Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?
Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?
@olivnik táto moja kamoška ma plný úväzok a aj tie učiteľky ktoré osobne poznám
Normalne mi je tazko z tejto diskusie. Obidvujem ucitelov ucit v dnesnej dobe. Obdivujem kazdeho jedneho, co sa pre toto povolanie dnes rozhodne. Mne staci, ked debatujeme o skole so synom, alebo mi stačí jedna cesta autobusom so skolakmi....
Plus niekto tu este sponenie ZS a ich prednostne vysetrenie? Ze niekde na ordinácii je napisane, ze zdr personal ma prednost je davny prezitok... Za 10 rokov som nemala ani raz tu cest, ze by mi niekto povedal, ze podte Vy ste zdravotnik.... Nemam to vytetovane na čele, bezne sa ma to nik nepyta, a ja bezne o tom neinformujem...🤦♀️
Toto je fakt sodomagomora tu...
Cakam, kedy si slovaci začnu zavidiet aj nos medzi ocami, chorobu atd.... Dopraj a bude Ti dopriate....💞
@trgypadl áno, máš úplnú pravdu... Ja nezávidím učiteľom ich voľno alebo pracovnú dobu, aj keď bola som tu zvezena pod čiernu zem od pani učiteliek..majú náročnú prácu, dnešné deti sú ťažký oriešok, ale nie je to jediné náročné povolanie, to si treba uvedomiť... A nestáva na piedestál len učiteľstvo .. Ale nikdy som sa ako ZS nestretla s ničím takým ako prednostne vyšetrenie preboha.... Ani som o niečom takom nepočula... Každé zamestnanie prináša plusy a mínusy...
Ja len tolko vazit si treba kazde jedno povolanie, a netreba tu vypisovať kto ma ake benefity v danom povolani, naco je to dobre?? To si tak deti na piesku mozu kacerov porovnavat, ak to je len z pocutia, jedna babka povedala... Ten kto v danej sfere nepracuje malokedy vie, co to naozaj obnasa.
@kvetinka75 11:49 si pri druhej kamoske napisala, cele leto bola doma....na to som reagovala....ak si myslela od 6. jula do 22.8., tak napisem.... aja ti na to rovnako ako ty....to potom nie je cele leto....tak to tak potom nepisme ani vy, ani my ucitelia....lebo ozaj to tak nie je....dakujem, ze to tak chapes teda aj ty, ze nie sme cele leto doma;)
a aku pracu by mohli vykonavat ostatni zamestnanci v case ich osobnej dovolenky?
@lentilka78 a ty si uvedom, ze ucitelia nezacinaju, aj tuto temu zalozila neucitelka
@lentilka78 no jasne.. Diskusia na internete znesie kadečo. Tak sibvyrataj ze 5, 5h musí mať priamej pedagogickej činnosti a 2 h nepriamej plus 1h práca na doma ako som už povedala, kontrolovatelna inspektoratom práce. Tak mi tu nepíš o tom, že končia pred jednou a majú plný úväzok.. Ty nemáš iný život len sledovať "kamošky" učiteľky? Keď 5. hodina na prvom stupni konci cca 12.40 kedy majú čas písať napr známky na edupage, pripravovať ine materiály, viesť dokumentáciu, na obedovať sa, vieš krúžkov činnosť ( väčšina učiteľov musí niečo) a to nehovorím o opravovani diktátor, pisomiek a iných záležitosti a akože to stihnú všetko za pár minút, aby už o 13.00 boli doma resp v autobuse na ceste domov... Neexistuje 🤣.. Proste nemáš ani šajnu o práci učiteľa a strielas naslepo tieto časy kedy akože končia a to nehovorím o tom, že existuje aj 6.hodina na prvom stupni.. . Ale chytí sa len ten kto v skolstve nepracuje
@olivnik a ty prosím ta zo mňa nerob klamarku! Ja nehovorím ze každý deň chodia všetky o 13 na autobus, ale vždy nejaké idú, tie co majú 5 hodín, tie co 6 idú o pol 2 na bus
A moja kamarátka ma plný úväzok, robí od 7.30 do 13.30, jej mama detto... Tak mi tu nerozprávaj ze to není možné, bývame priamo vedľa seba a vidím kedy chodia z prace, mne to je jedno, keby aj o 12 boli doma. Ale sa tu netvarte ze opmaly do 15-16 ste v práci plus robíte doma.... A čo sa týka domácej prípravy, sama sa smeje na tom ze nikdy to nerobí 2 hodiny... Ze to je len oficiálne dane aby jej vyšliel 8hodinovy pracovný cas
@lentilka78 y ty si počula aj potom, že su školy, kde učiteľ musi reálne tých 8 hodín byt? Su aj také.
@zuzana76 ale ja som nikde nepovedala ze nie sú, samozrejme že sú.... Ale rovnako sú aj takéto, tak nechápem to hejtovanie ze si vymýšľam
@lentilka78 vymyslas lebo si predtým si písala, že o 13.00 sú v autobuse alebo doma.. Tak a zrazu je to 13. 30 kedy končia.. A aj tak je to jedno. By som chcela teba vidieť, čo robíš keď sleduješ druhých ľudí, že kedy končia v práci. Nezávid, sprav si školu a nech sa páči. Učiteľov je stále menej a menej, môžeš robiť prácu snov a užívať si nekonečné voľno, parádny plat, za ktorý učitelia celé to leto len cestujú do exotickych krajín a iné nekonečné benefity.
@olivnik no to nie, napísala som ze keď mám poobednú, cestujem s ucitelkami o 13 autobusom... Raz ide ta. Druhý deň iná atď....
Kamarátka robí na inej škole a vždy konci o 13.30...ak jej vyučovanie skončí skôr, má bud zastupovanie, pripadne si opravuje písomky
A mimochodom nesledujem to kedy kto chodi z prace, ale bývame rovno vedľa seba a často sa za mnou zastaví po práci na kávu, kým ma deti v škole, skolke
A ja som zo svojou prácou spokojná, tiež mam vysokú školu, nepotrebujem si dopĺňať vzdelanie, tiež mam náročnú prácu ale nepotrebujem sa kvôli tomu ľutovať
@lentilka78 a tebe kamoška učiteľka vyčíta, že si celé dopoludnie doma a ideš do práce až o 13ej?
nikto sa neľutuje, ale máme byť ticho, keď nás stále verejnosť bezdôvodne uráža? že pediater robí od 7ej do 12ej ti nevadí? že napr. na pasovom robia do 14ej ti nevadí? že má vojak plne hradenú PN ti nevadí? fakt si ideme vyčítať a závidieť? neskutočné 🤦🏻♀️
@nikaeli ale ved ja nikomu nič nevycitam, ani nezávidím kamoške jej pracovnú dobu 🙄😁 ani ona mne tu moju
@nikaeli Kto ta tu uraza? Zase netreba byt taka precitlivena na pomenovanie faktov.
Ty tiež reaguješ len na to, čo ti pasuje. Písala som tu viackrát a neodpovedala si na nič, iba na urážanie. Čo by podľa teba mali robiť učitelia cez prázdniny v dňoch, kedy už nemajú dovolenku? pýtaš sa, ale sama sa nevyjadríš..
@nikaeli Nemam na co reagovat, kedze ste temu odviedli uplne inym smerom. Uz som tu spomenula napr. projekty. Mozno by aj skolstvo na tom bolo lepsie a prinieslo by to viac financii do skolstva.
No ja by som ocenila, keby ti, ktori chcu a mozu, organizovali pre deti letne dochadzkove tabory... 😇
Nech projekty riešia na ministerstve školstva.. Ak sa nudíš na dovolenke tak si rob projekty kľudne aj pre školy, ale nechaj ľudí, ktorí si odpracuju, aj oddýchnuť na dovolenke. Na to ta dovolenka je. Nechápem ako ti niečo také mohlo napadnúť. Ty máš akú profesiu, že sa tak enormne nudíš, že vymyslíš takéto kraviny? Rob si radšej tie tvoje projekty 🤦♀️ btw, dúfam, že talozis tému aku prácu by mali robiť na dovolenke lekári, policajti, sudcovia, úradníci a XY iných povolaní.
my robíme projekty počas šk.roka 😉
a zase, keď je nás na škole 100, nemôže predsa každý robiť projekt 🤦🏻♀️
Mna by zaujimalo, co viedlo autorku zalozit tuto temu?
To by sme mohli zacat pisat o kazdom povolani, co by mohli robit pocas dovolenky? Dovolenka sluzi na regeneraciu a aj ucitelia ju potrebuju ako aj ine povolania.
Ale veď @autorka nepíše, že akú prácu vykonávať počas dovolenky. Ale počas školských prázdnin, ak by učitelia nemali 45, ale 25 dní dovolenky.
Okrem upratovania kabinetov, prípravy planov6 a pod, čo sa robí teraz, to fakt vidím na letnu školu. Ale ak žiak sa nechce učiť počas školského roka, už vidím jeho nadšenie počas prázdnin.
Ja sa inak pokojne vzdám časti dovolenky, nech nám teda zamestnávateľ nariadi prácu počas školských prázdnin. Ale potom chceme pravidelný sabatikal ako majú učitelia v iných štátoch, napr. po každých 10-15 rokoch odrobených. Alebo nárok na dva týždne rekreácie počas roka ako má štátna služba.

@sorciera24 ja som napisala ze robila do 6teho jula a potom az od 22.8. A ten cas medzitym bola doma. Ja som nenapisala cele prazdniny. Inak leto zacina uz v juni takze je logicke ze cele.leto ani prazdniny nie su.