3dni volno

aktiz
14. aug 2022

@bilberryday ďakujem za múdre rady.

zuzanockamt
14. aug 2022

@bilberryday Neviem, čo sa ti na tom zdá zvláštne. Každý pracujúci má predsa dovolenku. Takže aj ja hovorím, že mám dovolenku.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
14. aug 2022

@bilberryday Tak to si asi jediná 🤷

bashawelle
14. aug 2022

@aktiz rozosmiala si ma 😀 na to, aby mobil po tebe slovo opravil, musí mať také slovo v slovníku. Ako sa neexistujúce slovo dostalo so slovníka mobilu? Prečo je u učiteliek často také ťažké priznať chybu? Veď to sa stáva každému. Že si skúšala či si to niekto všimne? To je ťažko uveriteľné.

aktiz
14. aug 2022

@bashawelle dobre pani dokonalá. Priznávam, že som sa pomýlila. Bude sa Ti teraz lepšie spať ?
Vidím, že máš učiteľky v láske.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
14. aug 2022

@bilberryday Ja sa rozčuľujem? To bola len konštatácia. Btw. nie sú to dva mesiace 😊 a určite nie som doma / teda v mieste trvalého bydliska.

zuzanockamt
14. aug 2022

@aktiz Jo, jo. Ide im karta 😂 To ma baví 👍 Tam bude nejaký problém 🤔

h2
14. aug 2022

Autorka, to je divná otázka. Drvivá väčšina žien má deti a robia naozaj vo všetkých možných odvetviach. Málokto si vyberá povolanie podľa toho, aby mohol vyberať deti zo škôlky, keď raz nejaké bude mať. Čo si vyštudovala? Čo vieš robiť? Čo ťa baví? V čom si dobrá? Vyberaj podľa toho.

bashawelle
14. aug 2022

@aktiz dokonala nie som a spávam dobre, ďakujem. S učiteľkami mám dobré vzťahy - väčšinou. Mám veľa dobrých spomienok na skvelých pedagógov a pedagogičky, čo učili mňa. A pár negatívnych na ľudí, čo učiteľmi byť nemali. A veľa dobrých kamarátok učiteliek. A vlastné pedagogické skúsenosti. To nie je o všeobecnej neláske k učiteľkám, z ktorej ma chceš obviniť. Ale tá neochota priznať si chybu, posúvať sa ďalej... s tým som sa u niektorých stretla, našťastie to nebola väčšina 🙂

bashawelle
14. aug 2022

Do pôvodnej práce sa vrátiť nechcem kvôli pracovnej dobe, tak od septembra idem inam. Priorita bola možnosť home office aspoň čiastočne, uvidíme, ako to reálne pôjde. It sféra.