Akú prácu by mohli vykonávať učitelia počas prázdnin?
Taky napad. Ak by ucitelia mali 25 dni dovolenky ako zvysok populacie. Aku pracu by mohli vykonavat pocas prazdnin?
Baby, čítajte s porozumením. Veď autorka nechce, aby ste robili počas dovolenky, ona by vám z nej 20 dní zobrala 😅🤦 Len to zabudla troška domyslieť. Či by ste si mali brať vždy neplatené voľno, či sa ísť hlásiť na úrad práce a popri tom sa biť o brigády možno aj so svojimi študentami 🙃. Jej by asi vyhovovalo každé leto riešiť ako vykryť 20 dní nezamestnanosti. Lebo priamo v škole by sa asi všetci učitelia počas prázdnin ťažko uplatnili. Ale zas toooolko projektov, čo by mohlo byť v školstve 🤣
@kristiii Prečo na úrad práce? Veď mám zmluvu na dobu neurčitú, tak nech zamestnávateľ rieši, čo so mnou. Je to jeho povinnosť.
@zuzanockamt ona by vám aj tie zmluvy určite zmenila 😂
@kristiii Áno, takých mudrlantiek by bolo.
@kristiii ale ved sa autorka mohla ucit,mohla byt ucitelka a mala by cez prazdniny tiez dovolenku. By som videla ako robi projekty a tabory. Mala by deti, hluku.... akurat tak dost. Teraz stoji za pasom a smokli, ze ma malo dovolenky. Vacsonou zvyknu rypat taketo zienky.
A len pre upresnenie robime aj tabory a pocas letnej dovolenky sa vzdelavame a chystam veci na novy skolsky rok.
Aj teraz cerpam dovolenku a pisala som clanky na stranku skoly, chystam blokovku a v utorok mam vzdelavanie, odovzdavala som zadania na ine vzdelavanie.
To len pre autorku aby vedela, ze nic nerobime.
@benit dovolenka ma byt na to, aby si vypla z prace a nie aby si robila projekty, tábory, či nejaké vzdelávanie. To sa robí počas pracovného času. A preto tu máme XY vyhorenych učiteľov. Ved aj psychológovia odporúčajú aspoň 3 týždne voľna pre tých, ktorí pracujú psychicky, aby si človek aspoň trochu oddýchol a nacerpal nové sily. Ešte keby sme tu mali sabatikal, to by bolo zavistlivych príspevkov 🙈
To píšem na margo toho, že sa vôbec nemusíš spovedať nejakej frustrovanej žene, že čo robíš v čase odpracovaneho, zasluzeneho, osobného voľna.
Ja teda do školy počas dovolenky teraz nič nerobím. Max že mám myšlienky a nápady, ale cielene nerobím nič.
@letfenixa Ja mám od rána pustený NB, mám ešte opraviť cez 30 slohov a zajtra vzdelávanie od rána do večera. Končím o 18-tej.
@zuzanockamt ale vzdelávanie nemáš počas dovolenky, dúfam.
@letfenixa Nie, to už by sme boli dobre padnutí na hlavu. Ale boli aj také časy.
Toto je taká trafená otázka, že si ani nezasluhuje odpoveď. Autorka netuší, čo to obnáša byť učiteľom. Pekný deň všetkým!
@zuzana76 vies co u nas donedavna neboli tie letne tabory organizovane skolou vobec, teraz sice su, ale iba 1 tyzden z prazdnin. Potesilo by ma keby boli aspon 2, mozno aj 3. Pracujuci rodicia by mali lepsie moznosti, kam deti cez prazdniny dat, a aj ucitelia by sa mohli takto prestriedat.
@zuzanockamt ten deň máš zaplatený ako v práci?pretože toto dovolenka nie je.
Moja pracovná doba je od 7.20(7.05som v práci) do 15.20.môžem odísť max 14.20, no keďže učím aj popoludní, mám 2 krúžky a občas zastupujem v škd, reálne odchádzam 15.30.Ak je porada, tak 16.30, ak rodičovské 17.30. Prestávky nemám-tie sú pre žiakov, učiteĺ má dozor, presúva sa atď.Rovnako obedy-idem na obed mimo areál školy s 20 deťmi, naberiem im polievku, obliekam, vyzliekam a pritom obedujem. Po príchode domov robím prezentácie, pracovné listy, pomôcky...Dotazy rodičov máme zákazané riešiť po prac.dobe-bežne píšu večer, v noci aj ráno.
Pn u nás v podstate neexistuje, v prípade núdze paragraf na 2 dni a sme ako rybičky.Učiteĺka nemôže byť chorá, nemá kto zastupovať. Všetky lekárske prehliadky-mám 3 deti-absolvujem v čase prázdnin, v čase dovolenky-všeob, pediater, gastro, gyn, alergo, očné...ale to predpokladám, že aj v iných zamestnaniach.projekty riešime počas sk.roka, rovnako súťaže, olympiády, školenia, vypracovanie IVP, posudky na sociálku atď.Nemyslím si,že robím málo , ale áno, keby sa moja práca skladala IBA z odučenia si hodín a všetko to ostatné by som mala spraviť za 15 dní, ktoré mám navyše, tak to nespravím.Na to treba oveĺa viac času...Niekedy uvažujem, aké to je, keď niekto príde z práce a ďalej ju nerieši,ale keďže od detstva som snívala o učiteĺstve, deti mám rada a neviem si inú prácu predstaviť, tak ju robím najlepšie, ako viem. V každej práci sú problémy, všade sa dá niečo vylepšiť a školstvo nie je výnimkou. Môj manžel je tiež učiteľ, no robí niečo iné,nakoĺko 1 učiteĺský plat v rodine stačí🙃.A áno, viem, že niekto zarobí aj menej, no asi neštudovsl na vysokej a nemá zodpovednosť za 20-30 detí 8 hodín denne.Aj to treba zvážiť-jedna noha v base ako sa hovorí.
P.s.viem sa zasmiať, keď 59 detí ide s 3 učiteĺkami na celodenný výlet a rodičia vysmiati nám želajú, nech si to uźijeme😁.hlavne, keď tu čítam, že dieťa je týždeň choré a už si nevedia rady. Párkrát sme ponúkli rodičom zúčastniť sa výletu a boli mamičky zhrozené-že nikdy viac. A to deti boli super-podĺa učiteliek...Takže treba vidieť obe strany-výhody aj nevýhody.Svoju prácu mám rada, deti tiež a problémy sa snažím riešiť,nie ich vyrábať.
@zuzana76 Jasne, to chapem ze je to zodpovednost pre ucitelov, o tom ziadna. Pre nas pracujucich rodicov to je vsak perfektna pomoc a ja som za to velmi vdacna. Chapem, ze aj ucitelia si potrebuju oddychnut. Ale tabor moze byt niekedy v strede prazdnin, alebo na konci, aby boli vsetci spokojni 🙂. Kazdopadne odpovedam iba na hypoteticku otazku autorky, ze co by mna osobne potesilo, ak by k takej zmene doslo ;).
@demartka Áno, mám ho zaplatený ako v práci. O činnostiach, ktoré vykonávam, sa rozpisovať nejdem. To má zaujímať najmä zamestnávateľa a nie anonymky. Kedysi pred x rokmi som bola hlúpa a hľadela hlavne na školu a nie na seba a rodinu. Dnes to už nerobím.
@domculik Strávila si týždeň v pobytovom/dennom tábore ako pg.pracovník? Mňa by tam v tejto dobe a pri dnešných rodičoch už nikto nedostal. Kým som bola mladšia, tak som to robila.
@domculik prečo by niekto v čase svojej dovolenky mal akože ešte aj pracovať.? Pošlite tam policajtov alebo vojakov nech im robia animátorov - mladých ľudí vo vysluhovom dôchodku keď máte závidieť voľno učiteľom.
@benit vieš, keď tu čítam koľko detí bezne mávajú ľudia 4 - 5 tak nech sa dopredu za myslia, či zvládnu aj finančne pokryť ich potreby. Toto je naozaj na zodpovednosti rodiča ci sa dokáže o dieťa postarať po všetkých stránkach a nie hádzať ich povinnosti na školy.
@zuzanockamt súhlasím, nemusí to nikoho zaujímať a aj tak to nevidia/neocenia.
Inak nám vedenie dáva všetky školenia popoludní,večer, neprajú si to v čase prázdnin, lebo potom nám zostáva dovolenka🤷♀️
@demartka My mávame aj poobede do večera. Aj zajtra je to tak, doobeda jedna činnosť, poobede do 18-tej druhá.
@olivnik Otazka autorky bola, KEBY mali ucitelia 25 dni dovolenky. Takze by tu dovolenku vtedy nemali.
@zuzanockamt Ja chapem, ze nie kazdemu by to vyhovovalo. Ale kedze to je cisto hypoteticka otazka, ani sa zatial niet o com dohadovat 🙂.
@domculik keby mali učitelia plat ako politici, načo podľa vás by ich mali minút? Skúsim založiť nejakú ďalšiu absurdnu diskusiu??? Dúfam, že odpovede budú - na charitu, na deti ostatných, ktorí toľko nezarobia a pod.... Alebo akú ešte blbosť vymyslieť, aby si spolocnost rypla do učiteľa? Mame volne noci.. Nemáme nočné. Co tak stráženie detí tých, ktorí nočné majú? Dobrý nápad? Tak nejak si to autorka a jej podobne, vlastnou vinou frustrovane, predstavujú?