Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?
Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?
@hiro Veru nemajú 2 mesiace prázdnin. Majú 45 dní platenej dovolenky. A teraz napíšte, koľko majú sudcovia, policajti, vojaci, hasiči, lekári.
@aurelia2000 ak ratame 21 pracovnych dni do mesiaca tak 45 dni je este viac ako 2 mesiace ;)
@hiro ale dovolenky, nie prazdnin!...ci vy mate v praci mesiac prazdniny? co ste žiačik?
🙂 Tak ci mam dovolenku alebo prazdniny, sumafuk, stale su to volne platene dni :D
@sorciera24 kriste pane, veď tu nechytaj za slovíčka. Všetci vieme o čo ide, je jedno ako to pomenuješ. Je to voľno, je.
@aurelia2000 "Zákon o štátnej službe presne stanovuje, že základná výmera dovolenky je šesť týždňov v kalendárnom roku" - policajti, sudcovia, vojaci...
@hiro
@kvetinka75 ja teda v tom rozdiel vidim.... zakonnik prace nepozna pojem prazdniny...takže sorry, ze chytam za slovicka...dni tu nik nepopiera,a le to slovko mi fakt lezie na nervy....lebo volno moze byt platene, nepaltene, nahradne (cize nadrobene) a potom este rozne ine benfity tipu sick day....tak podme vytahovat vsetko a predsa, kazde ma inu hodnotu a je inak platene.....nie je volno ako volno...pre žiakov ano, pre pracujicich dospelych nie.....(ty sa zarad kam chces...)
@hiro Keď sa vojakom spočíta všetko voľno, vychádza to viac ako 45 dní za kalendárny rok.
@teaching_is_my_joy No scitujem ten tvoj úväzok a nevychádza to. Ešte musíš mať aj tzv "okná" a zastupovanie kolegov. Ak robíš Dofe a Erasmus, musíš sa stretávať so študentami po vyučovaní, prípadne aj cez víkendy. Taktiež to uznanie praxe za súkromné učenie zaváňa podvodom.
@aurelia2000 troll to je
@hiro ale tu sa nikto nehada, že ucitelia majú celkovo v roku viac voľna ako iné zamestnania. A keď už sme pri
tom, iné zamestnania majú aj výsluhové dôchodky. Učiteľ si to odmaká ako na bojisku v škole, za smiešny plat v porovnaní s inými vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi a ma jediný benefit viac voľna
@hiro a prečo si ten učiteľ ma obhajovať este aj to volno čo ma, prečo si ini nemusia obhajovať sluzobne auta na súkromne účely, ulievanie peňazí do vlastného vrecka, ten učiteľ často dotuje skolu z vlastného a este aby si obhajoval to, na čo ma zákonný nárok? A niekto ide vymýšľať, čo by mohli ucitelia v case svojej dovolenky robiť?
Podla mna by mali mat dalsich 20 dni povinných na meditacie, relax a naberanie sily na dalsi školský rok. Normalne niekde povinne rehabilitacie 14 dni v kuse. Mali im zdôrazňovať, ze aj deti su len ludia, nie diabli a ze dokazovanie si ťažkých zadaní na pisomkach, si mozu nechat pre svoje deti. Ze nie kazde dieta sa vie ucit, nie kazde dieta bude lekar, matematik, fyzik, nie kazde dieta potrebuje v zivote vediet, ze telo vtáka ma xy kosti. Cize za mna by som im naozaj dopriala, nejake relaxačne pobyty. Považujem pracu učiteľa za naozaj tazku.
@zuzana76 Obhajovat? Vsak nijako nemusi obhajovat, ma kolko ma. Ja by som prisiel o hlas a nervy za mesiac 🙂
Vysluhove dochodky - nuz je to lakadlo - ked niekto sa upise ze v pripade potreby ide prvy na bojisko slubia mu ze si ho moze uzit ak sa ho dozije...
A ked spominas ze v niektorych zamestnaniach maju sluzobne auta na sukromne ucely - ked na to ten sukromny zamestnavatel ma, vsak nech mu da aj zlate auto. Ked taketo auto ale dava stat tak sa ludia mozu pytat ci su to efektivne vyuzite peniaze kedze je to platene z ich odvodov.
Takúto tému môže zakladať iba taká osoba, ktorá si myslí, že v iných povolaniach ako robí ona sú iba výhody, je to celkom jednoduché a vôbec nemá predstavu, čo to povolanie všetko obnáša, že má tak isto ako ostatné aj mínusy. Keď si myslí, že je to výhodné - mala sa stať učiteľkou a cez dovolenku (prázdniny) si nájsť prácu. Potom by videla, ako sa to dá zvládnuť.
A teraz ked si sa uz vyburila na uciteloch, tak sa pozri na x ludi, ktori kvasia na HO a predstieraju pracu. Muz robi v sukromnej vyrobnej sfere, vyssia funkcia.jeho kolegovia "svietia na zeleno" ale nedostane od nich vela krat odpoved ani v den ked nieco od nich potrebuje.do prace chodia 1-2tyzdenne, benzin stale akoby robili full time na pracovisku.stravne listly detto. Kopec mojich kamosiek si cez HO vybavi doktorov a tvaria sa ze pracuju z domu, kupu sa v bazene na zahrade alebo si chodia zabehat so psom.
@hiro nie, mila dama chce, aby ucitelia pracovali pocas dovolenky, lebo jej maju privela (ano, maju jej viac ako bezni zamestnanci, fakt jedina, jedina vyhoda, na co ma ucitel v ramci psychohygieny narok, ucim niekedy denne 6 hodin nepretrzite, ked pridem domov, som odrovnana a potrebujem klud, aby sa mi ani nikto neprihovaral, lebo potrebujem ticho, ak 6 hodin vyucujem, je to fakt zahul.
Nie je tu nahodou niekto kto robil Špecializačné vzdelávanie pedagogických
zamestnancov v kariérovej pozícii triedny učiteľ
prečo by mali vykonávať prácu? Lebo vy máte nápad? Čo keby ste sa zamýšľali nad sebou a niečím zmysluplným, než nad hovadinami? Každého vec, čo robí počas svojej dovolenky.

@teaching_is_my_joy no a teraz napises ze este robis preklady takze tych 1100 ti predsa len nestaci
a o odmenach moze vacsina skol len snivat...asi ucis na dedine nejakej nie?