Brali by ste to ako "pracovný" podraz?
Ahojte kočky, chcela by som počuť váš názor na túto situáciu. Od januára som začala popri materskej robiť u manžela vo firme (povodne som nechcela ale nakoniec ma presvedčil, že tam potrebuje pomoc). Hneď na úvod mi dal na starosti prerobenie starého webu (návrh štruktúry a dizajnu a napísanie nových textov. Prešiel mesiac, robila som na tom skoro každý večer do noci keď som uspala deti. Vo februári som tomu veľa nedala, časovo som to tak nestíhala ale som typ, ktorý keď niečo začne tak to aj dokončí. Manželovi som predstavila moje nápady a zmenu štruktúry. Páčilo sa mu to. Začali sme riešiť programátora, ktorý to už len dá dokopy. Všetko bolo fajn až doposiaľ.
Dnes mal manžel videochat s jedným novým kolegom - na moje prekvapenie hodinu riešili nový web. Celú štruktúru manžel prezentoval ako jeho dielo - za to dostal aj od kolegu pochvalu. Mňa sa to neskutočne dotklo.
1) prečo rieši s ním nový web keď to mám na starosti ja a išlo mi to super, prečo to chce prenechať jemu a ja o ničom neviem
2) prečo ma na ten call neprizval keďže sa ma to týka
3) prečo všetky myšlienky a nápady prezentoval ako svoje???? Toto ma najviac uráža
Brali by ste to ako podraz? Ako sa mám k tomu postaviť?
Ďakujem
No dievčatá, skončilo to tak, že po mne začal kričať, niekoľko krát povedal, že som jebnutá a ľutuje, že som u neho začala robiť a teda končím. Skoro roztrieskal skriňu a že vyvolávam len spory a hádky a robím z komára somára. Pritom on za mnou bol trikrát nech sa porozprávame čo ma hnevá. Zmenil sa neskutočne za posledný rok, neustále sa pre niečo hádame. Vôbec si ma neváži aj keď sa snažím vo všetkom vyhovieť.
S takým chlapom nemá zmysel strácať čas. Sama na to časom prídeš. Ak toto aj rozchodíš, stále bude niečo vo vzduchu... A nadávať Ti? Trieskať skriňou?
Neviem,ja bezne v robote textujem cele weby pre klientov a ked s niekym sef vola, tak to je same "sme vam to rozsirili", "sme vas dostali na 1.stranu v Googli" a popravde on na tom 💩 spravil,akurat fakturu vystavil. Mam to brat ako podraz? 🤨
Každopádne, držím palce. Sama vieš, že tento pracovný problém je asi problém druhotný vo Vašom prípade. Nenechaj si takto s.ať na hlavu.
No dobre tak skoncis u neho,nech si robi sam,uvidis ako mu to skvele pojde 😀
Ešte sa mi to zo začiatku zdalo celkom malicherne. Ale teraz keď čítam tvoje komenty. Vy nemáte asi úplne v poriadku manželstvo tak celkovo, že? Lebo tak reagovať ako ten tvoj chrapun teraz doma, iba kvôli tomu, že si sa ohradila, lebo si privlastnil tvoje nápady. Tie dvere z tej skrine by mal nasadené na hlave. 🙄
riešiš menej podstatnú vec vo vašom manželstve, máte oveľa väčšie problémy vo vzťahu, tvoj manžel netuší, čo je to úcta a to je oveľa horšie, ako to, že prezentuje tvoju prácu ako svoju. S prácou u neho by som skončila, obávam sa, že ak obaja nezapracujete na záchrane vášho manželstva, skončí aj to.
Len raz by mi ktokolvek povedal, ze som je*nuta 🙄 a neviem si predstavit, ze by ma takto otituloval manzel. Myslim, ze vy mate vo vztahu ovela vacsi problem nez je tento pracovny.
A preco si sa ho to rovno neopytala? Preco si mu nepovedala,ze mesiace tvojho usilia vyhodil a si z toho smutna? Ano,je to podraz. Minimalne mal spomenut,ze manzelka na tom pracovala.
Myslím si len, že si urobila ku...skú chybu, keď si sa za neho vydala.
no, každopádne presne na jeho reakcii vidieť, kde je problém. To nie je, že ty si niečo namýšľaš, lebo takto by nereagoval. Reaguje presne preto, lebo si trafila klinček po hlavičke. Keď si vážiš toho druhého a keď ste tím, tak vám záleží na pocitoch toho druhého a nechcete, aby sa cítil ponížený, nedocenený, menejcenný. Aj keby si si to len namýšľala, tak mal reagovať inak.
My sme podobne zacinali, tu a tam sme si skocili do usmevu, ziadnej skrini vsak nebolo fyzicky ublizene, ale ten pocit krivdy, ze das vsetko a velmi sa snazis vyhoviet aj tak nedobre poznam, u nas pomohla iba komunikacia, vela vela vela, v praci o veciach, za ktorymi si stojim a ukazali sa neskor ako spravne, doma za zasadami, ktore su dolezite v rodinnom zivote, obcas ponorka, ale su dni ked sa doma aj v praci len miname, ale po boku mam fakt skveleho muza, no zo dna na den to neslo, priebezne sme sa hryzli ako zraloky, ale zivot ukazal a naucil nas oboch, ze nic z toho nie je dolezite, iba zdravie, s vekom berieme veci s ovela vacsim nadhladom a humorom, plus mame super kolegov, akokolvek sa rozhodnes chce to komunikovat, ale zlahka netlacit nikoho nikam
Tak pánkovi asi narástol noštek dohora, ako sa.dopracoval k firme... áno, brala by som to ako veľký podraz, na jeho mieste sa ospravedlním a nie že ešte po tebe navrieskam.
Tak asi by som mu povedala, ze ja som sice skoncila u neho vo firme, ale on u mna v zivote, pobalila by som si veci a odisla. Aby isiel roztrieskat skrinu kvoli jednemu webu? Zda sa, ze si sikovna a kreativna, mas dobre napady, vyuzi ich niekde inde, ci uz u niekoho vo firme, alebo vo svojej vlastnej. Do takeho cloveka by som uz neinvestovala ani jeden napad.
A asi si ani neviem predstavit robit pre muza, ja potrebujem mat svoj vlastny priestor.

Robim pre muza 2D a obcas 3D grafiku a webdesign,ak mam na starosti konkretneho klienta,je to moja praca a zodpovednost,ak je objednavka cez muza,vobec neriesim,ci to prezentuje ako svoju alebo moju pracu.Cize tazko povedat,ako to mate nastavene vy,ci si jeho partner alebo zamestnanec,vies ako to myslim.Ale v kazdom pripade bola jeho reakcia na tvoju staznost neadekvatna,mozno by vam pomohlo vydiskutovat si pracovne podmienky.S chladnou hlavou.A uvidis,ci sa dohodnete k obojstrannej spokojnosti.