Aký je plat učiteľa?
zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂
@zuzanockamt a vzdy si ucila? a preco az 4krat?
@sorciera24 Ty si z MT? ... tak si niekedy dame rande 😅
@sorciera24 jasne, vzdy som ucila ... mimo odbor som bola len v UK ... verejne tu urcite nebudem pisat zivotopis ... ale nemaj obavy, nikde ma nevyhodili 😀
@zuzkaanicka pis IP 😉
@zuzanockamt co je UK? lebo si niekde spominala aj pracu v CVC....a nemyslela som na vyhazov, len ci sa ti nepacilo alebo co?
@sorciera24 UK je Velka Britania
@sorciera24 Mas IP🙂
@sorciera24 aj odo mna mas IP 🙂 ... ano, pracovala som aj v CVC
@zuzkat1 Tiez patrim este k tym nekreditnym a mali sme vzdy na skuske aj pisomku, aj ustnu ... a samozrejme prednasky aj cvicenia ... urcite aj nam obcas nieco odpadlo, ale len minimum ... niekedy to bolo narocne, ale som rada, ze sme to mali prave takto 😉
@zuzkaanicka tak tomu neoduceniu zo strany kolegov, ked mas dieta chore, vôbec nerozumiem.. ved by ste si vlastne len mohli vymenit vyuku, ked bude mala zdrava, oducis za neho ty, ved to nemusi ziaden kolega urobit ako nadpracu, iba sa vymenite.. mate to potom na to, ze ide o skolu dost zvlastne.. ked nie je OCR mozna vo verejnej sprave, na co vôbec ma byt??
@zuzkaanicka a inak OCR je podobne ako PN..ked je niekto chory, to tiez pracuje??? ked mam virozu a teploty, som doma na PN a sefka zariadi chod pracoviska.. to je to iste, ako ked si s dietatom na OCR.. nechapem v com je problem? kto riadi instituciu ma zariadit jej riadny chod... ked su raz ludia chori, tak su chori.. ved to nepotrebujes zastupovat koli dovolenke pri mori?? u nas v praci, kedze su ucitelske platy, tak ten napad, ze muz bude doma s dietatom, lebo matka ucitelka nemoze, by prisiel kazdemu dost vtipny.. kazdy manzel zarobi viacej ako jeho zena na skole.. tak hadam na ocr ma ist ona..plus starostlivost matky pri chorom dietati je podla mna najprinosnejsia.. 😉
@farmacka u nas momentalne muz zarobi menej ako ja 🙄 ... a urcity cas tento stav bude pretrvavat, len dufam, ze nie dlho
@farmacka Vies, to nie je o skole, to je o ludoch ... a ked raz niekto nie je ochotny, tak nie je ... som tam jedina s malymi detmi, ostatni bud nemaju, alebo maju odrastene ... je mi to uz jedno, nemienim nikomu do svedomia vstupovat, ja som si to zariadila tak, aby som stihla vsetko a dobre som si to zapamatala 😉
@farmacka ja ked som chora (co vlastne nebyvam)....len ked som prisla z MD bola imunita slabsia, tak vtedy som bola....brala som si dovolenku (nejake 2 dni+vikend) a frcala som......jasne, ze su aj vaznejsie ochorenia,, ekdy neriesi ine len zdravie...ale bohuzial, na Slovensku sa na to tak pozera, vlea vymeskavas, takych nepotrebujeme:/....cize nikomu nikto nezakazuje PN, OCR, lekara...kludne....ale dosledky sa mozu vyvrbit neskor (v nevhodnej forme) 😒
@farmacka pozri, mne je to fuk, u nas nejde na ocr ani jeden ... tych par hodin, ked ja ucim, tak manzel robi z domu ... vyskusala som to raz, hned na zaciatku a zistila som, ze proste ludia toto ochotni nie su robit a viac to neriesim. Podrobnosti sa mi nechce vypisovat, takze to fakt neries ... mne to uz davno nevadi 🙂
@farmacka s tymi mojimi chorobami to mam podobne ako @sorciera24 ... mam tu vyhodu, ze neucim kazdy den, jeden den mam volny, tak ak mi nieco je, tak sa takto rychlo doma liecim🙂 ... na PN som bola iba, ked som mala zlomenu nohu, to som fakt nemohla prist🙂 ... ale aj vtedy to bolo tak, ze sa mi to stalo na konci semestra, taze som pisomky poopravovala s nohou v sadre🙂
@zuzkaanicka inak toto poznam, boli casy, ze som mala jedina dve skolopovinne deti a raz mi vitazoslavne dal sef volno cez jarne prázdniny, za odmenu.. teda, ze som si mohla zobrat dovolenku, kedze bol semester..dnes sme take viacere a pravdaze si beru dovolenky cez jarne prázdniny, ved kto by bol s detmi 😀
@farmacka A ked si takto viacere cez jarne prazdniny zoberiete dovolenku, tak kto uci? 😕
@zuzkaanicka tak my sme tri s detmi, ostatni su slobodni alebo stari.. takze este zostava asi 5 ucitelov, co to zatiahnu.. zvykneme si vymenit cvika, takze nikto nepracuje viac ako by musel, ide len o to, dohodnut sa.. a u nas su uvazky nizke, ty ucis viacej, ked okrem jedneho dna ucis cely tyzden.. inak my v poslednom case cez jarne prazdniny nechodime mimo ba, takze ja som v praci ucila normalne..
@farmacka Pozri, ja som vtedy tu ocr vyuzila, oducili to za mna chlapi a dve kolegyne mi potom dost nechutne vysvetlili, ze takto sa to nerobi ... bola som zaskocena, nastvana a co ja viem, co este ... ale vyriesila som to a teraz, s odstupom casu to beriem aj ako vyhodu-ked mam volnu hodinu, tak viem, ze mam volnu hodinu a nikto mi ju neprekazi 😉
U nas to nie je tak, ze vsetci ucime to iste, takze ja na zastupovanie nemozem oslovit hocikoho na hocico ... ja napr. tento semester ucim predmet, ktory uci este jeden clovek (rozvrhy nemame dualne, takze mi to nepomoze) a su ludia, ktori taketo veci videli naposledy pred statnicami ... proste kazdy ma nejake zameranie a ked s niecim dlho nerobil, tak to uz poriadne nevie (to sa nakoniec ani velmi neda) ... navyse, u nas sa robia zaznamy z prednasok a nie kazdy si na to trufne 😉
A schvalne, ak to nie je tajne, ake maju u vas uvazky odborni asistenti a docenti? ... u nas maju v zimnom semestri odborni asistenti 18 hodin a docenti 15 hodin.
V tom case, ked som brala tu ocr, tak som mala tych 18 hodin a teda rozdelit to hoci aj medzi troch ... v podstate som rada, ze sa to u nas nerobi ... a ked si potom predstavis, ze by si potom dalsi tyzden mala ucit 36 ... hmmm ... neviem ... radsej sa prestriedam s manzelom pri chorom dietati a potom mam pokoj ...
a co sa jarnych prazdnin tyka, tak proste su cez semester a teda pokial si oducim, tak nikoho nezaujima, kde stravim zvysok casu, ale oducit si musim ... a dokonca aj tie jarne prazdniny si dostatocne s dcerou vychutnam-da sa stihnut oboje 😉
@farmacka A este dodam, my mame 50 minutove hodiny a teda ak ma niekto 18 hodin, tak tych 5 minut uz poznat🙂
@zuzkaanicka aj my mame 50 minutove hodiny, ale 18 hodin sme za tyzden nikdy nikto neucili, ani 15 hodin docenti.. u nas je vlastne tak, ze treba urcity pocet cviceni oducit, a to sa spravodlivo podeli medzi vsetkych..ale uvazok mame oproti vam takpovediac polovicny 🙂 takze v case vymeny nie je problem oducit dvojnasobok 🙂
@farmacka No, tak my mame v lete tiez menej ... ale nie ovela ... u nas sa tiez spravodlivo podeli, ale my mame vela studentov a malo ludi na katedre, takze su vyssie uvazky ... mne napr. to nevadi, ja ucim rada a teraz som napr. mohla mat 11 hodin (dve cvika mi mal ucit niekto iny), ale chcela som tych 15, lebo takto si odprednasam, aj odcvicim celu prednaskovu skupinu a viem presne, co bolo oducene a co teda mam skusat.
@zuzkaanicka tak keby som mala ucit 18 hodin, to by som asi sla uz na tu strednu ucit 🙂 🙂 na vs je to ozaj vysoky uvazok..moja kamoska uci jazyky a ti tak vela ucia, ale nikto po nich nechce vedu...neviem si predstavit tak vela ucit..ucit pre mna znamena vkuse rozpravat, da sa povedat, ze prednasat, ine je, ked su chemicke cvicenia aj 6 hodinove, kde studenti pracuju a asistent ich len naviguje..
@zuzkaanicka prednasky maju docenti podelene podla toho, co komu vyhovuje, cvicenia ucime vsetci vsetky temy..
@farmacka Tak ja mam zase skusenost, ze cim je na mna viac nalozene, tym viac stiham ... mna ucit bavi a aj ked ucim 6 hodin, tak sice trochu unavena potom som, ale som spokojna 😉 ... a stiham aj ten vyskum ... tu je to normalne a nikto sa nad tym nepozastavuje ... ani ma nikto nikdy nepocul stazovat sa na vela prace a malo place🙂
@farmacka tak u nas je to tak, ze je par predmetov (sice je to stale matematika, ale v kazdom predmete je taky siroky zaber, ze nie je mozne, aby kazdy vedel poriadne vsetko) a niektori ludia uz dlhodobo ucia v zime jeden predmet a v lete iny a nic ine mozno ani nikdy neucili ... ja som ucila okrem jedneho predmetu vsetko ... ucila a teda aj prednasala, aj cvicila.
@farmacka Co ucis?
medikov farmakologiu..

@sorciera24 tak to si mala super🙂