Aký dezert do práce?
Baby, prosim poradte dezert do prace.
40-50 ludi. Staci jeden kusok na osobu kedze bude aj torta
Co najlacnejsi (maslo, maskarpone su tu hrozne drahe, Vajicka su lacne)
Nie s herou, palmarinom alebo inymi tukmi na pecenie, neviem ich tu kupit.
Nebabravy aby sa dal v pohode preniest a prelozit z krabice na tacky.
Aby sa dal jest rukami a netreba tanieriky a pribor
Aby sa dal upiect par dni dopredu a nepotreboval chladnicku a ani mraznicku
Nie so zelatinou - neviem s nou robit.
Aby priprava nezabrala vela casu (napriklad nie nejake kolaciky vtlacane do formiciek zliepane plnkou).
Nie makovy - ludia to nepoznaju a nejedli by to.
@akinomel Ano, presne taketo nieco, len keby tam bolo menej masla. Aj ja sa velmi tesim ze ako sa zeny snazia. Mam tazke podmienky. Chcem vela muziky za malo penazi a este k tomu polka beznych ingediencii tu nie je a tak je to fakt zlozite nieco najst. Ale ako som uz vravela, ak sa nebude dat, radsej nebude robit nic a bude len torta. Ale ak by sa nieco naslo co by mi uplne vyhovovalo, tak by bolo super.
Ja by som urobila struhany tvarohovy kolac alebo jablkove pite. Nikdy nesklamu👌
@andreatytler ja viem, to maslo...ale mala by si veľa kusov z 1 dávky, preto som poslala🙂
Aha,teraz pozeram,ze ma byt mimo chladnicky par dni dopredu...Tak potom mi napadli cookies.
@andreatytler a niečo takéto?
https://babickinerady.sk/ovsene-susienky-s-jabl...
@iwesska Tvaroh tu nie je.
Jalkove pite uz niekto spomenul. Ja som myslela ze to je preklep a navrhuju jablkove pire.😀
Nikdy som nepocula o takom kolaci. Ani neviem ako to vyslovovat.😀
Ten jablkovy musi byt v chladnicke?
@tamitamitami Bublanina mimo chladnicky asi nie. To ovocie nebude vyzerat velmi vabne.
@akinomel To je super napad a ake zdrave to je. To idem urcite vyskusat. Dakujem
Punčové rezy, žĺtkové rezy, bublanina, muffiny, kysnuté pečené buchty, nejaké suché zákusky typu griláž, linecké koláčiky a ja osobne by som vzhľadom k torte spravila kysnuté pagáče (syrové, oškvarkove, nivové, klobaskove sa dajú, kapustové, atď) ;)
@iwesska To vazne? Nevedela som ze bublanina musi byt v chladnicke. To ovocie sa zacne kazit ked nie je chladena?
@andreatytler a ešte jeden...
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/72735/kok... - jednoduchšie už asi ani nieje🙂
@andreatytler Tento je uzasny https://varecha.pravda.sk/recepty/jablcnik-aleb... cesto,no len neskor som si vsimla,ze ma byt mimo chladnicky...Tento sa musi odlezat v chladnicke. Ale mozes vyskusat mimo oslavy😊
@andreatytler Hej...Teraz som mala s jahodami a bola v chladnicke a uz 3.den vyzerali tie jahody ako hnile,nikto to nechcel jest. Raz som mala z obchodu a bola mimo chladnicky a okolo toho ovocia sa urobila plesen.
@iwesska Dobre vediet. Dakujem
@smajcii Dakujem.🙂
@heni79 to je.na zvážení autorky, na vo si trúfne. Ja tiež nie som nejaká extra pekarka a pavlovky mi pekne vyšli.
Inak niekde si písala ze sa u vás nedá kúpiť tvaroh 🙂 síce mimo tému, ale keď veľmi budeš chcieť vieš si ho z mlieka vyrobiť.. ak teda máte riadne mlieko 🙂
A pagáče tieto sú špičkové https://bonvivani.sk/recepty/zemiakove-pagace
A aj iné druhy robím z tade :D miešali sme do toho už aj cesnak, medvedí cesnak, kadečo... :D
@andreatytler recept mojej mamky
@o__o Dakujem❤
@simca06022011 Uz som skusala vyrobit. Aj syrydlo som si kupila ze si budem robievat tvaroh lebo neskysne len tak same a vyslo mi strasne malicko z 2 litrov. Plnotucne mlieko som pouzila. Asi nejak to mlieko upravuju, neviem. Musela by som vela mlieka pouzit a aj to je dost drahe. Tvaroh je proste luxux. U poliakov sa da kupit, ale aj tam je drahy a mame to od ruky takze tam chodime 2x za rok.
@simca06022011 Dakujem za recept na pagace. Urcite vyskusam. Milujem ich, ale poznam len klasicke skvarkove.
@andreatytler zaujimave, my to varime iba tak zo skysnuteho mlieka bez nicoho, kludne plnotucneho kupeneho. POkial viem, no pozistujem, u nas je tvarohar/syrar chlap, tak ten s tym majstruje :D
@simca06022011 Ved hej, moja mama bezne mala zvysky mlieka v mliecniku na linke a ked sa jej skyslelo, uvarila plne sitko tvarohu. Krasneho stavnateho, kremoveho. Mne sa skysnut nechcelo. Dala som malicko octu aby sa skyslo ale to potom je aj tvaroh kyslejsi. S tym syrydlom ze zevraj najlepsie zrazit mlieko. Uz som na tvaroh rezignovala.☹
Obyčajný perník na plechu, prípadne brownies. Ešte mi napadli fukane kokosove rožteky, sice potrebuješ formičky ale nepotrebujú chladničku a môžeš ich napiect skôr nie deň pred oslavou

@heni79 Presne tak.