Chorá v prvý deň práce
Dobrý deň, idem dnes prvý deň do roboty a ochorela som, bolo by extrémne hlúpe neprísť. Mám si dať rúško?
Osobne by som šla, obzvlášť, ak Ti na tej práci záleží. Je to hrozné, ale nevrhá to na človeka dobré svetlo, keď prvý deň zamestnania ide na PN. Vzala by som si rúško. Možno, keď Ťa uvidia, tak Ťa aj sami pošlú domov.
Koj muž išiel prvý deň do prace, a ochororel tam v priebehu dna. Prišlo to tak náhle, ráno sa ešte zle necítil. No q nakazil polovicu kolegov a sem tam mu to pripomenú aj teraz . Od druhého dňa šiel na maródku s chripkou
Ukázala vy som snahu takto, že s ruškom za vedúcou a ospravedlnila sa, že musím ísť k lekárovi.
Robím v ženskom kolektíve a zlé svetlo vrhalo aj to, keď u nás kolegyňa po dvoch mesiacoch viditeľne chorá šla na krátku PN. Proste ženy, len súdiť a komentovať. Ja som sa nadopovala liekmi, čajmi a šla. Ale zas ja viem, že mne to vždy takto pomôže, poznám svoje telo..
Robím v ženskom kolektíve a zlé svetlo vrhalo aj to, keď u nás kolegyňa po dvoch mesiacoch viditeľne chorá šla na krátku PN. Proste ženy, len súdiť a komentovať. Ja som sa nadopovala liekmi, čajmi a šla. Ale zas ja viem, že mne to vždy takto pomôže, poznám svoje telo..
@danniiee8 u nas vrha totálne zlé svetlo to,ak niekto príde do práce chorý a riskuje,že nakazí dalších kolegov a aj našich klientov...by som sa pekne "podakovala " kolegyni,ktorá sa nadopuje liekmi a príde roznášať bacily či vírusy. riaditelka vesmíru asi nie si,tvoja práca buď počká alebo ju urobi niekto iný.
@danniiee8 u nas vrha totálne zlé svetlo to,ak niekto príde do práce chorý a riskuje,že nakazí dalších kolegov a aj našich klientov...by som sa pekne "podakovala " kolegyni,ktorá sa nadopuje liekmi a príde roznášať bacily či vírusy. riaditelka vesmíru asi nie si,tvoja práca buď počká alebo ju urobi niekto iný.
@janinah kolegyňu ktorá šla ešte ešte v skúšobnej dobe na PN pri prvej prilezitosti vyhodili a vôbec nikoho nezaujímalo, že je to vdova so 4 deťmi, z toho 3 skolopovinnymi. Nie každý má možnosť výberu. Nebola riaditeľka zemegule a ani ja nie som, ani ty aby si hneď súdila. Každý si vie uvedomiť aká je jeho choroba a práca. Pokiaľ niečo respiračné, niečo infekčné a robím v kolektíve tak logika ostanem doma alebo idem s rúškom. Pokiaľ viem, že nič infekčné, iba ma deň predtým spotenú ofuklo na turistike a tak ako napríklad ja pracujem sama v miestnosti a s ľuďmi sa stretávam iba v jedálni, do ktorej v ten deň vôbec nemusím ísť, prečo by som nemohla ísť do práce.
@janinah kolegyňu ktorá šla ešte ešte v skúšobnej dobe na PN pri prvej prilezitosti vyhodili a vôbec nikoho nezaujímalo, že je to vdova so 4 deťmi, z toho 3 skolopovinnymi. Nie každý má možnosť výberu. Nebola riaditeľka zemegule a ani ja nie som, ani ty aby si hneď súdila. Každý si vie uvedomiť aká je jeho choroba a práca. Pokiaľ niečo respiračné, niečo infekčné a robím v kolektíve tak logika ostanem doma alebo idem s rúškom. Pokiaľ viem, že nič infekčné, iba ma deň predtým spotenú ofuklo na turistike a tak ako napríklad ja pracujem sama v miestnosti a s ľuďmi sa stretávam iba v jedálni, do ktorej v ten deň vôbec nemusím ísť, prečo by som nemohla ísť do práce.
@danniiee8 nemáš pravdu,nie každy si vie uvedomiť aká je jeho choroba a práca...zažila som,že kolegyňa "len hnačkovala" a do troch dní odpálila celý kolektív 7 ľudí..
najprv napíšeš,že pracuješ v ženskom kolektíve,potom si zrazu sama na kancli a človiečika nestretneš ako je deň dlhý...no,rob ako chceš..
ak zamestnavatel vyhodí niekoho v sk.dobe tak ma na to právo a nemusí to byť preto,že si dovolil zamarodovať...a ak áno,tak taký zamestnávatel mi môže byť ukradnutý,ktorý nepriamo núti chorých zamestnancov chodiť do práce
Moja mama takto isla do prace s rotavirusom ktory sa jej zahadne prejavil iba pobolievanim brucha, teplotou a nadchou.. Vysledok? Mama do tyzdna v pohode, kolegyne odpalene a niektore si aj nakazili deti, kt. nasledne boli hospitalizovane. Premotivovana veduca tiez spokojna, ze miesto jedneho cloveka na PN mala odpaleny cely team a este aj matky na očr 😉
Tak ja by som išla a hlavne preto že ide o prvý deň v práci...lebo ak nenastúpiš, jednoducho ti môžu zrušiť dnešným dňom aj zmluvu keďže si nenastúpila....
V každej práci je to iné. Jasné že chorý človek by mal ostať doma. Áno. Ale, kedysi keď ma nemal kto zaskočiť v jednej práci tak išla som chorá pracovať s ľuďmi. Prevádzka sa musela otvoriť.
V inej práci šefka nestrpela aby prišiel niekto chorý a hneď posielala domou preliečiť sa, no ale bol to väčší kolektív, kde to nebolo citeľné keď vypadol 1-2 z kolektívu
@danniiee8 nemáš pravdu,nie každy si vie uvedomiť aká je jeho choroba a práca...zažila som,že kolegyňa "len hnačkovala" a do troch dní odpálila celý kolektív 7 ľudí..
najprv napíšeš,že pracuješ v ženskom kolektíve,potom si zrazu sama na kancli a človiečika nestretneš ako je deň dlhý...no,rob ako chceš..
ak zamestnavatel vyhodí niekoho v sk.dobe tak ma na to právo a nemusí to byť preto,že si dovolil zamarodovať...a ak áno,tak taký zamestnávatel mi môže byť ukradnutý,ktorý nepriamo núti chorých zamestnancov chodiť do práce
@janinah ženský kolektív - firma v ktorej pracujú iba ženy. Ja na mojej pozícii som v kancli a medzi kolegyňami iba keď potrebujem s nimi niečo poriešiť, čo sa mnohokrát dá aj telefónom, počas obeda a pri káve. Iba toľko pre vysvetlenie.

Je statny sviatok.ozaj mas ist dnes a nie až zajtra? Chod tam s ruškom a povedz aka situacia a ze ideš k lekarovi čo aj urob.aby si mala papier a PN.