Aký je plat učiteľa?
zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂
@zuzkat1 budeme sa tvarit, ze tu nikdy nebola 😉 ... sice nechapem, ci si potrebovala dokazat, ale den si nou pokazit nedame 😉
@zuzkaanicka to je jasne ze nie,len rozum zastane nad tym co z nej vylezie...
Uz padla nejaka odpoved aky je cca plat ss ucitela, s triedou, doucovanim, kruzkami v ba...ma niekto zhruba odhad? Viem ze pred iks rokmi to bolo len za ucenie ziadna trieda, ziadne doucko 500e v cistom.
@zuzkat1 pozriem 😉 vdaka. Ale ak to bolo pred 5 rokmi 500 bez doucovani, triedy, bez kruzkov tak dnes to bude 600asi bez toho...s tym to bude zrejme o cosi viac. Pozistujem este. Mam nejake info ze 700e, ale som myslela ze tu to bude presnejsie. Ale to asi zavisi aj od skoly, nie?
@sissmiss na toto dostaneme asi najlepsiu odpoved od @sorciera24, uci na gymnaziu, bude mat prehlad, aj ked to teda nebude v BA, ale ona mozno aj take vie. A teda je dost mozne, ze to odznelo aj v tejto diskusii, ale nemam precitane uplne vsetko.
@sissmiss a nedavno sa v inej teme rozoberal nastupny (viem od @sorciera24, ze je jedno ci na ZS, ci SS) plat a bolo to okolo 500e, takze zalezi aj od dlzky praxe.
@sissmiss su na to tabulky http://www.ozpsav.sk/sk/Aktuality/Oznamy/Platov... 9tka trieda zacinajuci ucitel (1.rok), 10tka samostatny ucitel, 11tka s 1.atestaciou.....tabulky platia pre ZS aj SS rovnake.....plus azvisi od rpaxe ako vidis.... to je ale v hrubom bez priplatkou, kruzkou, bez nicoho.....to ostatne zalezi na skole, triednictvo ej enjakych 30E, kruzky sa paltia mimovolne, odmeny ci osobne priplatky ti urcuje zamestanvatel (ked nie su penaize, tak nic...).....v BA by sa to zakladne lisit nemalo...to je tabulkovo dane a priplatky azvisia od oakzej skoly indivindi
@zuzkaanicka pokial ide o nastupny na zs tak v cistom je pod 500...
@sissmiss ucim na statnej ZS, uväzok 20 hod. + triednictvo, prax necelych 7 rokov a na ucet mi chodi okolo 480-490€ plus/minus nejake drobne ... a som v 10-ke
@zuzkat1 aj na ss
@sorciera24 ja som si myslela ze na ss sa zaraba viac ako na zs
@zuzkat1 kdeze....tabulky paltia rovnako pre vsetkych ZS i SS...dokonca mnohe dedinske skoly davaju viac ako my na statnom gympli (dotuje ich obec....)....takze asi taka je realita
@sorciera24 ano to som pocula ze na dedine sa da zarobit viac. My nemame ani osobne ani nic.
@zuzkat1 ani my...
@zuzkat1 aj ja som si myslela, ze na SS je viac ako na ZS, ale prave od @sorciera24 viem, ze je to rovnako🙂
@zuzkat1 ved som pisala, ze okolo 500e a okolo je aj pod 500e 😅
odpisem neskor menovite a precitam, ale som si uz zistila priamo od tej osoby ze pred piatimi rokmi to bolo 700e v cistom bez kruzkov a spominaneho. Ale teda po 17rokoch oducenych. Co je asi neopomenutelne
@zuzkaanicka hej ja viem...len to okolo evokuje tak 490-510 a je to menej... Ved ak @zuzanockamt po 7 rokoch zaraba 480+drobne tak nastupny je snad aj pod 450
@zuzkat1 tam v tej inej teme to ale bol asi hruby, nie cisty ... takze v hrobom okolo 500e🙂
@zuzkaanicka to je mozne,ale tych 700 u sis sa mi nezda...mama ma takmer 30rocnu prax a nema ani 600
ja mám odučených 5 rokov na základke a vďaka tomu, že som bola triedna, mala som krúžok a dobrého riaditeľa, ktorý nám dával mesačné odmeny(aj keď žiadna sláva, ale vďaka aj za to) som mala 480 v čistom maxim
no to mate nejako malo ..... ja som nedavno triedila doklady a palila ich v krbe.. co uz boli stare a nasla som vyplatne pasky z dedinskej skoly, triednictvo plus kruzok a osobne a hybalo sa to okolo dvadsattisic ... na koruny rok 2007 ... niekdy aj viac pred prazdninami a vianocami ... prax som mala v tom case zratanu cca 5 rokov max. ten plat myslim v cistom co chodilo na ucet.... ale mala som na starosti aj PC ucebnu

@sorciera24 tak tymto si ma fakt dostala 😅 ... budeme par kamosov v baliku 😅 ... len mna teraz napadol iny balik, ale radsej si to necham pre seba, vsak Ty si domyslis a aspon mi nikto nebude nic vycitat 😀