Arogantná vedúca - ako sa zachovať?
Od decembra pracujem čiže ešte som v skúšobnej dobe. Chápem, že v práci som najnovšia a najmladšia a tak mi toho najviac dávajú na plecia. Ale posledné dva týždne to prekracuje únosnú mieru. Vedúcu mám stále za zadkom, nedorobim jedno a už mi dáva ďalšiu prácu. Stále reči typu kopni do vrtule, rýchlejšie aj keď sa snažím pracovať rýchlo a dôkladne. Pred kolegyňami mi vyčíta chyby, keď urobí chybu niektorá z kolegýň taktne mlčí. Do práce chodím o hodinu skôr aby som všetko postihla, kým sa zaucim. To berú ako samozrejmosť.stale ironické poznámky na mňa, koľkokrát mne dá dve práce a kolegyne si idú zapáliť. To je v pohode. Dnes som už nevydržala a povedala jej, že si vyprosim jej arogantne správanie ku mne, tvárila sa, že nechápe. Mne je do plaču, do práce pôjdem zajtra ako každé ráno so stiahnutým žalúdkom. Mám si s ňou pohovoriť medzi štyrmi očami alebo dať výpoveď. Alebo ju ignorovať a jej ironické poznámky. Ostatné kolegyne sú fajn a ohľadom vedúcej mi rádia jedným uchom dnu, druhým von.
Mala som v praci presne toto iste. Vozila sa po mne ako furia.. vydrzala som 3 mesiace, jeden pekny den po jej nezmyselnych vycitkach mi pretiekol pohar a dala som rano na stol vypoved.nemohla som urobit lepsie 🙂 v novej praci sa mam vyborne a mimochodom.... od byvalej sefky odisli vsetky jej podriadene ( az na jednu..) cize hlavu hore, riad sa vnutornym pocitom a hlavne sa neboj zmeny.ide o Tvoje dusevne zdravie ;)
Ak nemáš problém nájsť si inú robotu, ok daj výpoveď, ale ak ti inak práca vyhovuje, pohovor si s ňou medzi 4 očami. Ak pôjdeš za jej nadriadeným, ver tomu, ze nic nezlepsis a bude za zalobabu. Vedúca tam bude nadalej a ty budes podriadena. Ona si svoje spravanie mozno ani neuvedomuje, su take povahy. Slusne jej povedz, ze sa snazis a nerozumieš, prečo na teba takto reaguje. Bud asertivna, nie arogantna, aby videla, že si nenechas skakat po hlave. Ak sa to ani potom nezlepsi, hladaj si inu pracu. To, ze kolegyne jej nosia kolace, nerieš. Nemusi byt vobec zla osoba, mozno je len cholericka povaha a su na nu zvyknute.
vyzera to tam ako dlhodoby problem, kolegyne to neriesia a ten vzorec spravania je tam uz zakoreneny. ty to asi len tak lahko nezmenis. ak sa najblizsie bude k tebe zle spravat, povedz jej, ze nie si na taketo spravanie zvyknuta a ze si zvyknuta na profesionalny pristup nadriadeneho. ale to iba v pripade, ak si pripravena odtial pripadne aj odist. ja som robila par rokov pod hroznou veducou, tiez som prisla do zabehnuteho kolektivu, kde sa tolerovali neprijatelne veci. zozralo nam to tam zdravie. nestalo to za to. keby som vedela co ma caka, odisla by som na zaciatku.
Dievčatá, dnes šéfka zrána milá, usmievala sa na mňa. Ja že jej došlo, že nebudem akceptovať jej arogantne správanie. Dala mi prácu, keď som ju urobila začala na mňa pred kolegyňami kričať, že som robila pomaly a ona to urobí za polovičný čas. Že si nemám v duchu hovoriť a šak a šak. Ja som jej na to povedala, že či má pocit, že prácu beriem a šak. Ona že vidí že sa snažím, že nefajčím, ani len kávu si neuvarim, mobil do ruky nechytim ale mám robiť rýchlejšie. A tiež ju nemám brat osobne. Že ona je cholericka povaha. Ale ja sa nedokážem povzniesť nad to, že na mňa každý deň nakrici pred kolegyňami, že mi povie kopni do vrtule. Vidím to na výpoveď.
Suhlasim s radami predomnou, tak nebudem pisat to iste. Ale este pri takejto situacii, ak este nastane, ze ti bude vycitat "pomalost", by som sa jej spytala, ze ona ked tu bola nova, ficala od sameho zaciatku a slo jej vsetko od ruky? Ako veduca by si mala uvedomovat, ze si stale nova a ZAUCAS SA. Nemoze od noveho zamestnanca hned ocakavat zazraky, omg. A charakter jej povahy ju neospravedlnuje, je to jej problem, nie tvoj a ak si ho nevyriesi, nema na veducej pozicii co robit. Ty si jej nic neurobila, nezasluzis si taky pristup od nej. Zazila som podobnu veducu a dikibohu som dala vypoved, kvoli nej a este jednej jej podobnej. Nestalo obetovat moje zdravie a roky mladosti kvoli neustalemu obhajovaniu sa a "boju". Tak Drzim palce a snad sa rozhodnes spravne, ak dotycna pristup k tebe nezmeni k ludskejsiemu.
To je aj píp.... Ta tvoja vedúca. Kto ju aj vedúcou spravil aký chuj
Nájdi si lepšiu prácu, uvidíš, že neoľutujes. To, že vedúca je **** je jasné, aké aj tie kolegyne ritolizaci nič moc. Keby ste sa aspoň spojili a spoločne podali na ňu sťažnosť, ale s takýmito asi nič. Nestojí to za to. Alebo nedaj výpoveď a daj sa vyhodiť. T.j. ak zas bude pindat, s kľudom angličana, hej, dnes mi to ide pomaly, čo sa dá robiť.... Každý deň by už bol z mojej strany veľmi pomalý... Ako auto bez benzínu
@heidi4 Veď toto, ja mám 27 rokov, som v tejto oblasti nová a ona v nej robí 15 rokov. Porovnáva ma so sebou, meria mi čas. Ja som pod takým tlakom, že čím viac sa snažím, tým viac sa mi nedarí, rozklepu sa mi ruky, pozerám na hodinky. A ona keď som jej to povedala, že ona vidí, že stále makám ale ona je oveľa rýchlejšia. Vždy mi to vyčíta pred kolegyňami, nechápem prečo nie medzi štyrmi očami. Zhadzuje ma pred nimi, tak ako môžem mať v kolektíve rešpekt. Ja sa bojím, že to nedám ani do konca tohto mesiaca. Alebo mi rupnu nervy a to čo jej poviem si nedá za klobúk. Stále sa len ospravedlňuje, že ona je taká povaha a nemám ju brat osobne. Ale dá sa to, keď vás niekto ponizi tváriť sa, že je to ok?
@bluka2 Aj nad touto variantou premýšľam nechád sa vyhodiť a pracovať pomalšie a pomalšie, chodiť do práce päť minút pred začiatkom pracovnej doby, nie hodinu, keď mi bude nadávať, usmievať sa s kľudom angličana. Nech jej aj ja dvihnem tlak, nielen ona mne.
@miriam11 Dnes som začala posielať životopisy so žiadosťami
Netreba ostavat v takej praci,ona sa nezmeni a este si nejaku chorobu z nervov privodis
uprimne. paychopatku nezmenis. ona je dospela nevie sa kontrolovat je to jej hanba. je prepnuta. vyser sa na nu. znies ako super zamestnanec nenechaj sa tam zdierat
Nic neni horsie ako mat nad sebou kata...podaj si ju s jej nadradenymi a ked nepomoze povedz jej do xichtu ze je prij...pi...a chod do riti odtal...ja mam absolutnu alergiu na takychto ludi co si myslia ze su nieco viac aj ked su o poziciu nahor a spravaju sa jak zotrocovaci
Nie nie, vyhadzovat sa nenechaj - bude to vyzerat ako ze ty si ta neschopna a ona nad tebou vyhrala a este sa bude smiat, ze si nezvladla taku "lahku" pracu. Uz ked odist, tak s hrdostou a hlavou hore!!! Nech su oni ti "odkopnuti" a nie ty, chudinka (to ti nenadavam, iba menujem, ako by to vyzeralo). A ta krasavica ked ta teda chce porovnavat so sebou samou, nech ta porovnava so svojou Mladou ja - ty si este len na startovacej ciare, tak samozrejme ze nemozes mat 15roc.skusenosti ako ona. Robila veci v tvojom veku lepsie a rychlejsie??? Nech sa pozrie na seba najprv. Pochybujem, ze vsetko jej islo v prve dni od ruky.... je mozne aj, ze ti moze zavidiet, napr.mladost ci ine skusenosti ci vedomosti, kt.ona nedisponuje a tymto si kompenzuje svoje komplexy. Dalsia vec, nech si nezvyka, ze chodis hodinu pred zac.prac.doby a nemas to zaplatene, co si pipi??? Keby pindala, asertivne a pokojne jej povedz, ze niesi povinna a platena za to tam byt hodinu denne navyse. A este raz opakujem, to, aka je, ju neospravedlnuje, ty s ludmi jednas slusne a to iste by si od nich mala/mohla ocakavat! Za to, ze je ona neschopna byt mentalne ok, vyzreta a vyrovnana, ty nemozes a nemas jej to trpiet a dovolit dovolovat si! Ale vies, ludia si dovolia k inym vzdy len tolko, kolko im oni sami dovolia - zrejme to ta vychcana osoba z teba aj z "kolegyniek" citi a preto si dovoluje a zhadzuje vas. Nema vsak pravo. Ja by som si za svojim stala a otvorila si hubu vzdy, ked aj ona. Za to ze kolegyne su posrate, ty nemusis. Ty si zijes svoj zivot a ty urobis, co uznas za vhodne, si dospela, ziadny fagan, ktoreho treba poucovat. Treba sa nenechat, nikto z teba neuhryzne! A samozrejme, ze ta zhadzuje pred obecenstvom, vsak bez divakov by to nemalo taku "silu a efekt". Vzdy sa mozes obratit na jej nadriadenu a nahlasit sikanu na pracovisku, lebo dlhodobe stresy, nepohoda a poskodene zdravie neni dobre. Ty to zvladnes, len treba zakazdym otvorit usta a nedat sa! 🙂
Súhlasím, že psychopatke zrejme nezdvihnes tlak. Tipujem, že sa uchýli ešte k horším praktikám. Začuchala, že si výnimočna, cíti sa ohrozena a chce ta zničiť. Pokračuj s tými životopismi, čoskoro máš lepšiu robotu a do tejto choď už iba, nech beží výplata, ktorá dúfam, že stojí za to. Každý deň si povedz, čím si zamestnas hlavu, aby si tam odosobnene dokázala existovať. Napríklad si opakuj v duchu hlavné mestá všetkých štátov na svete alebo niečo také
Tiež jej môžeš povedať pred všetkými, keď zas niečo bude, že tieto jej reči nie sú hodné profesionála. Slušne, rázne, bez emócií.
Este dodam, ze svoju pracu si asi robis dobre, inak by ta uz asi davno vyhodili. Ked pride zase k jej vycitkam, ty mozes byt fakt pokojna, lebo ta bude hriat pocit, ze svoju pracu robis najlepsie, ako vies. A cim sa viac zaucis, tym budes rychlejsie a efektivnejsie pracovat, no ver mi, ze ani potom nebudes pre nu dobra, len ti bude pridavat viac a viac prace, za to dam ruku do ohna, ze ona sa nezmeni, iba jej treba davat najavo, ze niesi z nej posrata. A to das tak, ze nebudes pri nej v strese (!), ale total klidek pohoda, ale nie hrana, ale musi to ist z tvojho vnutra. 🙂 drz sa a hlavne kazdu takuto "prepnutu" situaciu ber ako svoju sancu a bud za nu vdacna, ze ti dotycna takto "prihodila loptu." 🙂 🙂 ;)
..onak a aj ja som tak zazila a to daaaavno pradaavno na brigade ...brigada v obchode s oblecenim na par hodin...bolo nas tam viacero a mali sme skenovat stitky a veduca predajne ktora mala tak sotva vtedy 30 nas sekirovala na urovni zamestnancov...za 2 minuty vysvetlila ako mame pomerne zlozity stroj pouzivat a hnala nas cely cas na urovni jej zamestnankyn a este poza chrbta nas ohovarala ze sme NICKY BRIGADNE...akoze ns prvy krat za 2 min vykladu sa samozrejme clovek nema sancu zabehnut na doslova 3-4 hodiny jak uz zsbehnuty zamestnanec...proste som sokovana zakazdym aky je tento hnusny svet uponahlany s plny arogantneho nepriatelskeho pristupu skoro vsade bo hned ako sa clovek niekam dostane ocakavaju zabehnuteho robota a nie cloveka ...je to smutne
Inak je to tvoja šanca naučiť sa byť v kľude pri týchto ľuďoch, v podstate môžeš byť za túto lekciu vďačná. Ak sa ti to podarí, určite sa ti tato schopnosť v živote ešte môže zísť
@bluka2 hej hej presne tak som to aj myslela, z vlast.skusenosti, vsetko zle v tu dobu v zivote moze vyzerat fakt ze zlee, ale v konecnom dosledku do zivota to je super skola a lekcia. 🙂 v buducnosti uz duplom nenecha po sebe skakat ani omylom... a este pridam jeden super vyrok z angl.: "pocuvajte pozorne, ked na vas niekto krici nahnevany, lebo umieral dlhu dobu, aby vam tieto veci povedal." - tym myslim autorku, ze ked v sebe dusi rozne "zazitky" s veducou a konfrontujuce argumenty, pri najblizsom podnete=sanci von s nimi! 🙂 dotycna to konecne bude pocut a autorke sa ulavi, ziska skusenost a mozno ako bonus sa aj "nepohnutelne" veci zacnu hybat 🙂 len fakt sa netreba bat, vahat ci stresovat, staci sa len ozvat trefne a nedat sa 🙂
Nechcem uz spamovat, sorry :D, ale este k tomu respektu... stopercentne ho neziskas tym, ze budes ticho, ked ta bude pred ostatnymi zhadzovat! Skor ked budes schopna ozvat sa, zastat sa seba samej a verbalne sa obranit...neboj nist, chce to len cvik a zivotne skusenosti. 🙂 za par rokov sa budes na tejto ubohej osobe len smiat a mozno to aj dalej dotiahnes nez ona...aby este nebola prekvapkana a karta sa nahodou neobratila...
@heidi4 hej, toto je podľa mňa tak level 2...level 1 je nepríjemný kolega, level 2 arogantný šéf a level 3 sú také hnusné ale inteligentné a premyslené podpasove politické ťahy poza chrbát. Pri každom leveli sa človek ešte smeje aj zo seba, že ako som prežívala predchádzajúci level
Ber to tak, ze tato zenska proste mala byt v tvojom zivote, aby si sa nieco naucila a posunula sa dalej, ako skuska, na nej si mozes kadeco natrenovat a potom neskor v zivote uz barsco zvladnes lavou zadnou 🙂 tak to ber pozitivne, zvesela a trenuj trenuj na nej kazdy den, vzdy ked ti prihra, a dakuj zivotu za nu a taku lekciu :D 🙂 potom budes silnejsia, schopnejsia a skusenejsia - ludia to budu citit a budu sa k tebe aj inak spravat. No ak by si k tebe predsa len daco dovolili, potom uz budes schopna rucne strucne a trefne im to vykomunikovat. :D ach normalne som dostala chut tam pri vas byt. 🙂 :D uzi si to! Take prilezitosti sa nenaskytuju kadekomu kazdy den. 🙂 :D
...a ked toho budes mat uz plne zuby, ved kludne dovi dopo, adios! Na sk ci v zahranici su predsa aj ine pracovne ponuky. Neznic si svoje posledne roky mladosti (to pls neber ako urazku a prosim ani ine zeny, neviem inak vyjadrit tuto svoju myslienku) - ja som kvoli takejto osobe zabila 2 roky svojej mladosti a bolo mi to prd platne. Uz viem, ze tie roky zivota nevratim spat a namiesto 2 nenaplnajucich a nie stastnych rokov som mohla mat 2 stastne. Pri 30-tke si to mozno tiez spatne uvedomis, ako to myslim, ze terajsi zivot si si mohla uzit aj inak a byt stastnejsia....existuju zamestnania, kde su zamestanci stastni a spravaju sa k sebe ako LUDIA...a potom zrazu aj kvalita zivota je ina, ide to ruka v ruke... fakt zlom vaz, drzim ti nesmierne palce a kludne davaj vediet, co nove! 🙂 skoda, ze nevidim mesto, kde si, mam tusaka, ci naahodou niesi teraz v tej istej praci ako som ja bola...bo tvoje opisovania sa az velmi naapadne ponasaju na moje "zazitky" az na par detailov, napr. ze tam boli take uzasne krasavice dve... preto asi ti tu tolko komentujem a vypisujem, lebo vlastna skusenost, no uz cusim, slubujem! :D
@heidi4 Aj ja mam skusenost, ale zo zahranicia a dokonca som mala uz po 30 :D Som este aj s dietatom pol roka organizovala zivot, aby som isla pracovat niekam cez pol sveta a ked som dosla, uz ako ma vyzdvihol z letiska po 2 nociach na cestach, v inom rocnom obdobi atd., ze ideme mat pracovane stretnutie TERAZ. A to bol len zaciatok, ale ja som teda s nim nezabila 2 roky, iba 1 🙄 😀 Kiezby sa vsetci tito raz stretli v jednom time, kde si mozu navzajom robit zle :D
@heidi4
@bluka2 Ahojte, ja som rada, že mi píšete ku téme. Potrebujem počuť nestranný názor. Dnes som bola za nadriadenou mojej šéfky. Pekne som jej tam všetko povedala bez servítky. Rátala som aj s tým, že má vyhodí ale musela som to zo seba dostať, nech vie aké sú tam pomery. Ona na moje počudovanie sa postavila na moju stranu, zavolala si moju šéfku a povedala jej, že si neželá aby sa ku svojim podriadeným správala arogantne. Tá odrazu bola celkom maličká, ani nepila. Takže mám z toho dobrý pocit. Keď bude na mňa šéfka vyskakovať, viem, že mám za sebou jej nadriadenu. Snáď budem mať pokoj a budem chodiť do práce bez strachu a kŕčov v bruchu.
Nepipla 🙂
Tak to som zvedavá, ako to pojde dalej, super, to asi necakala 😂

Najdi si nieco ine...co si charita aby si hodinu kazdy den zadarmo robila?