icon

Bolt ponúka možnosť výberu ženy taxikárky

jednoduchomirka
6. feb 2025

Ahojte, len sa chcem podeliť o info, že Bolt prišiel s novou možnosťou výberu - kde si cestujúce z dôvodu bezpečnosti, aby ich nejaký taxikár neobťažoval, môžu vybrať v aplikácii, že chcú aby pre ne prišla žena-vodička. A taxikárky si môžu určiť, že chcú voziť iba ženy - aby ich zase naopak cestujúci muži neotravovali.

nyusika
6. feb 2025

@reanda sorry...ja nejdem rusit spolocne taxiky, nejak sa v tom stracas. to vy tu podporujete a tlieskate separacii 🙂

h2
6. feb 2025

@0silvia0 Aké opatrenia??? Ja už si pripadám, ako papagáj, že tu tretíkrát opakujem, že to má byť možnosť! Ak chceš, môžeš. Ak nechceš, nemusíš. Nikto tu nejde brať mužom možnosť, odviezť sa v taxíku, dokonca ani v takom, ktorý šoféruje žena. Ak si ona nezvolí tú možnosť, že chce voziť len ženy. V takom prípade tiež muž nezostane bez odvozu, proste ho odvezie iný chlap.

reanda
6. feb 2025

@nyusika separacia je trosku o niecom inom, ako moznost vyberu

reanda
6. feb 2025

@h2 alebo ina zena 🙂

h2
6. feb 2025

@nyusika Kto konkrétne tu tlieska separácii a v ktorom príspevku?

zuzanapjat
6. feb 2025

@nyusika ja mam na to taku teoriu, lebo si spominala tie Švedky, že su prekvapene zo svojich dcer, ktore chcu byt puťky domace... Možno tie mlade dievčata nechcu byt ako ich matky, pretože vedia, ake to pre nich ako dcery bolo. Stači, že tieto matky zanedbavali potreby svojich deti po emočnej stranke a mnoho dievčat si mozno povedali, ze to chcu inak.

biba_18
6. feb 2025

@h2 mužovi bude odmietnutý bolt len preto že je muž.. čo príde o 10 rokov, 20? chceli ste mať ženské bolty a posilky, tak si ich majte… je to dvojsečná zbraň a ani si to neuvedomujeme. čo je ešte horšie…

0silvia0
6. feb 2025

@h2 ale ja tomu rozumiem, ja som len rozvinula myšlienku ďalej, ako by to mohlo vyzerať a kam by to mohlo dospieť. Tejto možnosti rozumiem, aj rozumiem, keď žena uprednostní ako taxikárku ženu, veď som to napísala.

h2
6. feb 2025

@reanda Presne tak. Ja neviem, spoločnosť napreduje tým, že sa možnosti zvyšujú. Ale keď sa chcú zvýšiť v prípade, že sa v niečom vyjde v ústrety ženám, tak je to zrazu zlé?

viestta
6. feb 2025

@mimirka32 ale aj mily chlap sa da poslat tam kde patri. Pretoze aj chlap, ktory ma mile spravanie moze byt na obtiaz, a ked ti je na obtiaz, tak vstupil do tvojej konfortnej zony a je na tebe aby si si ju ubranila. Nekazem ti kazdeho poslat vulgarne do muky, ale upratat, pretoze sa neprijemne citis.

h2
6. feb 2025

@biba_18 Kde vidíš, že mužovi bude odmietnutý Bolt? Alebo sa mám radšej opýtať Gde? ide o možnosť pre ženy, zvoliť si ženskú šoférku. Nie o zákaz vozenia mužov!

biba_18
6. feb 2025

@mandzula a čo tá možnosť že žena vodička má možnosť odmietnuť zákazníka muža?

mimirka32
6. feb 2025

@nyusika bolo napisane nejaku traumu alebo problem. Takze bolo napisane traumu. A nikto nepise o extremnej neistote. Pisem o tom, ze sa lepsie citim v zenskom fitku. A mam moznost ho vyuzit, tak ho uprednostim. Domyslas si slova, ktore som nenapisala. A ked podla teba ma problem osoba, ktora sa citi lepsie medzi zenami - ty si vystudovana psychologicka robila si vyskum o tejto problematike? Lebo ak nie, je to len tvoj dojem a nazor, nie objektivny fakt

kika845
6. feb 2025

@h2 ved chlap si taxikarku zenu dobrovolne ked ma na vyber urcite nevyberie, lebo urcite vies ze muzi si celkovo vela krat myslia ze su lepsi soferi, nevravim ze to tak je, alebo ze si to mysli kazdy chlap

h2
6. feb 2025

@viestta Ak by si bola v situácii, že sa máš ubrániť mužovi, alebo si môžeš zvoliť možnosť sa konfrontácii vyhnúť, čo si vyberieš?

h2
6. feb 2025

@biba_18 Je to nastavené tak, že ona nemusí nikoho odmietať, on proste vôbec nebude jej zákazník. Bude zákazníkom ženy, ktorej mužský pasažier nevadí, alebo zákazníkom muža.

mimirka32
6. feb 2025

@viestta no len presne o tom to je, v zenskom fitku ich nikam poslat nemusim, lebo tam nie su. Ved kludne nech si cvicia zeny kde chcu, tu ide fakt len o vyuzitie moznosti. Mna len zarazilo, ze niekto takto napise, ze zena, ktora vyuziva ponuknute moznosti, ma traumu a potrebuje psychologa.

viestta
6. feb 2025

@h2 zavisi od okolnosti. Nebudem lozit do krcmy, kde je kopa ozranov, ale aby som nechodila autobusom, lebo tam by mohol byt chlap, ktory moze mat narazky, tak to nie. Pojdem autobusom a ak tam taky bude, tak ho upracem. To iste fitko, taxik, vlak alebo obchod.

h2
6. feb 2025

@viestta Vidíš, krčma plná ožranov by ti vadila a auto, ktoré šoféruješ a za ktoré si zodpovedná, plné ožranov by bolo v pohodičke?

biba_18
6. feb 2025

@h2 “ A taxikárky si môžu určiť, že chcú voziť iba ženy”… budú mať takúto možnosť aj taxikári?

mondolina
6. feb 2025

ako dobre chápem, že z muža v tomto prípade taxikára, je robený možný páchateľ sexuálneho obťažovania len preto, že je muž? mňa by to ako muža urazilo.

viestta
6. feb 2025

@mimirka32 v poriadku, ked sa niektora na to neciti, nech si vyberie. Ale neda sa utekat pred vsetkymi nastrahami zivota. Su cśituacie, ked sa treba vediet za seba postavit. Plazovi inzinieri vo fitku su celkom dobry trening na to aby si zena vedela ubranit svoju konfortnu zonu

april171
6. feb 2025

@viestta Vieš o tom, že ľudia sú rozni? Ze niekto dokáže niekoho upratať a niekto to jednoducho nedokáže? To neznamená, že je horší človek, jednoducho sa taký narodil, tiež tomu mohla napomôcť nevhodná výchova.
Ja už mám dosť rokov na to, aby som súdila a hodnotila iných ľudí. To je totiž najjednoduchšie hovoriť o iných, čo by ako mali ....

reanda
6. feb 2025

@viestta a co tak potreba sukromia? nie je jednoduchsie si vybrat prostredie, kde nebudem musiet nikoho 'upratovat', ako furt riesit nejakych narusitelov? vsak to by sme mohli zrusit aj ploty na sukromnych pozemkoch, pripadne aj mury domov, vsak ked sa ti bude niekto spacirovat po zahrade, alebo cumiet do spalne, tak ho 'upraces' ..
a btw, pre chlapov je prirodzene, ze cumia po zenach.. to inak nebude (pokym len nepridu o gule), tak ocakavat, ze zo slusnosti proste po tebe cumiet nebudu, je dost naivne.. to je smer do prdele a nie zenske taxiky.. ze sa uz vsetci budeme chovat unisex

h2
6. feb 2025

@biba_18 To neviem. Mne by to vôbec nevadilo, určite by to bolo spravodlivé, aby mali tú možnosť aj muži. Ja som zástankyňa rovnoprávnosti, ako pre ženy, tak aj pre mužov.

h2
6. feb 2025

@april171 Podľa niektorých tu by mal taký človek chodiť na terapie, lebo nie je normálny.

h2
6. feb 2025

Čo tak zrušiť aj ženské a mužské WC? Hádam sa nebudeme separovať! V kabínke je aj tak každý sám a ak nejakej žene vadí, že na ňu čumí chlap, kým si v spoločnej umyvárni upravuje napríklad podprsenku, tak nech sa dá liečiť! Nechali by sme teda len WC pre nebinárnych, nech sme tolerantní a muži a ženy, ktorí majú vo svojom pohlaví jasno, budú spolu, predsa sa nechceme dobrovoľne separovať!

viestta
6. feb 2025

@reanda neviem, ja som vyrovnana s tym aki su chlapi. Je mi vcelku u prdele ci ocumuju, ci nie. Mozu si aj trosku poslintat. (Viem, na mne by im vela slin neutieklo, ale keby aj tak co?) Ale ked to niektorej vadi, tak nech sa zariadi ako je jej najlepsie

reanda
6. feb 2025

@viestta no ved sa zariaduju.. pokym ich tu niekto neposle k psychiatrovi 😀

reanda
6. feb 2025

@h2 no ved taky trend som uz zaznamenala.. unisex wecka.. aj ked neviem, nakolko to frci, kedze ja sa vacsinou separujem vo svojom sukromi 😀