icon

Akú máte prácu?

14. aug 2022

Ahojte, akú prácu vzhľadom na malé deti máte? Ešte mám dosť času, do konca RD, ale uvažujem, ktorá praca bude vhodná, aby som pracovala max tých 8 hodín, aby som vedela ísť do skolky po dieťa 🙂.

Strana
z3
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
14. aug 2022

@bilberryday Pár dní? Nástenky?

letfenixa
14. aug 2022

Som učiteľka, takže s pracovnou dobou som spokojná.

autor
15. aug 2022

@loginexistuje s mužom mame ťažké obdobie, a je otázne, či to prekonáme, takže hľadám možnosť, aby som vedela po dieťa chodiť sama. Zo SŠ by som vedela robiť tak vo fabrike, kde by to isto 8h nebolo.
@zuzanockamt a v školstve je potrebné minimálne bc? Náročné to je študium ? Uvažovala som už dávnejšie nad tým, dorobiť si školu, len či by som to pri dieťati zvládla.

@zmrzlinka2021 s mužom to bohužiaľ možno nezvládneme a skončím ako slobodná matka

@terez246 a nemáš nejaké nečakane pracovne “výjazdy”? Lebo tam som poslednú dobu počula nie spokojných ľudí..

@dota6 a aké máš vzdelanie ? Len takýchto miest je strašne malo :( väčšina po známosti.

zuzanockamt
15. aug 2022

Anonym
Závisí od pozície. Sú také, kde stačí aj Bc (asistent), dokonca stačí len maturita (učiteľka MŠ) - samozrejme pg.vzdelanie, inak samozrejme VŠ 2.stupňa. Náročnosť štúdia závisí od toho, čo si vyberieš - odporúčam prírodovedné predmety, tam je brutálny dopyt - matika, fyzika, technika, informatika, potom sú jazyky.

lilinka88
15. aug 2022

Dá sa aj do štátnej správy dostať aj bez známosti, vypisujú sa normálne výberové konania. A keď chceš takúto prácu, musíš byť aj iniciatívna, ja som si sama posielala žiadosť a ozvali sa mi. VŠ nie je vždy podmienkou, treba skúšať

terez246
15. aug 2022

Pokiaľ máš malé dieťa tak nie. Predtým samozrejme áno.

luccija
15. aug 2022

@simona92101 jej to som robila ja aj studovala🙂super praca, ale uz som nechcela nocne a stresy.Bol to dream job 7 r som pracovala

dota6
15. aug 2022

No ja som sa skúšala do štátnej správy dostať roky. Stálo ma to nejaké to úsilie. Dôležité je správne sa pripraviť na pohovor. Ovládať zákony, ukázať nejaké komunikačné zručnosti, osobnostné predpoklady a tiež vedomosti 🙂 Ja som nemala nijakú známosť, na pohovore sme mali aj modelovú situáciu, riešenie situacie s klientom. Keď som bola na pohovore do klientských centier (polícia, doklady) tak tam bol aj slovenský jazyk test (malé veľké písmená, y/i a pod.) Na všetko sa dá pripraviť ;) a nie všade je vš podmienkou. Ale treba skúšať. Prvý pohovor môže byť faux pas, hlavné je skúsiť, nebáť sa, ísť si za cieľom.
Ja mám vš v odbore sociálna práca a mňa to aj baví a aj napĺňa 😇 teraz si dorábam dpš. Tiež to bol moj sen, najprv som si musela na to nasporiť financie, odkladala som si peniažky a išla si za tým. Všetko sa dá, pomlay. Ja som robila všetko možné, nikdy som sa nehanbila za žiadnu svoju prácu, lebo verím, že ak sa človek správne nastaví, každá je mu prínosom.

luccija
15. aug 2022

@zmrzlinka2021 som rovnaky typ.To je biorytmus...pre mna ideal praca na 9 hodinu🙂vecer neviem zaspat a rano neviem vstat.Obcas som vstavala 5:20 pre mna je to des.Pokazeny cely den unavena ja ozivam a viem premyslat ovela neskor.A poobede a vecer najlepsie.Preto som tak rada pracovala v noci.Cela rodina sme tak nastaveni desim sa septembru vstavat o 06

peknyzivot
16. aug 2022

@simona92101 máte na túto prácu vyštudovanú aj nejakú školu?

simona92101
16. aug 2022

@peknyzivot ja nie,manzel ano (obaja robime rovnaku pracu).ak je clovek sikovny,ma skusenosti,trochu prehlad, logicke myslenie a neboji sa stresu,vie tuto pracu robit aj bez skoly.

peknyzivot
16. aug 2022

@simona92101 a manžel Vám dal informáciu o voľnom mieste?

simona92101
16. aug 2022
peknyzivot
18. aug 2022

@simona92101 a máte aj nejakú špecifickú školu k tomu zamestnaniu?

peknyzivot
18. aug 2022

@zuzi0911 ako predavačka?

zuzi0911
18. aug 2022
viki_lv
Autor odpoveď zmazal
lubicakl
21. aug 2022

@dota6 len na tú prácu v štátnej správe musíš mať kontakty. Mám známeho,čo už bol 8 x na pohovore a vždy skončí druhý,lebo vždy je tam niekto dosadený.. Nie je ľahké sa tam dostať 😔

sonia_wiener
21. aug 2022

Ak mas aspon 1. Stupeň VS chod robiť do statnej správy.... Tam mas vela pozícii s flexibilnou pracovnou dobou...

maickamf
21. aug 2022

Pracujem v ambulancii skoro 30km od domu.
Dcera bude mat 9r, aj do skolky, aj do skoly chodime o 7mej z domu a koncim podla pacientov cca okolo 14,30h (niekedy skor, niekedy neskor), aby som ju stihla vziat.

dota6
24. aug 2022

@lubicakl Netvrdím, že to nejde aj po známostiach. Ja žiaľ nemám žiadne, zjavne som mala len šťastie. No skúšala som tak isto ako Váš známy. Dlho predlho a podarilo sa. Ale tiež to nie je lukratívny flek za extra plat. Možno sa obávajú, že muž nebude chcieť dlhodobo takú prácu, kvôli platu.

xena0
24. aug 2022

@bilberryday prázdniny a dovolenka nie je to isté🙂 preto to učiteľkám vadí....dovolenku si nemôžeme zobrať kedy chceme lebo musíme si ju práve "šetriť" na prázdniny, tak Tom je rozdiel neberieme si ju svojvoľne kedy chceme

peknyzivot
31. okt 2022

@loginexistuje a baví vás táto práca, ako ste sa dostali k tejto práci prosím? 🙏

loginexistuje
31. okt 2022

@peknyzivot hej jasne bavi robim ju iz 20 rokov (uz pocas prvej VS) chvilu som ucila matiku (ked mala dcera 1 rok sla som ucit nez nastupila do statnej skolky ) potom som sa vratila spat do IT ako pred nastupom na RD
momentalne ma skor oslovuju s ponukami a ja sa rozhodujem aktualne som spokojna tam kde som 😉
ale teda ja som uz da sa povedat dost vysoko v odbore a v specializacii co robim a som casto oslovovana na konzultacie a analyzy pre strategicke rozhodnutia pri elektornizacii roznych agiend

Strana
z3