icon

Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?

7. apr 2023

Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?

danusa63
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy rešpekt z mojej strany, úplne ste to zaklincovali 😀

zuzanockamt
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy Áno, a pri aktuálnom pobyte pri mori nemáš lepšiu aktivitu len sa čerstvo registrovať na MK 😂 A svišť to tam potom balil do fólie. Áno, chápem.

olivnik
11. apr 2023

@zuzanockamt 🤣🤣🤣 presne, leží pri mori s vypisuje na MK ako je úžasné učiteľom na MK... A taka ako
@danusa63 jej to cele zhltne. 🤦‍♀️😁🙈 OK. Odchádzam z tejto trapnej grotesky kde si autorka vypisuje už pomaly sama so sebou a tvári sa, že učí na soš 🤣.

danusa63
11. apr 2023

@olivnik dovidenia a prajem príjemný deň

teaching_is_my_joy
11. apr 2023

@zuzanockamt nechce sa mi hadat. Na MK som uz cca 12 rokov, a nechcem sa nejako prezradit. Ano, som pri mori. Abu Dhabi. A ano, chodim domov z prace o jednej. Ale to je jedno, nemam sposob, ako ta presvedcit. Ja som roky robila sama na seba, a v skolstve som osmy rok. Stale vravim kolegyniam, ze si nevazia, co maju.

zuzanockamt
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy Tiež som pracovala mimo školstva istý čas a parádička, čistá hlava, no nuda.

letfenixa
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy je povinnosťou riaditeľa stanoviť presný čas strávený na pracovisku a čas na prácu na doma. Ak to tak nemáte, porušuje riaditeľ zákon. Aj u nás stoji obed 1,05 €.

kvetinka75
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy moja sesternica detto. A maximálne spokojná. Ona síce učí väčšinou do 15 hod. má tých úväzkov viac, ale hovorí, že by nemenila. Plat tiež taký ako ty a hovorí, že jej to za tie vyložené nohy v lete stojí za to. Už len to, že nemusí vtedy nič robiť a nemá problém kam s deťmi. Istý čas som tež bola v školstve. Ale ako nekvalifikovaný zamestnanec. Aj som zvažovala dorobiť si školu, ale nebavila ma tá práca tak, ako v zdravotníctve, tak som od toho upustila. A neľutujem. Síce nemám v lete toľko voľna ale pre mňa mám zaujímavejšiu prácu a nie tak ,,nudnú,, (pre mňa samozrejme, aby sa zase do mňa neobuli učiteľky, že nudu v práci nemajú).
A jedna bývalá kolegyňa (robili sme spolu v súkromnej sfére), sa po rokoch do školstva vrátila. Vraj je to lepšie ako vo firme.

letfenixa
11. apr 2023

@danusa63 v našej škole sedia všetci učitelia spolu v zborovni, v kabinetoch sú pomôcky, nedá sa tam v klude a tichu sedieť a robiť si prípravy. Na 1.stupni v triedach po skončení vyučovania sú krúžky a družina, na 2. sa dajú nájsť prázdne triedy. Takže si zober všetko, čo potrebuješ na opravu/pripravu a presun sa. Nie že sedíš pri stole, kde máš všetko po ruke. Nie všetci sa dokážu sústrediť v ruchu a šume. A je dokázané, že dlhodobý pobyt vo zvýšenom hluku poškodzuje nervovú sústavu. Preto je každý učiteľ rád, keď opustí uľ.

letfenixa
11. apr 2023

@kvetinka75 možno ťa to nudilo, lebo si bola nekvalifikovana.

kvetinka75
11. apr 2023

@letfenixa nie, zistila som, že to nie je to pravé orechové pre mňa. Keď to porovnám s tou prácou čo robím teraz, bolo to úplne iné, čo sa týkalo spokojnosti z mojej strany. Či by som si školu dorobila alebo nie, práca by bola taká istá a tá ma neuspokojovala.

letfenixa
11. apr 2023

@autorka "po zavedení nových kníh je prvý rok náročnejší na prípravy " To čo je za blud? Knihy nie sú záväzné, záväzný je SVP a SkVP. Nemusíš používať žiadne učebnice alebo používaj storocne alebo nové, to je nepodstatné. A keďže sa chystá nova velka skolska reforma, snáď si nemyslíš, že ZÁROVEŇ so začiatkom novej reformy budú vydané nové učebnice v súlade s tou reformou 🤣

letfenixa
11. apr 2023

@kvetinka75 čiže predpoklady byt učiteľkou si nemala. Je len dobre, že si odišla.

autor
11. apr 2023

@letfenixa Toto je uplne mimo temu. Bud si nepochopila, alebo odvadzas pozornost niekam inam.

letfenixa
11. apr 2023

@autorka hahaha, tak ja som nepochopila 🤣

zuzanockamt
11. apr 2023

Anonymka
Nepochopila si ty. Koľko rokov praxe máš?

kvetinka75
11. apr 2023

@letfenixa ťažko povedať, z mojich hodín si žiaci niečo vždy odniesli. Dokonca mi ponúkli ešte externe niečo učiť ale odmietla som. To už by bolo aj z časového hľadiska dosť náročné pre mňa. Učivo ma bavilo ale stále dokola to isté vysvetľovať, to už začala byť pre mňa nuda. Časom by som z toho bola otrávená, vyhorená. Síce aj teraz robím niektoré úkony stále tie isté ale je to iné. Také živšie a to mi viac vyhovuje.

dskjhfdlkdjhl
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy To, ze si studenti vyberaju Tvoj seminar, to vobec nemusi znamenat, ze ucis naozaj kvalitne. Studenti idu casto metodou najmensieho odporu😉

autor
11. apr 2023

@letfenixa Niekto ako ty ma kontakt s detmi? Uprimne, je mi luto deti, rodicov aj tvojich kolegov.

zuzanockamt
11. apr 2023

@kvetinka75 Veď ale vždy je iné zloženie triedy, ak vysvetľuješ stále rovnako, niekde bude chyba. Ani jedna hodina nebýva rovnaká.

zuzanockamt
11. apr 2023

@dskjhfdlkdjhl Presne. U nás je vždy najobľúbenejší ten, kto vyžaduje minimum a nemá nároky.

kvetinka75
11. apr 2023

@zuzanockamt tak áno, študenti sú rôzni ale ak vysvetľuješ napr. nejaký postup pri nejakej činnosti - výkone, tam musíš ísť presne podľa ,,predpisov,, čiže stále dokola opakuješ to isté. A to už mne začalo vadiť. Atmosféra bola iná v triede ale podstata tej mojej činnosti stále tá istá. Neviem či sa správne vyjadrujem, ale tá rutina, to, že musíš stále dokola opakovať to isté, aby si to aj oni zapamätali, to už bolo také ako to správne nazvať ,,nudné, otravné,,? pre mňa. Ono je veľký rozdiel keď niečo učíš v teoretickej rovine, vysvetľuješ a iné, keď robíš v praxi. Aspoň teda pre mňa. A tá prax mne osobne dáva viac ako to učenie.

nenne27
11. apr 2023

@teaching_is_my_joy umrem, super si 🙂

dskjhfdlkdjhl
11. apr 2023

@kvetinka75 storakym sposobom mozno jedno vyslovit, uz si nepamatam, ale myslim, ze je to od Stura (nie som slovencinarka) a to iste plati aj vo vyuke-vsetko sa da povedat/vysvetlit roznymi sposobmi a ak ucitel na sebe nepracuje, tak potom vsetko vyklada rovnako a potom sa asi aj nudi a vyhori.

nenne27
11. apr 2023

@zuzanockamt no ja ucim na gympli a decka ohovaraju a stazuju sa na ucitelov, ktori nevyzaduju a poriadne neucia.oni si sice pofrflu ked toho maju vela ale vacsinou to vzdy uznaju.
Predtym som ucila romske decka adokonca aj tie mali komentare na ucitelov " ten nic nenauci" cize myslim, ze toto uz davno neplati, ze oblubeni su ucitelia, ktori maju nizke naroky.to je mytus

letfenixa
11. apr 2023

@nenne27 na zš to ešte často platí.

nenne27
11. apr 2023

@zuzanockamt ak sa smiem spytat, ucis na ZS?

aurelia2000
11. apr 2023

@dskjhfdlkdjhl Ale veď to je klasika: priemerní a podpriemerné študenti si vyberajú semináre s najvyššou "kvalitou" a "supernarocnostou" Preto ti "najspickovejsi" učitelia majú narvano. Inak normálne stredné školy nekončia vyučovanie o jednej. O pol štvrtej končia a určite netrávia posledné hodiny bez učiteľov. Pani @teaching isté učí na nejakej "výberovej" škole.

zuzanockamt
11. apr 2023

@nenne27 U nás to platí, sme bežná ZŠ, nič výnimočné, čo sa týka skladby žiakov, skôr priemer/podpriemer.

nenne27
11. apr 2023

@aurelia2000 trafila si klinec po hlavicke 🙂