Akú prácu si vybrať pri chronickej únave?
Ahojte, mam chronicky unavovy syndrom a na vyber dve prace, kam by som mohla nastupit. Prva je sanitarka v lekarni na poliklinike na plny uvazok a druha je personalistka vo vacsej firme, tiez praca na plny uvazok.
Ktora praca by bola pre mna vhodnejsia, poradite? Dakujem
Ja si myslím opak a vybrala by som si sanitarku.
Ja sa bojim obidvoch a najviac by mi vyhovovala praca z domu, ale toto je mam pocit bez sance ☹
sanitarka sa zvykne fyzicky dost namakat, zas admin praca je skor psychicky narocnejsia.
Určite by som si vzala prácu personalistky. Je to práca v administratíve, naberies tam veľa skúsenosti a určite vylepší tvoj životopis do budúcna lepšie ako práca sanitárky (čo je skoro ako upratovačka). Nie je to fyzicky náročná práca a zvládneš ju aj keď sa budeš cítiť niekedy zle, kdezto práca sanitarky si vyžaduje fyzicky pohyb.
A z čoho máš ten chronický únavový syndróm? Dala si sa zaočkovať mRNA vakcínou? No a k tvojej otázke by som povedal, že ani jedno. Ostaň doma a oddychuj. Život je príliš krátky na to, aby ho človek prežil v robote.
@sleepy_joe Nie, nedala som sa ockovat a trapim sa s tymto uz skoro 10 rokov ☹ Imunologicka sa snazila najst pricinu, ale nepodarilo sa ☹
Hej, byt doma a oddychovat znie super, ale z niecoho treba aj zit ☹
Ja mam tiez unavovy syndrom, ktora prameni z diagnoz a mne prave pomaha pohyb. Administrativu som robila 10rokov, dostala som na nu alergiu. Praca rukami ma tolko nevyčerpava ako administrativa. Ale to som ja. Trpim nizkym tlakom, pohyb mi pomaha, zvyši tlak, dobre posobi na psychiku. S unavovym syndromom sa nejak na karieru uz nezameriavam. Skratka sa uz považujem za slabši članok, mam menej energie ako zdravy človek, snazim sa neprecenovat. Po naročnejšom dni si doprajem odpočinok. Niekedy mi aj dva dni trva nez sa dam dokopy.
@sleepy_joe ach bože 🤦♀️ nejak ti to nevyšlo...
Skôr sanitarka, budeš mať aj pohyb, pri počítači by ti bolo ešte horšie, to by si hneď zaspávala a nevedela sa sústrediť
@aurinia Ja mam tlak vyssi, beriem aj lieky ☹
Ako sa prejavuje tento syndrom? Ako vam ho diagnostikovali,?
Mam chronicky unavovy syndrom a ked sedim pri pc alebo celkovo sa pri praci nehybem, som uplne nemozna. Ked som "vo svungu", hybem sa, tak fungujem. Akonahle si sadnem,,som nepouzitelna... ciste z tohto ohladu by som odporucala pracu s viac pohybom...z tychto dvoch by som si ja vybrala personalistku, ale zaspala by som tam😁 ale to len preto,ze sanitarku by som robit nechcela....
Ja teda neviem, tiež mám chronicky unavovy syndrom a nezvládala by som ani jednu. Nezvládam ani na 4 hodiny.
@zefyra a z čoho žiješ?
@zefyra Tohoto sa bojim aj ja, ze po tyzdni budem uplne ko a nepouzitelna ☹
@riyadh Ja som vydata, mam manzela, nemusim si nikoho hladat. A chronicky unavovy syndrom nie je lenivost, je to choroba.
Radšej niečo na skrátený uvazok a ťažko povedať, ktoré skôr z týchto dvoch. Ako sanitarka sa hybes, a si prinútená tu únavu prekonať, ak však nebudes vladat, bude to namáhavé. Ako personalistika si viac menej v kancli, furt sedíš za PC a je ťažké tu únavu premáhať. Ak si však trochu privries oci, sem-tam oddýchnes, nikto to ani nepostrehne.
Skúsila by som s tým niečo robiť, striktne od rana dodržiavať pitný režim, najviac koľko sa da, aerobne aktivity - dlha rýchla chôdza, ľahký beh - opäť je strašne dôležitá pravidelnosť, vitamín D - vysoké dávky, môžeš až 2000 IUI denne, ľahká strava - zelenina/ovocie.
Niekde musi byt chyba, daj si vysetrit hormony, stitnu zlazu, krvny obraz. Ak nie skor pracu na 6 hodin.

Tam kde si mozes pracu nadrobit ak sa citis dobre a prip.ju trochu odsunut,ak sa prave citis horsie.Sanitarka to nebude...