Akú prácu hľadať ako slobodná matka?
Ahojte, hladam si pracu, idealne od jesene, aby som nastupila.. aleee.. mam dieta, skolkar a teda praca musi byt taka, aby som ho rano zaniesla ja a po praci vyzdvihla opat ja.. nema mi kto pomoct s rodiny a nechcem to riesit s cudzimi ludmi, opatrovatelkami.. Mam vystudovanu oblast v skolstve, ale pracovne miesto volne nie je a to zijem vo vacsonom meste a teda pozeram uz nejaku dobu si profesiu, ale mne tie prace vacsinou casove nevyhovuju, na tie, co by ma povedzme z mojim vzdelanim zobrali.. takze uz zacinam byt aj v strese, ze kde sa ja zamestnam.. mate nejake napady??? 🙂
@beasy Ono keby si mala na lepšie, nemusíš si hľadať prácu doručovateľky a nadávať na plat. Tvoja gramatika je tiež dosť hrozná, mimochodom. Ono to tak väčšinou býva, že ten, čo nemá čo ponúknuť a je nahraditeľný je odkázaný na pozície s najnižším platom. Takže cesta je makať na sebe, naučiť sa jazyk, doplniť si vzdelanie a získať kvalifikáciu. Mladá baba a práca doručovateľky žiadna výhra.
@mamasrnka1984 Neskúšala si pozerať aj inzeráty na profesii v súkromných škôlkach?
@andrejka1974 ah9j mozem sa,spytat to mas cez wolt ci bolt robotu? a ako to financne vyjde? dakujem
@andrea1809 ale ja som nepovedala ze na inu pracu nemam, mala som zverejneny zivotopis a ozvali sa mi s roznymi ponukami, preto ked sa mi ozvali s takou ponukou odmietla som lebo je to pre ludi vysmech, a zobrala som radsej slusne platenu pracu v cistom prostredi 🙂 neviem z akeho dôvodu hodnotis gramatiku človeka len z dôvodu ze narychlo odpisem na kometar a robi mi to automaticke opravy kde mi to často opravuje moje spravne napisane slova na zle ypsilony a spojky, predložky a podobne, kazdopadne vzdy som mala velmi dobru znalost gramatiky tak mi pride scestne tu na niekoho utocit tymto stylom, ze si ma niekto doplnit vzdelanie ked absolutne nevies o tom aky stupeň vzdelania mam ukončeny a v akej oblasti som sa zamestnala, ale možno si vestica a mas dar ze podla fotografie alebo nicku sa ti zobrazi na guli cely zivotopis danej osoby 🙂
@andrea1809 mimochodom prešla som si spätne moje komentáre a ak povazujes za neznalost gramatiky to ze mam jednu chybu v jednom komentari a to je prave slovne spojenie “v komentari” kedy mi tam opravilo mäkke i na ypsilon, tak to teda naozaj neovladam potom gramatiku 😂 teraz som sa normalne zasmiala ze kvoli jednej chybe ides nieco taketo pouzit na cloveka.. gratulujem k tomuto počinu
@mamasrnka1984 poziadala by som zriaďovateľa, aby predĺžil skolku do 17:00, v takomto čase sa realne nedá vyzdvihovat dieťa, keď musis byt v praci 8,5 hodín. Veď nemôže byt problem spravit jednu zbernu triedu. Pokial je, tak je to len neschopnost zriaďovateľa (primatora). Ja som rok po covide toto vytkla nášmu starostovi, posekali sme sa na jednej veci na zastupitelstve, neskôr na facebooku, kde som mu vytkla, že je skolka len do 16:30 a že kvôli tomu prídem znova na zastupko a do dvoch týždňov bola skolka predĺžená do 17:00 bez toho, aby som musela niečo oficiálne riesit, ale už chcel mat asi odo mna pokoj🤣🤣
Mas dobre vzdelanie, mohla by si opatrovat okolo 4 skolkarov doma, vek okolo 4 rokov? Plus by si mohla vyzdvyhovat deticky v skole, skole.
Ja som v UK, Tu by sa o teba potrhali. A keby si sem tam aj cez vikend potiahla, ani nechcem pisat, Ake pally platim za syna.
@juliet86 ja robím pre jednu reštauráciu a odtiaľ rozvazam a robím od 9.30 do 14.00 a mám 30 EUR za den čiže tých 600 EUR za mesiac
@andrea1809 jediny kto tu utoci si ty, stopovat niekoho kto len vyjadril svoj nazor mi pride dost chore ale to uz je tvoj problem 🙂 vyjadrila som tam svoj nazor ktory bol rozdielny ako nazor ostatnych a jediny kto sa tam do mna pustil boli prave osoby ako ty, to ze v tom pokracujes je len dokazom toho ze vyhladvas konflikty, pokial viem ked mas zverejneny zivotopis ozvu sa ti vsetci pre ktorych splnas podmienky, to ze ma slovenska posta ako podmienku maturitu, ktoru pozaduju mimochom aj v banke ako pozicia bankoveho poradcu uz asi nevies cize pred tym ako budes niekoho zosmiesnovat alebo ponizovat si najprv zisti ako veci so zivotopisom na stranke ako je profesia funguju 🙂 rovnako sa ti moze ozvat posta, obchod, banka, rozni mobilni predajcovia, atď. Ale vidim ze si za znova ako aj tam prisla hadat a ukazovat prstom na inych cize zrejme na koniku ani nic inenerobis ako vyvolavas zlo a hadky.. ale ak ti to vyhovuje je to smutne, ja som ta ani nehladala a uprimne ak by si nepripomenula prispevok pod ktorym sme sa udajne stretli tak by som si ťa žial nepamätala nakolko negativitu zo svojho zivota vypúšťam 🙂
@andrea1809 a ak považuješ ine profesie napriklad s maturitou ako pozicie pre debilov ako si sa vyjadrila tak by ma fakt zaujimalo ci do banky alebo obchodu zoberu udajne debila s maturitou ktory nevie pocitat prosimta aspon sa zamysli nad tym co si prave napisala, ja osobne poznam baby ktore studovali na Mgr., Ing. MBA, a popri tom brigadovali ako upratovacky, predavacky, roznasali letaky, pracovali v žehliarni a predstav si že z nich neubudlo, kazda praca je praca a žiadnou by sa pohrdať nemalo, ale slovo ako pokora zrejme ludom ako si ty nic nehovori, cize prajem asi len tolko aby si pochopila to ze niekoho urazat za pracu, ze je debil je absolutne nevyspele a prizemne
@beasy O pokore by sa dalo diskutovať....ty už tu máš svoju reputáciu jasnú potom, ako si sa navážala do mamičiek, ktorým pomáhajú s deťmi starí rodičia. Prácu evidentne stále nemáš, keďže tu kvasíš v každej téme od rána do večera. Ja sa nebavím o brigáde, ale stálom zamestnaní. Ty máš už hádam vek na to, aby si mala stále zamestnanie. Takže nemýľme si pojmy a dojmy, je rozdiel brigáda a pracovný pomer. Evidentne si neúspešná a životom frustrovaná
@andrejka1974 tak kvazi za polovicny uvazok to nie je zly peniaz. ci? gratulujem
@andrea1809 tak po prve, to ze odpovedam obcas na nejake temy neznamena ze tu udajne ako pises kvasim cely den to si fakt mozu dovolit len mamicky na materskej pokial im dieta spi a nemaju aktualne ine povinnosti, pracu samozrejme mam kludne pošlem zmluvu ak mas podozrenie ze ty si jeidna kto vie vsetko a spravne 🙂 ja som sa do nikoho nenavazala slusne a absolutne nevulgarne som tam len napisala ze ja som nazoru ze ženy ktore nemaju čas na svoje deti a odložia ich na mesiac alebo dva dedkovi a babke bez akehokolvek zaujmu su za mna ludia co si rodinu zakladat nemaju, nato ste sa samozrejme zacali do mna navazat stylom ci vy si nemozete oddychnut a ci ked dieta ide na tyzden k babke tak ste zle matky a podobne, cele to bolo o tom ze ste si stale sli svoje rovnako aj ty a nezaznamenala si to ze co som hovorila, tak isto bol utok na mna ze sa nemam vyjadrovat na danu temu a nemam pravo mat nazor pokial nemam rodinu, za mna ak toto niekto napise tak je to cisty komplex, opakujem svoj nazor som vyjadrila, slusne a nikoho som nepresviedcala aby zil podla mojho nastavenia, cize absolutne neviem o akych utokoch z mojej strany hovoris🙂 to ze som mala iny nazor ako vacsina co sa tam stretla je jedna vec ale slusnym nazorom som logicky urazit nikoho nemohla.. k téme, frustrovany je za mna clovek ktory rozobera stale dookola to iste aj ked sa tu riesi uplne ina tema, ked clovek zije zivot ktory ma tak ako chce tak nemoze byt frustrovany to je hadam normalne a opäť nechapem logiku chytat niekoho za slova stylom ze ja uz mam vek na stale zamestnanie nic v zlom ale ides tu poucuvat osobu ktora napriek plnej podpore rodiny pracovala popri skole od svojich 14stich, ihned po škole som sa zamestnala a klasicky pracujem aj aktualne a popri tom aj dalej študujem, to ze som menila pracu kvoli stahovaniu je myslim ze pochopitelne nakolko nebudem dochadzat 80km ked viem mat pracu v meste kde žijem. Ale zacinam mat pocit ze frustrovany je tu niekto uplne iny, kazdopadne prajem aby si mala minimalne tak spokojny a vyrovnany zivot ako ja, s tym ze nechas prejavit nazor aj inych bez toho ze ich budes mat potrebu ponizovat alebo im robit na dialku ekonomicko psychicku analyzu uspesnosti zivota 😁
@mamasrnka1984 Ja pracujem na pošte ako dorucovatelka,robím od 7 do 15 hod.Rano si zanesiem malého,škôlka je otvorena od 6tej,poobede do 16,30 v pohode stíham všetko.Cez deň keď niečo treba viem si vybaviť,keď zavolajú viem odbehnúť pre dieťa.Neni problém ani s ocrkami no môj chvalabohu nebýva často chorý.
@beasy 750 ponúkajú v hrubom každému na začiatok,no každý rok ide plat hore plus stravné a pitný režim ako píše @jaja20,akurát že robíme v každom počasí je mínus tej práce.Inac som spokojná,aj s platom.
@tramtada31 sú dediny na Orave kde je škôlka do 15:30-16 a fungujú pre mňa nepochopiteľné, ale všetci to berú úplne bezne
@beasy No naopak sa zdá, že si urazila všetkých a aj ti to dali najavo, len si to nepripúšťaš.
@kacena2022 jasne mozno sa to aj líši že každý kraj má nejake mierne platové úpravy, ja som iba napísala že s akou ponukou som bola oslovená ja, každopádne poznám jednu pani z mojej rodnej dediny ktora robila doručovateľku celý život, až do predčasného dôchodku, a už ako malé dieťa som si snou vzdy fajn pokecala ked priniesla poštu, vždysom obidvovala že naozaj v každom čase aj nečase šla na bicykli aj v kopcoch. Je to náročná práca aj prístup ľudí je všelijaký takze za mna to urcite nie je praca ktora je podradna a mozu je vykonavat len tak hocikto, treba tam zodpovedneho a mudreho cloveka, len je to vzhladom na plat velmi nedocenena pozicia, ale to za mna vsetky pozicie co sa tyka pošty, aj priehradka nie je na tom najlepsie. Ale ľudia su radi aj za také miesto keď nie je v okolí nič iné 🙂
@juliet86 nie je
@mamasrnka1984 co tak práca na skrátený úväzok? 6 hodín denne
@misanthropicdann ved akoze kludne.. ale tych ponuk je menej.. niekde aj napriek tomu je to aj cez vikendy praca.. ale mile rada, ak nieco take najdem.. 🙂

@jaja20 vyššie som napísala že mi to bolo povedané pri telefonickom kontakte o ponuku prace priamo od veduceho pracovnika jednej z pôšt a tak isto mi bolo oznamene že na tomto principe funguje väčšina pôšt kedze maju rovnaky system, cize urcite som na to neprisla len tak, informacia je stara cca 2-3 tyzdne cize nedavno