Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?
Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?
@viestta take zaobchadzanie je, ale proti zakonniku prace a malo by sa to nahlasit.
@petrofka Kto ta hejtuje? Nic take tu nie je. Nie si trochu precitlevena?
nemyslela som to na pôvodný príspevok autorky.
@zuzana76 tak som sa pobavila mamina je ZS 40 rokov a žiadne predčasne vybavenie, dokonca na gastre robí jej bývalá kolegyňa a čaká vždy a všade ako normálny pacient, tieto bludy milujem 🤦♀️... Alergológia termín o 7 mesiacov, neurológia, gastro, rehabky, všetko čaká na termín a v čakárni ako bežný smrteľník
@luckasvec ani ja som sa s tým nikde nestretla zatiaľ, ale nechcela som reagovať lebo zase by som bola iba zhejtovana
Jednoducho ktokoľvek nacne tému o učiteľoch, hneď sa strhne zvada, ja by som niektorým ľuďom dopriala si vyskúšať aj inú prácu a možno by si potom tu svoju vážili viac
@zuzanockamt tak možno v blave akurát tak, tam je iný svet
@luckasvec Ja nepíšem o BA, nikdy som tam nežila.
@zuzana76 ono zalezi na tom kde robis ucitelku a co ucis. Jedna kamaratka byvala uz o jednej doma a o tretej mi vyvolavala ci ideme s detmi von. To mi este ani prac.doba neskoncila. Cez prazdniny bola staledoma. V juli robila do 6teho a nastupovala po 22.8. A bola z toho na prasky. Druha kamoska sa domov nedostala skor ano o 15 tej. Mala aj viac priprav. Ale prazdniny detto. Cele leto bola doma. Sesternica tiez. Takze su to riadnebludy ze nemaju kopu volna v lete. Mne je to jedno. Ved robotu aj tak v skole nemaju. Ale nech si nevymyslaju kolkoncasu stravia v lete v praci
@kvetinka75 uz som tu pisala...ucitel ma 45 dni dovolenky...na vsetky prazdniny v roku...co ti ich logicky nevykryje (ak vies ratat).....ano, prvy tyzden sme v skole a potom posledny 1-2 tyzdne ...ako kde.....zvysok sme doma (mame dovolenku) - to je cele leto?, ale tiez ako kde, lebo su ucitelia, kt. nemaju kde nasuplovat nadcasy a tym padom nemaju NV, takze ano, niekde sa robia aj letne skoly, ci tabory.....
@kvetinka75 presne 6 týždňov doma v lete, nikto sa nehada, že to nie je viac ako v inom zamestnaní, ale nie su ti dva ani tri mesiace
@sorciera24 presne kamoška tak musela prázdniny vykryvat materskou školou aj keď ma aprobaciu na druhý stupeň, lebo jej to proste nevyšlo a teda musela platiť doma opatrovateľku lebo nemali kde nechať deti
@kvetinka75 presne, ja keď občas mám poobednú smenu a idem autobusom do prace o 13.00 tak učiteľky zo školy idú so mnou
A kamoška o 13.30 najneskôr doma, prípravy raz za čas ma ale sama hovorí ze nikdy nie 2 hodiny ktoré by mala mať... Písomky si domov nikdy nenosí, po opravuje v skole.
@lentilka78 Akú má kamoška aprobáciu?
@lentilka78 pripominas mi moju svokru;) (co nie je moc pochvala), jej susedu - vraj ucitelku- vzdy vidi ist z okna zo skoly o 13tej.....že co ja tam robim do 15tej?...no h...o..... ale aj to vidiet, su ucitelia a ucitelia.... neviem, kedy by som ja stihla v skole opravit 60 slohov..... no....ale tak su aj kombinacie, kde nemaju ziadne (napr. TV)...ale porovnavat podla 1 kamosky/susedy vsetkych...no.....mozte si sadnut s mojou svokrou...mate rovanko spiatocnicke nazory...
@sorciera24 ja som nepisala ze cele leto. Ale niektorr sa tu tvaria akoby doma neboli ani 2 tyzdne. A to.nehovorim o zimnych a jarnych prazdninach ked su vacsinu casu tiez doma.
@kvetinka75 napisala si, že cele leto bola doma...na to som reagovala....ukaz mi kto sa tak tvari...kazdy ucitel ma rovanko dovolenky....ako pisem 45 dni....ak ma niekto viac, zoberie si viac...ale podla vypoctov to je len zeny po MD a RD (dlhodobe PN)...inak nik, praveze dovolenka chyba....a ak musime byt doma, tak si to najprv nadrobime....kym inde dostanu vyplatene nadcasy....my tie nadcasy neodostaneme a berieme si NV..... nedostaneme volno zadarmo....
necitam diskusiu
ucitelia maju zakladny narok dovolenky 40 dni plus 5 dni kvoli veku dietatu plus moze byt v kolektivnej zmluve dohodnute nad ramec (btw si aj one zamestnania kde je viac dovolenky)
pracovny cas je vacsinou jedinou vyhodou (mozno okrem stabilneho prijmu v hladovych dolinach) tohto zamestnania
mame v rodine (skola na dedine ) o 13:00 kazdy den doma ak nezastupuje v druzine a prazdniny prve a posledne dva tri dni v skole inak doma cez prazdniny oddychuje (ale ma kolegu co robi hlavneho plavcika je telocvikar) je spokojna v skolstve
dovolenka je potrebna pre regeneraciu sil a tu ucitelia potrebuju
@lentilka78 zaujíma ma, že ti učitelia, ktorí akože chodia domov už o 13.00 tak kto učí deti napr 6. a 7. hodinu??? Bežna vec na ZŠ... Moja dcéra prvacka už má jeden deň v týždni 6h. Takže nezacni sa oháňať, že je to zriedkave. Ja nepoznám ani jednu učiteľku co konci o 13.00 a to sama som učiteľka. Možno vynimocne, ale na bežnej zš ci ms neexistuje. A to nehovorím o práci na doma, ktorá je zo zákona a ktorú mame kontrolovanu normálne inšpektoráom práce. Takže môžte mi tu vykladať fámy o susedkach a neviem kom.. Neverím. Pokiaľ ma učiteľ 100% úväzok, čo vy určite neviete, či má.
@zuzanockamt učí na prvom stupni
Normálne groteska toto, čistá slovac zavistliva, že sleduje susedy kedy idú domov z práce a porovnávajú.. Ale ze ta učiteľka na betón nemá 100% úväzok ak konci tak, že už o jednej je doma resp v autobuse a teda plat žalostný, to už sa nespomenie..
@lentilka78 Tak asi nie je moc kreatívna, mám kamošku prvostupniarku, inovatívna, tvorivá, stále niečo vyrába, neučí štýlom tabuľa-krieda-zošit.
čakám, kedy ešte niekto spomenie, že aj víkendy a sviatky majú voľno 🙈 lebo aj to som už čítala.. tak neviem, či by aj deti chodili do škôl cez víkendy, či ako.. akoby všetci cez sviatky pracovali, iba učitelia nie 😝 a ešte som chcela k tomu doučovaniu v lete a príprave detí na reparát - aj dieťa si potrebuje oddýchnuť. Neviem si predstaviť, aby žiak, ktorý má problém s učením, presedel leto v škole a doučoval sa. Určite by sa učil s ľahkosťou a s nadšením.

@ajuga no nech sa páči, prečo nejdeš učiť??