icon

Akú prácu hľadať ako slobodná matka?

mamasrnka1984
11. júl 2024

Ahojte, hladam si pracu, idealne od jesene, aby som nastupila.. aleee.. mam dieta, skolkar a teda praca musi byt taka, aby som ho rano zaniesla ja a po praci vyzdvihla opat ja.. nema mi kto pomoct s rodiny a nechcem to riesit s cudzimi ludmi, opatrovatelkami.. Mam vystudovanu oblast v skolstve, ale pracovne miesto volne nie je a to zijem vo vacsonom meste a teda pozeram uz nejaku dobu si profesiu, ale mne tie prace vacsinou casove nevyhovuju, na tie, co by ma povedzme z mojim vzdelanim zobrali.. takze uz zacinam byt aj v strese, ze kde sa ja zamestnam.. mate nejake napady??? 🙂

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@pe_mi mne nevadi nizsi plat, ved mam aj vyzivne na dieta, celkom slusne.. cize docasne som ok aj s pracou s nizsim platom

estellas
11. júl 2024

@mamasrnka1984 Pozri na stránku služby zamestnanosti a napíš tam Trenčín. Na tej stránke píše všetky pracovné ponuky uverejnené na úrad práce.
Pracovníčka čistiarne odevov, kobercov a práčovne
Pracovná doba je tam od 08:00 - 17:00.

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@beasy to mna by vobec ani nebavilo, cize to vobec 🙂

zuzudrnda
11. júl 2024

@mamasrnka1984 robiť opatrovateľku aj iným detom, malú skupinku kde využijes vzdelanie a zároveň ponúknes individuálny prístup. Aj pre maminky, ktore musia do práce, ale nemajú umiestnené dieťa v škôlke. Prip.lesne kluby v okolí...Kedysi dávno susedka opatrovala detičky v poobedných hodinách.

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@estellas to by som nechcela robit a skolky su do 16.15

estellas
11. júl 2024

@beasy To súhlasím mali by zarábať, veľmi sa nabehajú. 😔

andrejka1974
11. júl 2024

@mamasrnka1984 a čo tak skúsiť niečo iné ja robím rozvoz jedla v rámci obedov pracujem od 9.30 do 14.00

pe_mi
11. júl 2024

@mamasrnka1984 ja som hľadala trištvrte roka..s mojimi kritériami,aby som stíhala aj ráno,aj poobede,víkendy a sviatky voľné ,nie krátky ,dlhý týždeň a tak podobne..veď to poznáš
Veľa šťastia prajem,aby si našla prácu a najlepšie ,aby ťa ešte aj bavila 🙏

jaja20
11. júl 2024

@beasy Tak zrejme to pedagogické vzdelanie nie je až také terno, keď žije vo väčšom meste,a napriek tomu si nevie nájsť zamestnanie... Treba si usporiadať priority. Buď nejaké "nóbl" zamestnanie s väčším platom, ale s nevyhovujúcou pracovnou dobou alebo menej " prestížne", ale také, že všetko stihne.
Na dieťa má aj bonus,aj prídavky,aj nejaké výživné od otca, predpokladám, čiže dokopy to urobí slušnú sumu.

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@andrejka1974 mne nejde moc soferovanie 🙈

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@pe_mi dakujem 🙂

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@jaja20 ja mam priority usporiadane.. dieta, aby som bola, co najviac s nim.. no v ba skolstvo nie je az taky zaujem, ale v inych mestach sa drzia miesteciek.. moje dieta ma ucitelku v skolke 65 rocnu a druha ma viac, netusim kolko.. a to su tie miesta, kde by som povedzme mohla robit 🙂

pe_mi
11. júl 2024

@mamasrnka1984 mohla ,ale len s tým,že by si dieťa mala vo svojej škôlke,aby si si ho mohla stiahnuť..nakoľko tiež budeš mať rannú a poobednú.
Plus letné prázdniny tiež nejaké týždne robíš a nie len vo svojej škôlke..a choroby dieťaťa si tiež musíš vykryť sama.pracu,kde budú tolerovať očrky,s tým mam tiež milé skúsenosti.ani teraz v mojej práci, ktorú fakt že milujem a teším sa do nej, očrky neakceptujú..ale ja mám pomoc od starkých..tak sa nemusím báť.ale ty úplne bez pomoci, to je až nereálne ti poviem

jaja20
11. júl 2024

@mamasrnka1984 Ale toto je bežná realita na Slovensku. Že dôchodcovia " zaberajú" miesta ľuďom v produktívnom veku. S tým my nič nezmôžeme, že to majú odobrené zákonom.
Ja som ti poradila prácu s vyhovujúcim pracovným časom,o to ti v príspevku išlo.
Či sa inšpiruješ,je už len na tebe 🙂

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@pe_mi nie som na neho stale sama, pisala som, ze prevazne sama.. ja ho mam 3 tyzdne, otec 1 tyzden.. ale tak tie 3 tyzdne mi nema, kto pomoct... tak som rada aspon za ten tyzden, co ho ma kvoli tej chorobnosti dietata, co bude 🙂

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@pe_mi tak pomoc starych rodicov je na nezaplatenie.. to ano 🙂

luccija
11. júl 2024

@mamasrnka1984 stiahni si túto appku

luccija
11. júl 2024

@mamasrnka1984 v DM drogérii sa dá pracovať na 4,6 hodín.Ale skúšaj to školstvo súkromné škôlky...

kulumulu123
11. júl 2024

@mamasrnka1984 za mna by som skusila bud doucovat alebo opatrovat ine dieta pripadne dve u seba doma, vies si zariadit prac cas ako vyhovuje tebe, daj to na zivnost a nemusis sa zodpivedat ziadnemu nadriadenemu ani cvakat v praci od-do a stresovat ci stihnes prist po dieta...
Ak mas prax v skolstve mas to o to jednoduchsie 👍

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@luccija dakujem

kulumulu123
11. júl 2024

@mamasrnka1984 citam ze si z ba, tu je ponuk na opatrovanie viac ako dost 👍

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@luccija neni volne ani v sukromnej.. ale tam by ma podla mna lahko prepustili, ak bude dieta viac chore.. tam nevidim perspektivu

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@kulumulu123 byvam v trencine.. nemam to tu zmenene.. 🙂

beasy
11. júl 2024

@jaja20 ak jej postaci mne ponukany plat doručovatelky 750 v hrubom s dieťaťom tak potom kolbuk dole, samozrejme je to na nej ale to uz by som radsej ozaj šla robit recepčnu kde si zarobi apson tych 900-1000 v cistom a je v čistom, nenamahavom prostredi 🙂 ale to je len moj nazor mozno autorke to vyhovuje

kulumulu123
11. júl 2024

@mamasrnka1984 ahaaa nevasi skus trencin teda verim ze sa nieco najde aj tam... Mne jedna znama z komarna hovirila ze hladala pre 1r dieta opatrovatelku u nich a bol to teda dost problem najst niekoho zodpivedneho...
Ja osobne ak by som hladala tiez radsej zenu ktora ma aj svoje dieta (viem ze ma aspon skusenosti) ako nejaku 17/18/19 rocnu slecnu...
Ak by ta, to teda bavilo...
Na www.douc.ma je kopec poziadaviek na doucovanie aj online hlavne jazyky... Ale skus pizriet

dadis
11. júl 2024

@mamasrnka1984 U nas boli skolky do 17...fakt len do 16:15? Nemaju zbernu triedu?

mamasrnka1984
autor
11. júl 2024

@dadis 6triedka a fakt len do 16.15 🙂 a od 6.30 rano

sella38
12. júl 2024

@dadis moji synovia mali skolku do 16.00. Ked som pre nich prichadzala okolo pol stvrtej, uz tam boli vacsinou len 2-3 deti. Tak ja neviem, kde ti rodicia "robili"....
@beasy na 1. stupen nema pani vzdelanie...

jaja20
12. júl 2024

@beasy A to si kde nabrala tú sumu? 🙂 Toľko majú u nás v čistom, keď nepohnú ani prstom a nepredajú ani jeden žreb ( príklad). Plus koľko tie dievčatá dostanú ešte na rajone tringelty od dôchodcov atď... No, nejdem zachádzať do detailov...

jaja20
12. júl 2024

@beasy Plus stravné a pitný režim k tomu, čo urobí ešte ďalších cca 120€ každý mesiac.