icon

Aký je dobrý plat?

veronika713
25. aug 2015

Ahojte...Chcem sa opýtať na názor...aký je podľa Vas už dobrý plat?! Samozrejme s ohľadom na to, ze žijeme v SR...jednoducho s čím by ste boli spokojne, 3-4 členna rodina, škôlka, úver...štandardná slovenská rodina 😄 Ďakujem vopred za všetky názory...

celasapremenim
16. sep 2015

ked clovek viac zarobi, tak ma aj ine potreby, aj tie sa mu menia aj podla vysky prijmu🙂 minut sa da cokolvek
dobry plat je konkretny optimalny financny prisun pre konkretnu rodinu s jej konkretnymi beznymi vydavkami, ma dokazat pokryt aj sporenie pre rodinu, poistenie clenov rodiny tak, aby boli vsetci v rodine bez stresu
kazdy by si mal dovolit minat len do vysky svojho financneho prijmu a ako vieme, na slovensku to takmer nie je mozne (uz len pri zabezpeceni si existencnych potrieb..byvania atd., kedy vacsina rodin musi brat pozicky)

petooo
16. sep 2015

@dominikav123 V pohode, ja som svoje napísal a mňa nezaujíma ako to kto pochopil, som rád, že aspoň jedna to pochopila ako som to myslel 😉

celasapremenim
16. sep 2015

@petooo ked ta to nezaujima, tak preco si rad, ze to aspon jedna pochopila:D ty si cely daky nelogicky :D na chlapa haha

petooo
16. sep 2015

@celasapremenim Lebo som to nepísal zbytočne 😉 .. uľavilo sa ti, keď si si rýpla? 😝

jolinka
17. sep 2015

@jonki predskolska vychova NIE JE povinna ako si vela ludi mysli 😉 😉 Odporuca sa pre dieta a pre skolky sa odporuca uprednostnit predskolaka pri prijmani pred mladsimi detmi...ale ked ma skolka plnu kapacitu predskolaka jednoducho neprijme a hotovo. Nik ich nemoze donutit, aj zo zakona maju predpisane max. kapacity deti v triede... Ze sa okolo prijmania deti robia kadejake ehm prechmaty a uprednostnovania to uz je na inu debatu 😝 😝 😝 Ale skolka si je vedoma, ze za neprijatie hoci predskolaka jej nehrozi ziaden postih, nie je to jej povinnost zo zakona.

mircalla
17. sep 2015

@viera27 suhlasim. plus nejake herecky zlatokopky. vacsina ludi, co poznam je racionalna - snazi sa mat solidny prijem, ale investuje do dobrych veci.
Neviem preco by mal byt niekto, kto odmieta zit zo 400 euro mesacne ovladany peniazmi. Kto vie rodinu zabezpecit (hovorim teraz o oboch rodicoch), to je len plus. Kto nevie, tak tvrdi o tych druhych, ze suovladani peniazmi @petoo, len preto, ze maju lepsi prijem a od zivota chcu viac, ako zivorit zo smiesnej sumy a pocitat kazdy cent

lenka_21
17. sep 2015

@veronika713 ak beriem do uvahy ake poziadavky si napisala, tak podla mna by to malo byt cca 3000 Eur v cistom na 4-5 clennu rodinu - v tomto je uz zohladnene aj setrenie na dochodok, zivotne poistenie (ak by nieco) popr.setrenie pre deti plus vsetko ostatne co si napisala... Z takeho prijmu sa da pohodlne zit ... 🙂 😉

Samozrejme neriesim, ze sa da zit aj s menej/viac...toto je podla mna suma na pohodlny zivot 🙂

jonki
17. sep 2015

@jolinka aha ok dakujem za upozornenie to som ani netusila...mala som pocit ze kedysi bola, ked sa ma to este nijako netykalo. Predpokladala som, ze este stale je, kedze sa ucitelka v triede bavila s inou mamkou ze uz neplati skolne lebo dieta je predskolak.

jolinka
17. sep 2015

@jonki ano skolne sa neplati /ale ine a ine a ine.... poplatky sa veselo platia dalej 😀 😀 😀 ale neplatenie skolneho a "zaruka" predskolskej vychovy spolu nesuvisia. ked uz dostanes dieta do skolky tak v poslednom predskolskom roku ma to skolne zadarmo u nas je to 15 eur. 😉

jonki
17. sep 2015

@jolinka 😉 mame to potom narovnako len som o tom netusila, deti su mladsie 😉 aj tie ostatne poplatky mame narovnako asi 😀

jolinka
17. sep 2015

@jonki oni to aj skolky obchadzaju tak, ze napr. daju vysoke poplatky za fondy , u nas 10 eur, priplatok za jedalen /akoze na pribory/ u nas 2 e mesacne. potom zvlast platis za akcie, divadlo, Mikulasa, fotenie, nosis hygienicke a vytvarne potreby atd. atd.. takze aj u predskolaka das napr. 23 za stravu, 10 fondy, 2 ecka jedalen, cize 35 eur spolu bez kruzkov a inych nepravidelnych vydajov... ale teoreticky sa prezentuje ze preskolak ma skolku "zadarmo" co je samozrejme blbost 😀

jonki
17. sep 2015

@jolinka och nie ja som vobec nechcela tvrdit ze predskolak to ma gratis...riesila som vyslovene len skolne...lebo som to zapocula pred par dnami pri vyberani dcerky zo skolky. Nechcem uz spamovat v teme o plate skolkou 😉 (zvedavost ma premohla 😀 ospravedlnujem sa)

jolinka
17. sep 2015

@jonki OK, islo len o to, ze v pripade ze nema clovek ziadnu zaruku statnej relativne lacnej skolky...moze sukromna ms , hlavne este pri viac detoch riadne navysit potrebu financii v rodine. 😉 A tak "dobry" plat moze niekto uviest s ohladom na take vydavky a potom byt obineny z ovladania peniazmi a hyrenim na blbosti.

jonki
17. sep 2015

@jolinka jaaaj ale ja som tu nikoho z hyrenia neobvinovala, ani som netvrdila, ze sukromne skolky su lacne...ved si precitaj moje prispevky 😉

jolinka
17. sep 2015

@jonki ja viem ze nie ty 😉 😉 neboj ja presne viem, kto co napisal 😉

janickacrazy
17. sep 2015

@jolinka
@jonki baby a predstavte si, že ked mi chodil do školky moj teraz už 15ročný syn, tak sme žiadne školné mesačne neplatili, len stravu a 300 Sk na ZRŠ na celý školský rok, nič naviac, žiadne dalšie poplatky, to boli časy. Teraz pomaly platíme aj za vzduch sa mi zdá.

celasapremenim
17. sep 2015

@janickacrazy a este k tym peniazom posielame do skol zauimave veci
od vykresov vo velkom, kancelarsky papier, wc papiere, mydla, dokonca kreslo som im poslala:D:D:D:D a rozne ine pomocky, dary na ceny pre deti a podobne, nielen peniaze za knihy, pomocky, zosity, nadaciu skole a ine ani neviem kokos dokopy co vsetko :D ze neplatene skolstvo

celasapremenim
17. sep 2015

inak vy rady nehyrite? 🙂)) ja celkom ano z casu na cas🙂)))

jolinka
17. sep 2015

@celasapremenim konecne to dakto prvy povedal 😀 😀 😀 😀

celasapremenim
17. sep 2015

@jolinka na dovolenke pri mori, 15 dnovej, bez cestovky, nepozeram dolava doprava:D

jonki
17. sep 2015
jolinka
17. sep 2015

@celasapremenim no tak na toto by som sa dala prehovorit 😉 😉 😅 😅 ale kedze zatial na take hyrenie nemam... "hyrenim" je pre mna 3 dnovy pobyt v Kovacovej /samaaaaaa 😀 😀/ alebo ze si dam raz za mesiac v meste, v hriesne drahej cukrarni hriesne drahy vynikajuci zakusok s kavou 😉 😉 😅 😅

dai
17. sep 2015

@jolinka ale ake to je super nie? ale mozno si v tej chvili len ovladana peniazmi🙂 ale nie... neviem, ja tiez k nejakemu tomu standartu ratam aj chvile oddychu - ze ich nestravim okopavanim zahradky a drhnutim podlah doma ( aj ked aj to je vo chvilach velkej psychickej namahy niekedy relax ) ale ze naozaj zazijem nieco krasne, necham sa rozmaznavat, niekto sa o mna bude starat... Pre mna jednoducho ta lyzovack v zime a dovolenka pri mori v lete patria k mojmu roku - tesim sa nato a vzdy si tam super ako rodina oddychneme, zabudneme na kazdodenny stereotyp, miluju to deti a milujeme to aj my s muzom

mircalla
17. sep 2015

@dai ano, ja sa samozrejme tiez vzdy tesim, ked vypadneme z mesta....zresetuje sa hlava, bez toho si to uz neviem ani predstavit
krpec sa vzdy strasne tesi, ked ide niekam na vylet ci dofcu

jolinka
17. sep 2015

@dai ano, clovek obcas potrebuje aj to hyrenie...i ked i tom ma kazdy nastavene podla svojho zivotneho levelu, jasne ze ked mas 25 eur na tyzden na stravu, tak sny o hyreni su o tom, ako si nalozis plny kosik a zjes co ti chuti, nie len co je po spotrebe v letaku 😉

Niekedy ludia hovorili ze "chudoba cti netrati " 😉 ano to je pravda a bolo to myslene tak, ze AJ chudobny clovek moze mat "cest" byt mravny, mat svoju hodnoty a ludsku dostojnost alebo tym ze pride do chudoby to nestrati.. .

Naopak to ale neplati...samotne financne suchoty este nikomu nepridaju "cest" ci hodnoty ...tak ako sa to dnes casto chape, ze teda automaticky clovek s lepsim prijmom musi byt nevyhnutne necestny darebak. 😒 Asi sme este stale ovplyvneni komunistickymi pripoviedkami o "burzujoch a kulakoch" 😕 😕 😀 😀

mircalla
17. sep 2015

@jolinka presne, krasne si to napisala

inak podla mna je vyslovene dolezite pre vztah, pre psychicku pohodu oboch a samozrejme aj pre dieta mat zazitky ako cestovanie, hobby, urobit aj nieco pre seba....Zivot pozostavajuci z par naucenych pohybov a rutinnych aktivit - praca, domov, varit, upratovat zabija...ziadne radosti len povinnosti

Mat zazitky, zazit nieco pekne je velmi dolezite. Samozrejme podla kazdeho moznosti, ale da sa ma pekne zazitky aj za menej penazi, len treba chciet

gabusa1975
17. sep 2015

Takže my trojčlenna rodina t.č RD zmeni sa to od decembra vraciam sa do prace.Ja prijem cca 1000 muž 1000.Všetky mesacne vydavky cca 1000.Byt máme 2 izbový väčší by sa zišiel ale vyššia hypo a aj nájom a to ee.Zdedili sme chalupy ktoru zveladujeme.Syna zobrali do štátnej škôlky takže cca 400 ušetrených 😀

celasapremenim
17. sep 2015

@jolinka to by sa mi pacilo sama v kovacovej tri dni, to sa zase nemoze mne stat :D:D:D, som bola sama jedine, ked boli moji pri mori este minule leto, lebo ja som uz nemola s bruskom vtedy, a to teda nebolo nic moc 🙂 velka, do prace, iba doma bolo zrazu tico a posielali mi fotky :D

lumka5
17. sep 2015

my mame 2200 v cistom dvaja, trnavsky kraj, teraz vieme usetrit, ale snazime sa o dieta a ja mam uz teraz paniku ako to vsetko zvladneme aby sme mohli dietatu dopriat vsetko co chceme 😕 😕 A aby sme nemuseli obracat kazde euro, to by som fakt nechcela..

baklik
17. sep 2015

@lumka5 ale to nemyslis snad vazne, ze pri takom prijme mas paniku, ci to zvladnete s dietatom.... co uz potom maju povedat rodiny, ktore su na tom horsie, kde dvaja nezarabaju ani priemerny plat...taki by mali mat potom co?1 ked ty mas paniku... 😉