icon

Bossing v práci

20. apr 2023

Ahojte, rada by som sa opýtala aspoň takto zo skúsenosti ľudí, kt.sa stretli s bossingom v práci prípadne boli priamo obeťou bossingu či možno sa tu nájde niekto, kto poradí z právneho hľadiska ako postupovať. Ide o to, že moja nadriadená, ktorá je tam zhruba 3 roky doslova šikanuje každého.( Dovtedy to tam bolo fajn, občas niečo sa vyskytlo ale to je asi všade.)
Je to ale forma šikanovania, ktorá je za dverami a ťažko to dokázať. Do práce som chodila rada, ale už 6 ľudí kt.tam pracovali niekoľko rokov to vzdalo a radšej odišlo, pretože to už jednoducho nedávali po psychickej stránke. Viem, že to hrozí aj u ďalších kolegýň, ktoré veľmi zvažujú odchod. Zvažujem to aj ja, ale som človek, ktorý neznáša takúto nespravodlivosť a celá tá situácia a zlá klima v práci sa len stupňuje... ja neviem či je v tomto prípade radšej potichu odísť ako ostatné alebo je šanca voči tomu čeliť. Prosím, nech nekomentujú tí, kt. Nevedia čo to je, keď ste denne pod stresom a nátlakom. Všetko čo urobíte či ako jednotlivec alebo skupina je zle, zhadzuje vás, spraví z vás úplne nekompetentnú osobu ... nariaďuje veci, ktoré už zasahujú aj do práv zamestnanca.
Ďakujem za každú odpoveď.

Strana
z2
stanislavicenka
20. apr 2023

Ja osobne aktualne nemam nadriadenu, ktoru "zboznujem". Co mi na nej nevyhovuje, zajazdym poviem. Tiez nevyhovujem kazdemu. Kazdopadne, toto, co popisuje ty sa vymyka praktikam prisneho sefa, dokonca nie spravodliveho. Toto by vedenie malo riesit, ak nie priamy nadriadeny, treba mu napisat oficialnu staznost, a v pripade, ked sa nebude riesit, prejst na vyssiu instatnciu. Toto nie je nikto povinny trpiet. Ked sa jeden clovek nevie nabazit avojej kompetencie, respektive, ked si nevidi na spicku nosa. Osobne, neviem velmi pekne rragovat diplomaticky, ale skor razne a priamo. A staznost by mala byt podpisana vsetkymi, ktori sa citia jej spravanim zasiahnuti, a velmi nekomfortne. Ulohy po pracovnej dobe nerirsim, nie sme zachranna sluzba, kedy to nepocka

mandzula
20. apr 2023

@stanislavicenka stazovali sme sa vsetci, nepomohlo, politicka nominacia nepusti. Este my sme boli za drzych, rozdelovali sa podla toho odmeny.

katkine_terapie
20. apr 2023

Autorka: Po tvojom poslednom príspevku mne radím, čo najskôr sa obzeraj po novej práci. Nestojí to za to, mať takéto stresy.

autor
20. apr 2023

@katkine_terapie dakujem za odpovede, zial, asi to tak napokon aj bude.

basulaak
20. apr 2023

Ano zazila som nie na sebe ale moje 2 kolegyne boli takto sikanovane. Bolo to v Henkli v SSC. Poviem to tu na plnu hubu. Ja dom si tam prisla nedotknutelna, lebo som mala podla nich velke skusenosti a jazykovo som ich vsetkych zatienila. Tak okolo mna po spickach a to som bola kamoska tychto dvoch. Neustale hrozenie sa za kazdy maly preslap “warningom”, vymyslanie si pravidiel, ktore som si overovala u Hr a ti mi potvrdili, ze take pravidla niesu. Aj to, zakazovali im naraz HO - vraj to je podozrive. Ja som nechapala…nevedela som stravit tuto sikanu. Baby tam revali po zachodoch. Nakoniec jednej nepredlzili zmluvu a odisla. Mne tiez nepredlzovali, zatial som si nasla iny lepsi job a potom si ma den pref predlzenim vzali do roomky a len tak medzi recou ze podpis nam predlzenie. S usmevom som im to vratila, ze nepodpisem, ze mam novu pracu a odchadzam. Ten pohlad nadriadenej nikdy nezabudnem. Akoby som jej drisla po ksichte. 😀👋

autor
20. apr 2023

@basulaak v nasom pripade si dovolim povedat, ze su tam kolegynou s ovela vacsimi skusenostami, odrobenymi rokmi a to je dalsia vec, ze im nadriadena po tejto stranke nesiaha po paty a dovoli si ich zhadzovat a znevazovat ich pracu... co pokladam za neuctive voci nim. Ona iba nechutne vyuziva svoju poziciu..
Vas pripad ma nastastie dobry koniec najma pre vas 🙂 .

mamina7070
20. apr 2023

zazila som sukromna IT firma v BA odisla som (uz mi to sposobilo zdravotne problemy ) chcela som to riesit a este oni vytiahli pravnikovno totalny hnus ako sa zachovali a voci viacerym (jeden kolega skoncil s infarktom ktory nerozchodil) a este sa potesilinemuseli mu vyplatit odmeny zapredchadzajuci rok

ja som mala hned nove ponuky vyberala som si a dnes lutujem ze som to neurobila skor

a ty ak robis v statnej sprave notebook a mobil nechaj v praci a neries

finett
Autor odpoveď zmazal
autor
21. apr 2023

@finett ano, dakujem za odpoved.

Strana
z2