Som tehotná a začínam byt chorá

silvia_98
19. júl 2022

Ahoj prosím Vás o radu. U mna doma všetci ochoreli majú 40 horúčky a ja sim v 21tt tak som si zbalila veci a šli sme k svokre. Po celu dobu doma som mala rúško.
No dnes už sa cítim zle😥cítim že to na mna lezie.
Prosím Vás nejaku radu ako čím skôr zabrániť chorobe ? Užívam vitamíny,veľa ovocia,zeleniny a pijem tehotenský čaj . Nepoznáte niečo čo vám pomohlo ? Alebo niečo čo môžem v tehotenstve na posilnenie imunity??
Som po jednom potrate bojím sa ochorieť.

anjelicek26
19. júl 2022

Tak co popisujes, uz chora si... co ma zvysok rodiny, boli u lekara? Ono by sa lepsie radilo, keby vieme, co presne na teba lezie? Covid? Angina? Crevne problemy?

nevenka
19. júl 2022

@silvia_98 neboj nic, horucky mat nemusis az take, davaj si D, C vitamin, zinok, to 100% mozes. Imunomodulatory by sa nemali v tehotenstve, mne vzdy zaberal cim skor nasadit Isoprinosine, lebo mam problem s bunkovou imunitou, ale teraz som nemohla. V tehotenstve je celkovo imunita znizena. Brala som len toto a mozes este tusim Reishi, ale to som si teraz nedavala. Prekonali sme crevnu chripku, do toho som dostala afty a nasledne hnisave sople. Mala som Pamycon do nosa a od kasla cibulovy caj a sirup, kalciovy sirup na hlasivky. Mozes aj skorocelovy sirup Dr. Theiss tusim to je. Tehotna som 4.x a v kazdom tehotenstve som riesila choroby aspon 4x takehoto druhu. Dobry je este Stopkasel striekat do hrdla, taky sprej.
D-ecko som si davala aj 2500 IU pocas choroby a Cecko 1000 kludne. Zinok 15mg.
A este by si mohla kolostrum, to kupujem od Eden Pharmy ciste kozie a to davam aj 18 mesacnemu, vysypem tobolku a zamiesam do kase. To je uplne super. Neboj, dobre to bude.

silvia_98
autor
19. júl 2022

@anjelicek26 majú 2 deň vysoké teploty lekár im len po telefóne predpísal lieky.
Ja som sa dnes ráno zobudila a mám bolesť hlavy ,boli má oci a cítim hrdlo 😞teplotu zatiaľ nemám

anjelicek26
19. júl 2022

@silvia_98 po telefone lieky... nech si spravia test na covid, teraz je toho vela...aspon to nech mate vylucene... teraz je toho vela zas.

7lenka11
19. júl 2022

treba brať vitamíny, jesť veľa ovocia a zeleniny.. no hlavne treba vyhodnotiť, o aký typ choroby ide.. či je to angína, Covid alebo nachladnutie, ktoré prejde za 4 dni.. ak by prepukli horúčky, rozhodne by som to riešila s lekárom a nespoliehala sa len na domáce prípravky

vikes
19. júl 2022

@silvia_98 Keďže ste už chorá spravte si covid test a choďte sa svojím všeobecným lekárom. On vás vyšetrí a povie ako ďalej, nestrácala by som čas domácimi kúrami, keď presne neviete čo vám je.

silvia_98
autor
19. júl 2022

@vikes tak u nás majú covid 😥😥😥ja som zatiaľ negatívna ….

01matrioska
19. júl 2022

V tehotenstve je výborný na imunitu narosan sirup cucoriedkovy, ma veľa železa. Na Teplotu, kašeľ, bolesť hrdla a zápal dutín je výborný tymianovy krém a eukasol eukalyptovy sprej. Sú to bylinné prípravky vhodne počas tehotenstva.

7lenka11
19. júl 2022

@silvia_98 hlavne sa nestresuj.. zavolaj doktorovi, ako máš postupovať.. oddychuj, kuríruj sa, dopĺňaj vitamíny..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre